koronka44 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ja tam nie wierzę w te story...Ten weekend jest super, pojeździłem, załatwiłem wiele spraw na moto, czad!!!! :) Jutro też będzie tak samo, więc znowu silnik bedzie śpiewał... :smile: Stawiam zakład, że będziemy śmigac w tym roku w grudniu i to przy temp. pow. 10 st.C :D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 27 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Ja dzisiaj wsiadłem w samochód... i był to cholerny błąd, bo lepiej byłoby mi zmarznąć na moto niż gotować się w kilometrowych korkach jakie zafundowali mi drogowcy... przy okazji odkryłem fajną drogę na Osowę, przez Straszyn - dużo szybsza niż dojazd na obwodnicę przez Małomiejską :banghead: :flesje: :wink: Mam nadzieję, że prawdziwa zima jednak przyjdzie - w odpowiednim czasie, ofkors :evil: Snowboard już czeka, pierwsze plany wyjazdowe na Słowację w toku, żeby tylko nie było niespodzianki jak w tym roku ze śniegiem. A na motocyklu jeszcze jakieś pożegnalne śmiganko i powoli zabieram się za prace posezonowe :wink: pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Ogólnie pogoda jak na razie zajebista, w kominiarce i w kurtałce jest w sam raz do szybszych przelotów po mieście, chociaż ruch co raz większy przez to cholerne święto ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Heh, dzisiaj to był dzień... kto wie, czy nie ostatni taki w tym roku :buttrock: Miałem co prawda rzeźbić magisterkę, ale jak zobaczyłem za oknem jak się sprawy mają, to od razu wskoczyłem w skóry i do garażu :) Kaszubska jesień :buttrock: Na dodatek wróciłem z plecakiem pełnym piwa :buttrock: A jutro ma znowu padać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koronka44 Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Hej, jeszcze śmigniemy w 2007, spoko... :banghead: A ... magisterka :) Wiem cos o tym, napisałem jakieś... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Taa, magisterka to mój sposób na tegoroczną zimę... mam nadzieję, ze się wyrobię, bo potem - jak słoneczko przygrzeje - może być ciężko :buttrock:pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koronka44 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 To sprężaj się z tą mgr-ką, bo słońce przygrzeje już w lutym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 13 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 To sprężaj się z tą mgr-ką, bo słońce przygrzeje już w lutym:) Oj, oby się Twoje słowa spełniły... znaczy się, żeby udało mi się sprężyć to raz, a dwa żeby to słońce już w lutym przygrzało :icon_eek: Niestety końca prac nie widać, a mój promotor co raz to wymyśla mi nowe rzeczy :wink: Pracuję właśnie nad modelem komputerowym zagadnienia i szykuje się wieleeee nieprzespanych nocy :wink: Na zimę już przewidziałem jakieś tam drobne prace konstrukcyjno-serwisowe :P coby maszyna się ładnie prezentowała na nowy sezon... oby jak najszybciej :) pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koronka44 Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 A co chcesz przekonstruować w sprzęcie? A może jakaś pomoc w mgr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helmet Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 a o czym magisterke piszesz tak w ogóle?aaaa - a ja dzisiaj odpaliłem moto i zrobiłem rundę przez miasto. mówię wam - to było włąśnie to, czego mi przez ostatnie tygodnie brakowało. no po prostu bajka. stanąłem na skwerze na papieroska, pogadałem z ludźmi (tak, tak - nie byłem sam). rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 18 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 Dzięki bardzo za propozycje co do magisterki ;) - jeżeli ktoś z Was specjalizuje się w technikach elektroimpedancyjnych bądź też ma jakiekolwiek doświadczenie w komputerowym modelowaniu pola elektromagnetycznego z wykorzystaniem metody elementów brzegowych (BEM) bądź ewentualnie metody elementów skończonych (FEM) to byłoby baaaardzo miło i chętnie pogadałbym przy piwku o kilku różnych zagadnieniach z tej branży :crossy: ;)Ewentualnie jeżeli ktoś z Was zajmuje się zawodowo ochroną środowiska wodnego, rybami itp. też miałbym kilka rzeczy do obgadania, przydatnych w mojej pracy ;) Ja wczoraj też śmignąłem chwilkę po okolicy, odstawiłem sprzęta do garażu, wyciągnąłem aku, zdjąłem owiewki, spuściłem wachę z gaźników, wcześniej zalałem bak do pełna i.... oby do wiosny :flesje: Co do grzebania przez zimę to w zasadzie nic grubszego nie planuję - muszę wypucować sprzęta ogólnie, wypolerować jakieś drobiazgi (ciężarki kierownicy np.), przejrzeć ogólnie wszystko, żeby niespodzianek wiosną nie było, poza tym zapewnić drobne prace estetyczne jednej z bocznych owiewek, która ucierpiała podczas mojego powrotu z UK, gdy w Hamburgu podczas zakładania sakw motocykl przewrócił się na jakieś przydrożne krzaczory (zarysowania lakieru, poszarpana naklejka, jedna głębsza rysa...). Jeżeli zima będzie się dłużyć, a ja znajdę trochę czasu na zabawę to pomajstruję coś z elektroniką jeszcze, mam kilka pomysłów na różne bajery.Poza tym jak się uda chciałbym dorwać nowe przewody hamulcowe, z kanapą coś zrobić bo mi pękła w jednym miejscu itp... pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
helmet Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 jeżeli ktoś z Was specjalizuje się w technikach elektroimpedancyjnych bądź też ma jakiekolwiek doświadczenie w komputerowym modelowaniu pola elektromagnetycznego z wykorzystaniem metody elementów brzegowych (BEM) bądź ewentualnie metody elementów skończonych (FEM) to byłoby baaaardzo miło hehe, to chyba sobie nie pogadamy :-)a skoro juz jesteśmy przy tematach zimowych - na mikołaje wszyscy tu obecni jadą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukasz Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 a skoro juz jesteśmy przy tematach zimowych - na mikołaje wszyscy tu obecni jadą? Założyłem osobny temat z informacją, w razie gdyby ktoś pytał :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Ja już powoli odpuszczam - wczoraj poszedłem pojeździc na maxymalnym wkurzeniu no i poległem w zakręcie ... :biggrin:Całe szczęście straty nie duże :lapad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi