speeeed Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Witam Tata chce se kupic nowe wozidełko:D mysli o Audi A6 2.5 TDi i o Mercedesie C180 2.2 150km. Ceny sa podobne obaj to niemcy. Jesli ktos ma takiego albo miał stycznosc z takim to niech napisze. Z góry dzieki:) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Nowsze Merce nie maja juz takiej dobrej opini zarówno wśrud mechaników jak i w śrud zwykłych ludzi, za to audi nalezy wybierac jak najmłodsze, co by przypadkiem nie wpasc na wadliwa serie zawieszeń wielowachaczowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speeeed Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 no ja słyszałem ze audi a4 ma zawieszenie na "niemieckie drogi" a ta A6 C4 (1994-1997) ma te normalne ale wielkie dzieki;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Ja osobiście brałbym Audi, zresztą sam mam. Sentyment do tej marki mam ogromny i polecam. Audi A6 2,5 TDi ale C4 czy C5?? Jak wspomniano C5 ma system wielowachaczowy co wcale nie oznacza klęski tylko poźniej należy zakładac odbrych firm wahacze a nie typu Optimal, natomiast C4 ma starego typu zawieszenie na jednym wachaczy, no nowe zresztą już też je mają. Ewentualne pytania wal śmiało! Pozdrourban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poonani Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Jaki rok tego Merca? Po pierwsze primo: wraz z audi z tego rocznika niech od razu sobie kupi pompe paliwa, bo prędzej czy później mu sie przyda. Do tego dochodzi droga wymiana rozrządu (w mercu masz łańcuch wiec nie ma zabawy) po drugie primo: Jeśli merc to C180 albo C220, nie ma C180 z silnikiem 220 no chyba że od Turka. Po trzecie primo: ULTIMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 (edytowane) chodzi Ci o Mercedesa c220 chyba bo C180 to jest 1.8 benzyna tak mi się wydaje.Ja bym wybrał Audi kolega miał Merca C200 2001r, 140tyś.km przebiegu a w samochodzie 2 razy wymieniane wtryski, przynajmniej raz w tygodniu na kasowaniu błędów, webasto nie działało dla mnie samochód porażka. Wydaje mi się, że pisałeś coś o tym, że twój ojciec ma A6 c5 2.8 w temacie kto czym jezdzi więc chyba o Audi powinien wiedzieć co trzeba. Edytowane 28 Października 2007 przez na koło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Jaki rok tego Merca? Po pierwsze primo: wraz z audi z tego rocznika niech od razu sobie kupi pompe paliwa, bo prędzej czy później mu sie przyda. Do tego dochodzi droga wymiana rozrządu (w mercu masz łańcuch wiec nie ma zabawy) po drugie primo: Jeśli merc to C180 albo C220, nie ma C180 z silnikiem 220 no chyba że od Turka. Po trzecie primo: ULTIMO Po pierwsze skąd masz takie informacje?? Fakt co do silnika w modelu C5! Ale kolega nie napisał wyraźnie który model chce kupić. A myślisz że silniki CDI mercedesa są takie idealne?? To wkońcu Common Rail czyli cholrne dziadostwo które nie wtrzyma więcej jak 300 400 tyś! km. Ale każdy lubi coś innego:) Pozdro urban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speeeed Opublikowano 29 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Ja osobiście brałbym Audi, zresztą sam mam. Sentyment do tej marki mam ogromny i polecam. Audi A6 2,5 TDi ale C4 czy C5?? Jak wspomniano C5 ma system wielowachaczowy co wcale nie oznacza klęski tylko poźniej należy zakładac odbrych firm wahacze a nie typu Optimal, natomiast C4 ma starego typu zawieszenie na jednym wachaczy, no nowe zresztą już też je mają. Ewentualne pytania wal śmiało! Pozdrourban no chodzi mi o C4 w tej starszej budzie. dzieki za odpowidzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Digidy Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 dla młodego kierowcy to audi - blacha ocynk i silink dynamiczny + ekonominczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 no chodzi mi o C4 w tej starszej budzie. dzieki za odpowidzi:) Ten model brał bym ponad mercedesa ze 4 razy! Silniki są bardzo dobre, ekonomiczne, mocne, dynamiczne. Zawieszenie to nie wiesz że masz. Wygodne są dosyć. Sam taka miałem 2,5 TDi ale 115KM. Mocniejsze są jeszcze 140KM. Ogólnie temu modelowi nie ma czego zarzucić! Pozdrawiamurban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Ja polecam Audi A6! A szczególnie A6 2,4 l - vidlasta szóstka :icon_mrgreen: bardzo ładny moment obrotowy oraz ta moc ;]. Jedyna wada to spalanie :icon_mrgreen:. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speeeed Opublikowano 30 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 no mi tez bardziej podoba sie audi:D dzieki za wszystkie odpowiedzi :icon_exclaim: jak bede miał jeszcze jakies konkretne pytania to napisze :icon_exclaim: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baqu Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Ja mam merca c250 V6 2006r. 30tys km i nadal nic :icon_question: Może jednak są modele które się nie psują :icon_question: Oby :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 30tys to nie jest duzo dla samochodu tej klasy;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
issoria Opublikowano 4 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2007 Jeżdżę jedenastoletnim Audi A6, 2.6 w benzynie. Samochód marzenie, niepsujny, nie zamieniłabym na żadnego Merca - ale podobno ci, którzy raz usiądą za kierownicą Audi, już się nie przesiadają :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi