zajc Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Sam musisz sprawdzić, bo jak widzisz każdy ma inną teorie...Ja leje 98 verva z Orlenu i zdecydowanie czuje różnice jak zatankuje zwykłe 95 w byle jakiej stacji...yyy-ale roznice w czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Sam musisz sprawdzić, bo jak widzisz każdy ma inną teorie...Ja leje 98 verva z Orlenu i zdecydowanie czuje różnice jak zatankuje zwykłe 95 w byle jakiej stacji... No ORLEN to w ogole rewelacyjne paliwo ( moze nie samo paliwo ale rowniez i jego przewoznicy jak i dystrybutorzy ) Osobiscie nie zalewam tym niczego, chyba ze nie mam zupelnego wyjscia, wtedy jednak minimalna ilosc. :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 "chcesz mieć silnik cały to nie tankuj u cabały" - tak mowiono o stacjach paliw mojego sąsiada. Już nie można, chłop siedzi za mieszanie paliwa z lakierem:). Ogólnie nie warto tankować na stricte prywatnych stacjach paliw, szkoda silnika. Na stacjach wiekszych koncernów, takich jak bp czy orlen jest wiekszy odgórny nacisk na jakość paliwa.No i nie warto zazwyczaj tankować w weekendy - w weekendy kontrole nie jeżdzą po stacjach paliw, tak więc dużo stacji wtedy zalewa swoje zbiorniki syfem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.puniszman Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 "No i nie warto zazwyczaj tankować w weekendy - w weekendy kontrole nie jeżdzą po stacjach paliw, tak więc dużo stacji wtedy zalewa swoje zbiorniki syfem." Przecież im benzynka napewno nie schodzi cały zbiornik w weekend a w poniedziałek kontrola może być, więc nie wiem czy twoja teoria ma sens... Ja tam tankuje na Lotosie czasami 95 a czasami 98... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 No widzicie, moi koledzy, koleżanki, ich rodzice od dobrych kilku lat (tak jak powstała stacja) tankują paliwo w Auchan... Samochody jeżdżą do dzisiaj i mają się baaaardzo dobrze. Jedynie blaszak LT mojego kolegi znosi bardzo źle ich ropę... Sam byłem świadkiem jak zatankowaliśmy w Auchanie i silnik bardzo dziwnie chodził, niby przerywał, nie równo... Coś było nie tak. Ja sam do swojego diesla i bajka tankuję tylko Shella V powera. Może i tylko dla świadomości, ale moje TDI musi żłopać tylko to co najlepsze :notworthy: A o bajku to już nie wspomnę :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirek Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 (edytowane) yyy-ale roznice w czym?Właśnie - jaka różnica? Sam troche poeksperymentowałem wnioski zapisywałem na takim czymś www.spritmonitor.de Tankowałem i BP i Shell - 95, 95 bezsiarkową, 98, z ulepszaczami i bez, Nestle. I wyszło, że na spalanie nie miało to żadnego wpływu :smile: Jeśli chodzi o dodatki mój znajomy z BP uważa, że robi sie to tak - do cysterny dodaj się uszlachetniacza i już... . Mozliwe, że ma to jakiś zbawienny wpływ na silnik. Ale chyba najlepiej dbać o silnik regularnie odwiedzając serwis :notworthy: Generalnie trzymam sie Nestle 95 - jest dość tanio i nie miałem żadnego problemu - wtryskiwacze nie protestowały. Jesli chodzi o Orlen to mój znajomy po zatankowaniu musial odwiedzić POLAND POSITION - zaświciła sie kontrolka FI :notworthy: Edytowane 2 Listopada 2007 przez Kirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.puniszman Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 No widzicie, moi koledzy, koleżanki, ich rodzice od dobrych kilku lat (tak jak powstała stacja) tankują paliwo w Auchan... Samochody jeżdżą do dzisiaj i mają się baaaardzo dobrze. Jedynie blaszak LT mojego kolegi znosi bardzo źle ich ropę... Sam byłem świadkiem jak zatankowaliśmy w Auchanie i silnik bardzo dziwnie chodził, niby przerywał, nie równo... Coś było nie tak. Ja sam do swojego diesla i bajka tankuję tylko Shella V powera. Może i tylko dla świadomości, ale moje TDI musi żłopać tylko to co najlepsze :notworthy: A o bajku to już nie wspomnę :smile: Mój kuzyn kiedyś raz swoją aprilę sr zatankował w auchanie to jego prędkość max z 80 spadła do 65 i już więcej nie chciała gdy wyjeździł to paliwo zatankował w bp i było już wszystko ok... więc coś z tym paliwem musi być nie tak ... Ja tam wole zapłacić te parę groszy więcej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurjuszi Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Dobra, a powiedzcie mi Panowie co się stanie jak do zwykłego gaźnikowca naleję zwykłej etyliny 92 okt na Białorusi? Jeździłem z powodzeniem Renault 11 '87 (typ C - gaźnik) i śmigał bardzo dobrze. Czy silnik Cagivy River (nie jest przecież nowy konstrukcyjnie) zniesie taki pokarm? Pytam, bo na Białorusi bezołowiowa jest dostępna tylko w większych miastach i przy główniejszych drogach, a chętnie bym tam motkiem śmignął ale Mińsk mnie nie interesuje... pozdr Cytuj "Łudududududududududuuuu... Łudududududududduddddd" - Theodor (Zegrze 2010)"Hondy mają taki dziwny dźwięk..." - Autor nieznany (Udrzyn 2010) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rychu3s Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Dobra, a powiedzcie mi Panowie co się stanie jak do zwykłego gaźnikowca naleję zwykłej etyliny 92 okt na Białorusi? Jeździłem z powodzeniem Renault 11 '87 (typ C - gaźnik) i śmigał bardzo dobrze. Czy silnik Cagivy River (nie jest przecież nowy konstrukcyjnie) zniesie taki pokarm? Pytam, bo na Białorusi bezołowiowa jest dostępna tylko w większych miastach i przy główniejszych drogach, a chętnie bym tam motkiem śmignął ale Mińsk mnie nie interesuje... pozdr a mój wujek to kupuje od ruskich i też jest zadowolony , mówi że ma paliwo nuklearne :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 "No i nie warto zazwyczaj tankować w weekendy - w weekendy kontrole nie jeżdzą po stacjach paliw, tak więc dużo stacji wtedy zalewa swoje zbiorniki syfem." Przecież im benzynka napewno nie schodzi cały zbiornik w weekend a w poniedziałek kontrola może być, więc nie wiem czy twoja teoria ma sens... to nie teoria. pracownicy stacji dobrze wiedzą ile mniej wiecej paliwa schodzi w weekend. ale przeciez nie bede cie na sile przekonywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromek Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 yyy-ale roznice w czym? A w czym można czuć różnice? W jeździe!!!- chodzi i o całokształt, bo nie mierze przecież w mililitrach którego więcej spala...Miałem już sytuacje, w której po zalaniu byle jakiego paliwa motor nie chciał w ogóle zapalić i dziwi mnie jeśli uważasz, że na paliwie np. 98 verwa moto jedzie tak samo jak na paliwie z podrabianym paliwem z byle jakiej stacji Widać jeszcze nie trafiłeś na miłośników podrabiania paliwa- i obyś dalej nie trafił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamamoto1 Opublikowano 10 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja zatankowałem kiedyś na BP we Włocławku 95, po namowie mojego brata i bardzo tego żałuję. Silnik słabszy o jakieś 30 %, każdy to potwierdza z tankujących tam. Więc jak będziecie przejazdem we Włocku to tankujcie na Orlenie. Ja zalewam Vervę98 i silnik pracuje jak na zachodniej waszce. Pozdr... :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi