przemo_a4 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Łozyska do drz 400 kolo przednie lozyska 2x 6904 (20x37x9) kolo tylne lozyska 2x6004 (20x42x12) i 1x6204 (20x47x14) lozyska glowki ramy 2x(30x52x16) Najlepiej kupic lozyska rs tzn. uszczelnione. Uszczelniacze łożysk kół Tył – 28x47x7 Tył – 28x42x7 Przód – 25x37x7 do tyłu pierwszy wymiar powinien byc 30, ale 28 daje idealnie rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Elektryczny rozrusznik nie zawsze daje iskre.ze co ? Czasami musze odczekać albo pokręcic kierownicą na lewo i prawo i po jakimś czasie odpala.zajrzyj do guziczka, styk jest na ebonitowej plytce ktora mi kiedys pekla i tez raz dzialalo raz nie Wczoraj podczas jazdy zgasł mi moto. Macie jakieś pomysły?jechales i efekt taki jakby ktos przekrecil kluczyk w stacyjce czy moze podczas zmiany biegu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 @przemo_a4 Dziękuje za wymiary łożysk i uszczelniaczy! Pytanie pomocnicze: łożyska kupowałeś zwykłe "rolnicze" czy jakieś lepszej jakości? @Maciaz Co oznacza "Elektryczny rozrusznik nie zawsze daje iskrę", no bo jedno z 2gim ma niewiele wspólnego? Więc sprecyzuj czy rozrusznik nie kręci wałem czy nie ma iskry na świecy i rozrusznik kręci ale silnik się nie uruchamia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_a4 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 kupiłem rolnicze ;) lepszej jakości firmy FAG podwójnie uszczelniane (2RS) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Heh a może zdradzić ile płaciłeś za 1szt do przedniego koła (61904)? Bo mi facet w sklepie zawołał ok 20zł za "rolnicze" ale zaznaczył że to do koła się nie nadaje bo szybko je szlak trafi i by mi proponował takie za 60zł/szt. A z drugiej strony na Alle... takie łożysko (61904 2RS) kosztuje 3,50zł a ja nie mam pojęcia co wybrać, bo z kim nie rozmawiam to ma inną teorię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_a4 Opublikowano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 (edytowane) kupowałem to w hurtowni łożysk sprzedawca proponował tańsze: po 10 pln/szt. i droższe po 15 pln/szt. z tym że mówię tu o tylnym kole, bo przodu nie ruszałem, ale nie sądzę by była wieksza różnica. Komplet na tył kosztował mnie 50 pln, na allegro jest zestaw do tyłu za 79 pln. Widziałem te łożyska na allegro w tych śmiesznych cenach, wystąpują chyba w simsonach i MZ, ale nie wiadomo jak z jakością. Edytowane 17 Czerwca 2009 przez przemo_a4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaz Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Sorry, może troche nieprzemyślanie napisałem z tym rozrusznikiem. Chodzi po prostu o to, że wciskając czerwony guziczek nie dzieje sie nic, czyli nie kręci. W tym czasie gaśnie lekko lampa ( ale to chyba normalne podczas kręcenia?) Jak odczekam chwile bądź przekręce drugi raz kluczyk w stacyjce to moto odpala bez wysiłku ( sprawa akumulatora odpada ). Podczas jazdy zgasł tak jakby ktoś wyciągnął kluczyk. Jeszcze dwa pytania: Czy da sie zmienić dystans z mil na km na liczniku? Jeśli tak to jaka jest kombinacja? Ile Km przejedziecie od zalanai do pelna do zmiany na rezerwe? Pytanie głównie do osób poruszających sie po asfalcie. Pozdrawiam i dzieki za odp. :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 Sorry, może troche nieprzemyślanie napisałem z tym rozrusznikiem. Chodzi po prostu o to, że wciskając czerwony guziczek nie dzieje sie nic, czyli nie kręci. W tym czasie gaśnie lekko lampa ( ale to chyba normalne podczas kręcenia?) Jak odczekam chwile bądź przekręce drugi raz kluczyk w stacyjce to moto odpala bez wysiłku ( sprawa akumulatora odpada ). Miałem podobnie, zainteresuj się bezpiecznikiem i tymi kostkami w okolicy bezpiecznika, u mnie było tam kompletnie zaśniedziałe, po wyczyszczeniu problem zniknął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2009 (edytowane) Potrzebuję szprychę do tylnego koła do drz 400S. Felga oryginalna 18 cali, gdzie mogę dostać i jakie wymiary, parametry czy jakieś symbole ją opisują ??? Na allegro znalazłem jakies szprychy na 18 cali do SUZUKI RM 125/250. Czy będą pasować ? Edytowane 18 Czerwca 2009 przez vipszybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Uszczelniacze do kół: - przód wg serwisówki 25/37/6 znalazłem 25/37/5 - tył wg serwisówki 29/42/6 znalazłem 29/42/7 pasuje 29/47/5 znalazłem 29/47/8 pasuje. Łożyska i uszczelniacze komplet do obu kół około 90zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 20 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Żeby to zrobić na jakimś tam poziomie 90zł to trochę mało, mam tu na myśli ceny dla zwykłych zjadaczy chleba, bo jak ktoś ma układy w hurtowniach to co innego. Jeżeli chodzi o przednie koło to przyzwoite łożysko kosztuje 28zł (taniej nie znalazłem) za szt bo to niezbyt typowy rozmiar, jeżeli chodzi o tył to już jest trochę taniej ale ok 15-25zł za szt trzeba zapłacić ( a są 3szt w tylnym kole) do tego 4 uszczelniacze za ok 5zł szt i się robi więcej niż 90zł. Nie twierdze że się nie da tego zrobić za 90zł ale trzeba by zastosować chińskie łożyska CX które mają kulki z gliny :) Edytowane 20 Czerwca 2009 przez moonraker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafRaf Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Nie mam układów w hurtowni. Łożyska SKF w podwójnej osłonie gumowej. Uszczlniacze zwykłe. Te do tylnego na zamówienie. Mamy trzy tylko uszczelniacze. Za biedny jestem aby kupować made in china! Do tej pory około 700km i jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vipszybki Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Dzwoniłem do salonu Suzuki w mojej miejscowości, aby zapytać czy da się przestawić ten zegar z mil na kilometry, ale gość mi powiedział, że nie ma takiej możliwości...... Napisałem meila do SUZUKI do działu serwisowego i w odpowiedzi dostałem instrukcję obsługi w języku polskim do DRZ-400 S i E w PDFie do wersji K4 co prawda, ale przeglądając ją nie zauważyłem żadnych różnic z K3. No i oczywiscie o przestawianiu z mil na kilometry też nic nie ma :(. Jeśli ktoś potrzebuje takiej instrukcji obsługi to daje linka: http://www.speedyshare.com/488971725.html Edytowane 23 Czerwca 2009 przez vipszybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2345 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam mam zamiar w najblizszym czasie kupic Suzuki drz 400 tylko potrzbeuje raczej motoru z podnozkami dla pasazera. Jest jakas wersja Drz'tki przystosowana dla dwoch osob ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AntekCB Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Witam mam zamiar w najblizszym czasie kupic Suzuki drz 400 tylko potrzbeuje raczej motoru z podnozkami dla pasazera. Jest jakas wersja Drz'tki przystosowana dla dwoch osob ?? Drz w wersji S ma 2 miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi