zloty46 Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 (edytowane) witam!!!w moim motorku jak jest rozgrzany silnik obroty utrzymuja się na 3 tyś obrotów kiedy zgasze silnik i zapalę ponownie obroty są na 1,5 tys obrotów(tak jak ustawione w gaźniku). Kiedy ruszę to znowy obroty podnoszą się do 3 tyś i tak w kółko. Na zimnym silniku zjawisko nie występuje. Co to może być :icon_biggrin: :bigrazz: :smile: Edytowane 21 Października 2007 przez zloty46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysnik363 Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Nie wiem jak to jest w mbx ale czy czasem nie jest to automatyczne ssanie ?? masz ręczne ssanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 ssanie jest ręczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 może gdzieś łapie lewe powietrze po nagrzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 ale zastanawia mnie to że jak zgaszę silnik to problem znika i pojawia się dopiero jak włącze bieg i ruszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Kumpel miał Honda ns-1 i identyczne zjawisko przez pól okresu użytkowania ustało jak robił szlif cylindra i wymiane tłoka. To może być to ale nie moge powiedzieć na 100% sam mam taką Honde i pojawia się ten problem z tym silnikiem ale u mnie wygląda to tak ze puszczam gaz schodzi do 3 tys i po1-2 sekundach na 1,5 tysiąca zawsze chyba ze paliwa brakuje np. zakręcone to dostaje duzych obrotów i gaśnie.Pzdr :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zloty46 Opublikowano 23 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 cylinder jest po szlifie i wymianie tłoka ma około 150 km zrobione ale nie wpadlem na to że może to być przez zgięty węzyk paliwa zmienie wężyk i zobacze czy pomoze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi