ja002 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 wiadamo że w 2T jest dozownik oleju. jak oleju zabraknie to odciana nam zapłon.czy tak samo jest z zbiorniczkiem płynu chłodniczego??u mojego kumpla w HONDZIE PANTEON silnik kręci,prawie pali, ale jak sprawdzaliśmy iskre to okazało sie że nie ma na przewodzie wysokiego napięcia. czy może byc przyczyną brak płynu chłodniczego??olej jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 (edytowane) ja bym Ci radził dobrze i logicznie pomyśleć... przecież to są dwie inne rzeczy płyn i brak iskry i nie jest to napewno od braku płynu Edytowane 27 Października 2007 przez dawid482 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja002 Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 a czemu???jak i olej odcina to i może płyn chłodniczy żeby nie zajechac go.to co może byc za przyczyna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 nie słyszałem jeszcze żeby w jakimś moto odcianlo zapłon przy braku płynu a jak go nie ma to poprostu dolejcie i już :icon_eek: a to że nie ma iskry to moze być wiele powodów napisz więcej szczegółów, tzn jak ostatnio jeździł, czy działo sie coś dziwnego itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja002 Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 ja dokładnie o tym nic nie wiem. to skuter kumpla. mówił że po dłuższej przerwie odpalił go i jeździł. a na drugi dzień mu juz nie odpalił. silnik prawie załapuje. nie wykrecałem swiecy tylko zoodrazu wsadziłem gwoździa w fajke i nie było prądu.a silnik prawie łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 W ktorym 2 t przy braku oleju odcina Tobie zapłon ??? Jak juz jest tylko kontrolka która sie zapala jak jest go już za mało i trzeba dolać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 jak zabraknie plynu chlodzniczego i oleju w dozowniku nie odetnie ci zaplou tylko poprostu zatrzesz silnik jesli o to nie zadbasz. Szukaj przyczyny w swiecy, fajce, kalbu, cewki WN, modul, cewka od zaplonu, lub przetarte kable. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 przy braku oleju pali sie kontrolka a odcięcia prądu nie ma, głupoty gadasz.wsaadź swiece a nie goździa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 instalacja zapłonowa zarówno niska jak i wysoka do sprawdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi