Skocz do zawartości

Wszystko o DRZ 400

mbk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

jak działa ten licznik z S-ce w sensie prędkościomierz ?? do niego normalnie wchodzi linka z ślimaka z przedniego koła??

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

Chlopaki maly problem.

Kupilem nowego DRZ400E z wydechem DEP pipes S3 (system 3) no i strzela mi z tlumika przy redukcji albo odpuszczeniu gazu. dodatkowo cos niesmialo schodzi z obrotow, jak puszcze gaz to zajmuje mu 2-5sek zeby zszedl z obrotow.

nie wiem czy ten problem z obrotami byl od poczatku bo za bardzo bylem podniecony zakupem zeby zauwazyc :)

a strzela od poczatku.

Jakies pomysly?

o zaprzyjazniony mechanik tez mi to przez telefon powiedzial, korczu a to odnosnie strzelania czy obrotow :) bo tyle juz dzisiaj sie naczytalem i podzwonilem ze zapomnialem co ten mechanik mi powiedzial, tzn apropos czego ta srubka byla :)

zapomnialem dopisac, spalanie 8-9l/100km!!!!!!!!!!!!! i to na asfalcie, teraz jest na dotarciu wiec jezdze nim do pracy i takie wyniki osiagam, nie dziwilbym sie za bardzo gdyby tak w terenie bral ale na asfalcie?!!!

Edytowane przez krukozol

mavrik- dzięki poprostu zastanawiam się nad zegarem od S-ki do E :D

zapomnialem dopisac, spalanie 8-9l/100km!!!!!!!!!!!!! i to na asfalcie, teraz jest na dotarciu wiec jezdze nim do pracy i takie wyniki osiagam, nie dziwilbym sie za bardzo gdyby tak w terenie bral ale na asfalcie?!!!

a to po wymianie tłoka jest czy po generalce czy jak ??

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

O ja ... :D nogami sie odpychales ?:icon_twisted:

w E takie spalanie jest realne, to czemu w S-ce nie ??

mnie drz 400e jak sobie pyrkam offroadem 50-60km/h bez piłowania na biegach spokojnie zamyka się w 5/100...

motor jest calkiem nowy(no 2 tygodnie juz ma)jeszcze 5 godz do calkowitego dotarcia, no i mam nieszczelnosc w miejscu gdzie laczy sie tlumik z czescia przednia wydechu (sory nie wiem jak to nazwac mniejwiecej na srodku ukladu pod pala oslona metalowa) ptobowalem gokrecic na maxa ta srube na laczeniu ale i tak cos sie wydostaje, musze teraz poszukac na necie czym moge to uszczelnic. i mam nadzieje problemy znikna.

a co do spalania to juz sam nie wiem mysle ze wersja E moze palic wiecej niz S, poprzednio jezdzilem XR400 i palila 8 w terenie wiec duza roznica nie jest.

A czy wie ktos czy taka nieszczelnosc w wydechu wplywa na spalanie?

dzienks

Edytowane przez krukozol

dzwonilem do obslugi klienta suzuki w tej sprawie, wiec tak nie zrobi mi tego zaden ASO bo tlumik jest niestandardowy, wiec zadzwonilem do dilera ktory sprzedal mi moto i bez problemow mowia ze motur doprowadza do porzadku, nie chcialem tego robic bo do tego dilera mam 120km, no coz czeka mnie niezla przeprawa autostradami

Bardziej chodzi mi o te kłopoty z gaźnikiem i wysokie spalanie. Tłumik to raczej da się zrobić samemu. Trzeba go jeszcze raz złożyć na jakieś dobre uszczelnienie i powinno być ok.

Mi DRZ'ta spaliła najmniej trochę powyżej 4,5l/100, przy emeryckiej jeździe szutrami. 5 litrów/100 pali mi przy normalnej (raczej spokojnej) jeździe szutrami, lasami itp.