maciek251 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) tak jak w temacie korzystając z tego, że kupiłem nowe moto i juz się zdążyło spie**olić :bigrazz: pozdrawiam :flesje: chodzi oczywiście o filtr oleju gdzie sie podziali ci wszyscy znawcy-mechaniki forumowe co to zawsze wszystko wiedzą :lapad: oj coś mi sie zdaje ze rozbiore całość i sam się dowiem zanim odpowiedź tu dostane pozdrawiam Edytowane 18 Października 2007 przez maciek251 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) WitamFiltr oleju wygląda tak:http://www.sklepmotocyklowy.pl/index.php?s...al=filtry_oleju To typowy filtr dokręcany pod silnikiem.Nie czyści się go, tylko kupuje nowy i wymienia Pozdr P.S. A co ci się sp.....liło? Edytowane 18 Października 2007 przez Globi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek251 Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 hehe to ja wiem że się go wymienia a nie czyści tylko chciałem się dowiedzieć czy jest to filtr dokładnego oczyszczania-bo wtedy cały olej w obiegu idzie przez niego za każdym razem czy może bocznikowy tzn. że tylko część oleju z obiegu przepływa przez ten filtr. Potrzebne to mi było odnośnie awarii która miała miejsce, a chodzi dokładnie o to że zawór się wypioł i pier**lnoł w tłok :icon_mrgreen: wszystko juz rozebrane i obczajone tzn. trzeba wymienić zawór bo się skrzywił, prowadnica zaworu się rozsypała i te zapinki zaworu tez się do niczego nie nadają (głowica używana juz pocztą jedzie) tłok poza kilku rysami wydaje się ok. A z filtrem chodziło o ewentualne opiłki które mogły się dostać do oleju czy wszystkie filtr wyłapie itp. ale w sumie zlałem olej to dużo ich tam nie było (magnes neodymowy nie znalazł za wiele) i jeszcze dodatkowo silnik przepłukałem więc myśle że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Wszystkie filtry olejowe w japonii to filtry pelnego przeplywu, filtr bocznikowy wystepowal oprocz normalnego filtra jako filtr dokladnego oczyszczania, ale raczej we wloskich samochodach a nie japonskich motocyklach. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi