ratosny Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 jak czesto czysci sie filtr powietrza?jak bardzo dokladnie trzeba czyscic lancuch(ja czyszcze wężem pod wysokim cisnieniem,ale zawsze zostaje troche piachu z pola-czy tak moze byc?)a tak btw to ile przejezdzacie na swoich rezerwach?ja ostatnio ku memu wielkiemu zdziwieniu przejechalem 27 mili :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremi Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 *regulacja zaworów, wymiana łańcuszka rozrządu (+ u mnie wymagał wymiany napinacz)z ciekawosci: ile zaplaciles za napinacz lancuszka? wstawili ci automatyczny od nowego typu(tzn po 2003) czy moze reczny. i po czym ocenili ze Twoj byl zuzyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 czyscic lancuch(ja czyszcze wężem pod wysokim cisnieniem,ale zawsze zostaje troche piachu z pola-czy tak moze byc?) nie może być, łańcuch czyści się naftą , a jak już jeździsz po piaskach to go nie smaruj . a filtr cię s czyści jak widać że jest brudny Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_smart Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 z ciekawosci: ile zaplaciles za napinacz lancuszka? wstawili ci automatyczny od nowego typu(tzn po 2003) czy moze reczny. i po czym ocenili ze Twoj byl zuzyty? Za napinacz dałem 430zł... Na początku były tylko przypuszczenia mechanika, że jest do wymiany (coś tam słyszał na zimnym silniku, co potem ustawało), ale po rozebraniu już nie miał wątpliwości... Okazało się, że miałem zaszczepiony napinacz od GSXr 600. Dali automatyczny, ale nie jestem pewien.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 jak czesto czysci sie filtr powietrza? trudno mowic o jakiejs czestotliwosci, jak jezdzisz sam badz pierwszy to rzadko, jak za kims a jest sucho i sie kurzy to praktycznie po kazdej jezdzie jak bardzo dokladnie trzeba czyscic lancuch(ja czyszcze wężem pod wysokim cisnieniem,ale zawsze zostaje troche piachu z pola-czy tak moze byc?)cisnienia sugerowal bym wogole nie uzywac, osobiscie znam przypadki wepchniecia tym cisnieniem piasku pod uszczelniacze z wiadomym skutkiemja jak sie ubloce jezdze pare razy korytem rzeki i tyle :) a tak btw to ile przejezdzacie na swoich rezerwach?ja ostatnio ku memu wielkiemu zdziwieniu przejechalem 27 mili :Pciezko zmierzyc bo zalezy od terenu i upalania :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeremi Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Dali automatyczny, ale nie jestem pewien....w drz, a w szczegolnosci w modelach przed 2003 rokiem nalezy obowiazkowo wymienic automatyczny napinacz lancucha na reczny albo przynajmniej na ten od nowszego typu(wlasnie po 2003). poprzednie mialy wadliwa budowe i umialy sie cofnac. po 2003 czesciowo ta wade wyeliminowano ale ponoc dalej nie byly doskonale. najlepsze z reczna regulacja. juz wczesniej o tym pisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal_86 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 Witam! Czy ktoś zakładał na fabrycznego SMa koła od enduro? Jak to wygląda, co poza kołami trzeba wymienić aby spokojnie jeździć w lekkim terenie (jakieś pole , leśna droga). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skacowany Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Witam! Czy ktoś zakładał na fabrycznego SMa koła od enduro? Jak to wygląda, co poza kołami trzeba wymienić aby spokojnie jeździć w lekkim terenie (jakieś pole , leśna droga).A ja mam pytanie w drugą stronę:Co proponujecie do szybkich przekładek z enduro na SMpo pierwsze czy ktos z was to robił?po drugie: co konkretnie przekłada Żwirek mi sugerował daaaleko idace przekładki:- koła- adapter do tarcz + kompletny układ hamulcowy - wg niego tka bedzie najszybciej No i trzecie pytanie:czy ktos z was próbował sprawdzał takie przekładki - jak duża różnica na asfalcie jest miedzy obuciem moto w oponki enduro a SM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiba_Enduro Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Wiecie może czy DR-Z ma jakąś regulacje dźwigienki zmiany biegów? Dzisiaj pierwszy raz od zakupu nowych butów na enduro wsiadlem na moto na maly wyskok do lasu i ... malo co a nie wj**ebal bym się w Terrano leśniczego bo nie mogłem znaleźć dźwigni hamulca w nodze :). Po za tym z biegami to była masakra, troche przypiłowałem sprzęt przez to... To naturalne? Kiedyś śmigałem w normalnych butach bo nie miałem jeszcze typowo motocyklowych, teraz po założeniu i wsiadnięciu na moto nie moge ułożyć nogi w taki kąt aby bieg zredukować lub "wcisnąć" buta pomiędzy tą dźwigienke a stopke. Buta jakiegoś wielkiego nie mam bo nr. 43 Kurcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbk Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 ponieważ kilka osób znów pytało o serwisówkę ponownie załadowałem.Przez około 2 tyg. będzie dostępna pod linkiem:http://www.sendspace.com/file/9jsen4 Cytuj Romet Chart>Jawa 350> dłuuuuuuuuuuugo nic> Dr350 > DRZ400E> YZF-250> KTM 450 EXCR> obecnie KTM EXC-F 350 SixDays Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 Wiecie może czy DR-Z ma jakąś regulacje dźwigienki zmiany biegów? Dzisiaj pierwszy raz od zakupu nowych butów na enduro wsiadlem na moto na maly wyskok do lasu i ... malo co a nie wj**ebal bym się w Terrano leśniczego bo nie mogłem znaleźć dźwigni hamulca w nodze :(. Po za tym z biegami to była masakra, troche przypiłowałem sprzęt przez to... To naturalne? Kiedyś śmigałem w normalnych butach bo nie miałem jeszcze typowo motocyklowych, teraz po założeniu i wsiadnięciu na moto nie moge ułożyć nogi w taki kąt aby bieg zredukować lub "wcisnąć" buta pomiędzy tą dźwigienke a stopke. Buta jakiegoś wielkiego nie mam bo nr. 43 Kurcze... normalka :icon_eek: ja po zalozeniu butow asfaltowych jeszcze na nsr nie moglem do domu wrocic, kwestia objezdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2008 regulacja jest ale czy to zmieni coś, wątpie. Proponuje nauczyć się zmieniać biegi całą nogą tzn nie starać się ruszać stopą tylko całym butem ,na początku to jest trochę dziwne i trudne ale z czasem biegi będziesz zmieniał szybciej niż pomyślisz :icon_mrgreen: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Jurgen- Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Wiecie może czy DR-Z ma jakąś regulacje dźwigienki zmiany biegów?ma, zasada jest taka ze dzwignia powina byc w 1 plaszczyznie (poziomej :)) z podnozkiemwykrecasz calkowicie srubke z dzwigni (poniewaz nie dosc ze sciska to rowniez wchodzi w wyzlobienie na wybieraku) i mozesz przekladac na wielowypuscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiba_Enduro Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 No dzięki za odpowiedzi, w takim razie musze sie wjeździć teraz dużo i.. nie unikać wody :icon_mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuRi Opublikowano 31 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2008 Witam;)) Jeśli ktoś jest zainteresowany to mam do sprzedania dół silnika do dr'z 400. W razie pytań prosze na priv albo gg 3979214 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi