mavrik Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Przede mną jedzie Honda XR chyba ale głowy nie dam sobie uciąć. Tomek_mistrz jest to żwirownia w Rusi. Zapraszam Cie na www.motobracia.pl tam na forum w dziale off-road możemy sie umuwić z chęcią polatam bo ciężko ostatnio ekipe zebrać :). P.s na filmiku widac tylko podjazd ale tam jest jeszcze fajna trasa w okół i tych podjazdów tam jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_mistrz:D Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Przede mną jedzie Honda XR chyba ale głowy nie dam sobie uciąć. Tomek_mistrz jest to żwirownia w Rusi. Zapraszam Cie na www.motobracia.pl tam na forum w dziale off-road możemy sie umuwić z chęcią polatam bo ciężko ostatnio ekipe zebrać :). P.s na filmiku widac tylko podjazd ale tam jest jeszcze fajna trasa w okół i tych podjazdów tam jest dużo. A to fajnie się składa, bo w sobote lecę z kumplami terenem do Stawigudy. Co prawda w pierwszą mańkę lecimy po linii Jonkowo-Unieszewo-Stawiguda, ale powrót możemy zaliczyć przez Ruś, bo widać, że chyba całkiem fajna miejscówka. Jakbyś też miał być tam w sobotę to wal na PW, jakoś się ustawimy :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavrik Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Tomek w sobotę ekipa z Lidzbarka Warmnińskiego robi off-road-owe zakonczenie sezonu bedzie jakaś trasa zrobiona zawody z podziałem na klasy/ cross/ enduro licencja i bez licencji potem ognisko kiełbaski itp. wiec moze zmiencie kierunek ze stawigudy na lidzbark zaatakujcie. Mam gdzies mapke jak polnymi drogami można dojechać z Olsztyna pod sam tor w lidzbarku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_mistrz:D Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Możemy w sumie zmienić preferencje, ale jak zdecydujemy się tam lecieć to raczej terenem, a nie polnymi drogami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavrik Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 To przemyślcie sprawe jak coś to zapraszam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek_ck Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 (edytowane) Witam!mam mały problem, mianowicie od gaźnika z tego co zauważyłem idą dwa wężyki i wychodzą z tyłu pod silnikiem, z jednego cieknie nieraz paliwo, wydaje mi się ze są one od przelewu i powinny być złączone razem, iż jeden jest grubszy od drugiego i nachodzą na siebie bez problemu. Czy to normalne, a one się po prostu rozłączyły?Ps. wiem że dla niektórych to może być denne pytanie, ale póki co jestem świeży w temacie. Edytowane 29 Października 2011 przez robek_ck Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbuh Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) witam. drz 400 e 2003. po gwaltownym dodaniu gazu z niskich/wolnych obrotow silnik muli, jakby sie dlawi przez moment zanim dostanie kopa. przy wyzszych obrotach lub plynnym odkrecaniu obroty rosnal plynnie i natychmiast. jakis pomysl o co chodzi? nowy filtr powietrza cos zmieni? pzdr Edytowane 30 Października 2011 przez bbuh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Sądze że masz z byt ubogą mieszanke paliwo-powietrze spowodowaną spadkiem temperatury otoczeni. Wyreguluj odpowiednio gaźnik i problem minie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 witam. drz 400 e 2003. po gwaltownym dodaniu gazu z niskich/wolnych obrotow silnik muli, jakby sie dlawi przez moment zanim dostanie kopa. przy wyzszych obrotach lub plynnym odkrecaniu obroty rosnal plynnie i natychmiast. jakis pomysl o co chodzi? Sądze że masz z byt ubogą mieszanke paliwo-powietrze spowodowaną spadkiem temperatury otoczeni. Wyreguluj odpowiednio gaźnik i problem minie a to nie jest czasem wada drzta ?? mój miał dokładnie to samo -jak z niskich obrotów zrobiłem ruch manetką do maksa to przez chwilę sie dusił potem był ogień, musiałem mu płynnie odkręcać, ktoś jeszcze chyba miał ten sam problem ?? mam mały problem, mianowicie od gaźnika z tego co zauważyłem idą dwa wężyki i wychodzą z tyłu pod silnikiem, z jednego cieknie nieraz paliwo, wydaje mi się ze są one od przelewu i powinny być złączone razem, iż jeden jest grubszy od drugiego i nachodzą na siebie bez problemu. Czy to normalne, a one się po prostu rozłączyły? gaźnik mikuni czy keihin ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 ktoś jeszcze chyba miał ten sam problem ?? Tak, wszyscy :icon_mrgreen: Panowie, to normalna sprawa, nie tylko w DRZ - kwestia gaźnika FCR. Przerabiałem ten temat, rozkladalem i czyściłem gaźnik pare razy - ten typ tak ma. Może to powodaować pewien dyskomfort, ale w jeździe to nie ma żadnego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbuh Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 czyli nie ma sposobu zeby to wyelminowac lub zminimalizowac? czytalem forum, wiem, ze ludzie mieli z tym problemy. nikomu nie udalo sie znalesc rozwiazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 u mnie takie cyrki robiły się zawsze przy zasyfionym filtrze Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_fiolek Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 (edytowane) Ja patrzyłem w 4 egzemplarzach DRZ E z tym samym gaźnikiem z pompką i sytuacja była identyczna. zeby było śmieszniej, niektórzy w ogóle nie wiedzieli, że coś takiego się u nich dzieje, bo tak jak pisałem w jeździe to nie przeszkadza. Żeby sprecyzować - chodzi o gwałtowne dodanie gazu z wolych obrotów na rozgrzanym silniku.Filtr mam zawsze czysty i u mnie nie wpływa to na reakcje na gaz. Edytowane 31 Października 2011 przez m_fiolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Witam!mam mały problem, mianowicie od gaźnika z tego co zauważyłem idą dwa wężyki i wychodzą z tyłu pod silnikiem, z jednego cieknie nieraz paliwo, wydaje mi się ze są one od przelewu i powinny być złączone razem, iż jeden jest grubszy od drugiego i nachodzą na siebie bez problemu. Czy to normalne, a one się po prostu rozłączyły?Ps. wiem że dla niektórych to może być denne pytanie, ale póki co jestem świeży w temacie.normalne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robek_ck Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 a to nie jest czasem wada drzta ?? mój miał dokładnie to samo -jak z niskich obrotów zrobiłem ruch manetką do maksa to przez chwilę sie dusił potem był ogień, musiałem mu płynnie odkręcać, ktoś jeszcze chyba miał ten sam problem ?? gaźnik mikuni czy keihin ??Gaznik Mikuni normalne :)to gitara, ale maja byc rozlaczone, czy wsadzone w siebie? dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi