jannikiel Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 (edytowane) Ty moze fiatem, a inni DUCATI :flesje: :eek: :evil: Pozdr- Forza Ducati! Desmodromicriders Janek Klekotek 748 S.P.S.Przekomarzac sie mozna w nieskonczonosc, nie mniej Capirex nie jechal w tym sezonie tak bojowo jak w zeszlym sezonie, daj Boze zeby jezdzil lepiej na Suzuki- bo jak caly czas wygrywa tylko 1 rajder wyscigi staja sie troche nudne...Pomyslcie tylko taka mala firemka jak Ducati(35 tys. sztuk w roku) wygrywa z gigantami takimi jak Honda( 10 mln pojazdow), Kawasaki(faktycznie motocykle to tylko ulamek firmy produkujacej statki rakiety, samoloty i wielkie budowle), co wciagnelyby Duca - lewa dziurka nosa , na dodatek firma co popelnila dzielo sztuki zatrudnila "zimnego drania" o twarzy chlopczyka, ktory wspomagany jest przez wielokrotnego mistrza Doohana...Nigdy sukces nie jest tylko z powodu jednej rzeczy(czy osoby), oprocz motocykla musi byc tez dopasowany do jego mozliwosci rider, tak samo jak w zwyklej jezdzie "po ulicach" na jednym motocyklu czujecie sie dopasowani wszystko gra, a w innym cos Wam nie pasuje i nie czujecie sprzeta. Ja na przyklad mam takie szczescie- ze mozna by mnie nazwac kierowca testowym: tyle sprzetow testowalem ze nie zlicze i na swoim Klekocie czuje sie najlepiej- jest jakby dopasowany do mnie- 749/999 jakies takie malo czule byly- to tak jak jazda autem bez wspomagania i ze wspomaganiem... Na brata GSXR 1000 tez pare kilosow zrobilem i nie pasowal mi ten sprzet, jakis taki baniasty byl jak beczka prochu i strasznie gumowy- az dziw ze brat po raz pierwszy startujac na Poznaniu zajal 11 miejsce(startowal z 23) nie wyprzedzony przez nikogo- ale widocznie jemu pasowal GSXR...Dobra za duzo sie rozpisalem...Pozdr jeszcze raz... Edytowane 6 Listopada 2007 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick Opublikowano 6 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 http://www.scigacz.pl/Walencja,%20Pierwszy...,2008,4170.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwia* Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Nie żebym się czepiał, ale jeżeli Rossi nie jest pierwszej młodości to Ty także :icon_mrgreen: Poa tym z tym osłabieniem psychiki bym nie galopował. Słaby psychicznie nie staruje do wyścigu z połamaną ręką. Miał w tym sezonie pod górkę i wyszła kicha. A Stoner miał sezon koncertowy i trzeba mi pogratulować bo dał facet czadu. No pierwszej świeżości nie jestem, Ty zresztą też :biggrin: , ale przypomnij sobie jak Rossi dawał czadu jako małolat... A ja jednak uważam że psycha mu siadła i to nie chodzi mi tylko o ostatni wyścig, ale o kilka innych w tym roku. A Stoner - dobry zawodnik, doskonale przygotowany, dobry sprzęt, młoda krew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick Opublikowano 7 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 No pierwszej świeżości nie jestem, Ty zresztą też :icon_mrgreen: , ale przypomnij sobie jak Rossi dawał czadu jako małolat... A ja jednak uważam że psycha mu siadła i to nie chodzi mi tylko o ostatni wyścig, ale o kilka innych w tym roku. A Stoner - dobry zawodnik, doskonale przygotowany, dobry sprzęt, młoda krew... Nie ma niestety ani cienia prawdy w stwierdzeniu, że Rossi się wypalił. Vale owszem, w 125 i 250ccm dawał konkretnie - na fabrycznej Aprilii. W 500ccm/MotoGP na fabrycznej Hondzie też był nie do pokonania, owszem. Na M1 przez pierwsze dwa lata też, podczas gdy Honda zagubiła się z rozwojem motocykla po jego odejściu... no ale nadszedł taki dzień, że Yamaha przygotowała motocykl bardziej awaryjny i po prostu gorszy od maszyn konkurencji (popatrz sobie chociażby na tabelki z prędkościami maksymalnymi z moich newsów na ścigacz.pl nt. GP Walencji...). Jak widać Anthony West nie błyszczał w klasie 250ccm na prywatnym motocyklu, a nagle wygrał dwa wyścigi w World Supersport na "fabrycznej" R6 i trafił dzięki temu do MotoGP. Michael Schumacher nie byłby w stanie wygrywać w F1 prowadząc Spykera, nawet Kimi Raikkonen nie był w stanie wygrać tytułu w McLarenie (był szybki ale auto ciągle się psuło), a Rossi nie jest w stanie wygrać tytułu w MotoGP na motocyklu o wiele wolniejszym i bardziej awaryjnym niż maszyny rywali, na dodatek korzystając z niedopracowanych opon. To bardzo proste i nie trzeba dorabiać do tego filozofii w stylu "Rossi się wypalił" - Capirossi wygrywał wyścigi i walczył o mistrzostwo przez trzy ostatnie lata na 990 Ducati, a 800tka po prostu nie pasuje do jego stylu jazdy i tu też nie ma co dorabiać ideologii - Motorsporty są czasami o wiele prostsze niż by się wydawało ;-). pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
01kriters Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Mick może wiesz czemu Guintoli przeszedł do Pramac?? To on chciał odejść czy jego nie chcieli?? ( chociaż w to akurat nie uwierze patrząc na jego ostatnie wyniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Mick może wiesz czemu Guintoli przeszedł do Pramac?? To on chciał odejść czy jego nie chcieli?? ( chociaż w to akurat nie uwierze patrząc na jego ostatnie wyniki) Oczywiście, że wiem :-). Już niedługo na stronie scigacz.pl opublikuje obszerny wywiad, który przeprowadziłem z Sylvainem oraz szefem zespołu Tech 3 - Herve Poncharalem. Decyzja o odejściu Guintoliego z zespołu nie była niestety uzależniona ani od Tech 3 ani od samego zawodnika (tzw. rozkaz z góry). Wszystkie kulisy odsłonię już wkrótce, bo to ciekawa historia. Póki co zapraszam na podsumowanie dzisiejszego, drugiego dnia testów Walencji: http://www.scigacz.pl/Stoner,konczy,testy,...zasem,4178.html Taki tam bonusik - wywiad z ustępującymi mistrzem MotoGP na scigacz.pl. Link przez "skocz.pl" bo normalny wyszedł strasznie długi ;-). http://skocz.pl/wywiadNicky pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witt Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Schumacher w akcji http://youtube.com/watch?v=eTbFYGN5XaE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi