fizyk78 Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Witam. Poszukuję kogoś mądrego do ubezpieczeń. Kończy mi się OC na rumaka.. Firma wyliczyła 200zł z groszami i troszkę mnie to zdziwiło (mam link4). Poszedłem do ośrodka PZU bo kilku kumpli tam ma i płacą max 90zł a tu Pani mówi iż mam historię OC jedynie od 2010. Auto zawsze minimum jedno mam zarejestrowane na siebie od 2002 może 2003 czyli praktycznie z dziesięć lat. Zero szkody z OC czy AC. O ile motocykl i 200zł jakoś przeżyję ale zaraz będzie auto żony (na mnie zarejestrowane) potem moje itd itp. Czy jest jakiś sposób by wydobyć z towarzystw ubezpieczeniowych by wprowadzili inne polisy?...aaaMoże po prostu Pani w PZU jest niedoinformowana bo w necie znalazłem, że baza danych ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjnego przechowuje tylko właśnie 3 lata wstecz oraz informacje o obciążeniach OC (czyli jak nie było to nie trzyma historii).? Czy ktoś ma wiedzę z tego zakresu jak ta baza działa? Temat dla mnie trochę istotny.PS znalazłem kilka potwierdzeń o zawarciu OC z lat 2006 - 2010 ale brakuje mi jednego by osiągnąć ciągłość . Czy takie papiery mi pomogą? Cytuj Bawarska Maszyna Wędrowna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Idź do brokera.Oni chcą zarobić i ciut trudu ich nie zniechęci jak pani z okienka na etacie PZU.Ja mam tą samą osobę od ponad 10 lat.Auto-Profit na 25 Czerwca w budynku Invest Banku. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczeniak Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 hurtownia ubezpieczen na 25 czerwca- za rondem przed warynskiego, ja mam w Warcie i wyszlo 118- podobno najtaniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wróbelllo Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 koło stokrotki polecam w bloku na dole gdzie sa jakieś sklepiki. Jest też tam firma ubezpieczeniowa i miła pani szuka ze wszystkich firm najtańsze propozycje. Polecam się tam wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Warta teraz najtańsza. Jestem u nich od wieeelu lat i własnie miałem się wypisac, kiedy obniżyli ceny. No to zostałem. Poza tym jak sie cos wywinie z OC to solidnie płaca i druga strona nie poda was do sądu w sprawie cywilnej. Nikt o tym nie mysli bo podobo OC kupuje się komus a nie sobie, nie do końca to jednak prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekspert Link4 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Witam. Poszukuję kogoś mądrego do ubezpieczeń. Kończy mi się OC na rumaka.. Firma wyliczyła 200zł z groszami i troszkę mnie to zdziwiło (mam link4). Poszedłem do ośrodka PZU bo kilku kumpli tam ma i płacą max 90zł a tu Pani mówi iż mam historię OC jedynie od 2010. Auto zawsze minimum jedno mam zarejestrowane na siebie od 2002 może 2003 czyli praktycznie z dziesięć lat. Zero szkody z OC czy AC. O ile motocykl i 200zł jakoś przeżyję ale zaraz będzie auto żony (na mnie zarejestrowane) potem moje itd itp. Czy jest jakiś sposób by wydobyć z towarzystw ubezpieczeniowych by wprowadzili inne polisy?...aaaMoże po prostu Pani w PZU jest niedoinformowana bo w necie znalazłem, że baza danych ubezpieczeniowego funduszu gwarancyjnego przechowuje tylko właśnie 3 lata wstecz oraz informacje o obciążeniach OC (czyli jak nie było to nie trzyma historii).? Czy ktoś ma wiedzę z tego zakresu jak ta baza działa? Temat dla mnie trochę istotny.PS znalazłem kilka potwierdzeń o zawarciu OC z lat 2006 - 2010 ale brakuje mi jednego by osiągnąć ciągłość . Czy takie papiery mi pomogą? To raczej efekt bazy danych z UFG. Jeśli potrzebujesz przedstawić dokumentację, to w link 4 na stronie w strefie klienta jest specjalny formularz służący tylko do przesłania dokumentów dotyczących Twojego ubezpieczenia http://www.link4.pl/strefa-klienta-link4/dokumenty (zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia komunikacyjnego, dokument polisy lub certyfikat, dokument cesji), dostaniesz wszystko ekspresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 hurtownia ubezpieczen na 25 czerwca- za rondem przed warynskiego, ja mam w Warcie i wyszlo 118- podobno najtaniejmi dzis w warcie wyszło 98zł :biggrin: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Szczeniak płaci extra za hałas i spowalnianie ruchu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 90 zł w PZU właśnie zapłacone. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ksylo Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) im bliżej do skutera, tym taniej :biggrin: Edytowane 23 Października 2014 przez Ksylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 coś w tym jest. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fizyk78 Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 To raczej efekt bazy danych z UFG. Jeśli potrzebujesz przedstawić dokumentację, to w link 4 na stronie w strefie klienta jest specjalny formularz służący tylko do przesłania dokumentów dotyczących Twojego ubezpieczenia http://www.link4.pl/strefa-klienta-link4/dokumenty (zaświadczenie o przebiegu ubezpieczenia komunikacyjnego, dokument polisy lub certyfikat, dokument cesji), dostaniesz wszystko ekspresowo. Wiem że coś się z bazą związane.Problem rozwiązałem w hurtowni ubezpieczeń. w "Prokurze" , w budynku pse wschód. Kiedyś z nimi pracowałem i telefonicznie udało mi się ogarnąć.Wziąłem z NNW i wyszło 128zł w PZU. Dzięki za pomoc. Cytuj Bawarska Maszyna Wędrowna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Wiem jedno.Nie pójdę nigdy do żadnej z nowych firm typu prosramy czy wydymki4.Bo albo oleją albo wydymają :D z życia wzięte.Nawet jeśli coś idzie z mojego OC to nie chcę by ktoś mnie przez sen przeklinał i moje zaoszczędzone 30 pln na składce.Muszą jakoś zrobić na te zniżki 70% a nie wysokością składki to dymaniem klienta.Takie moje skromne zdanie na które mogę sobie pozwolić jako że nie jestem agentem żadnej z firm,a żyję z transportu dwadzieścia kilka lat i czasem na różne polisy się człek skusił.Jak idziesz zapłacić składkę to wyg katalogu policzą CI wartość 20 tys a jak nawet w tej samej firmie uznają szkodę całkowitą to zaczynają się schody od 4 tys.Przykład naszego forumowego kolegi który kupionym motocyklem cieszył się jeden dzień. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Rokita Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Moze ktos zainteresowany??? :-) https://ssl.olx.pl/oferta/honda-cbr900-sc33-CID5-ID7C37j.html?action=show Edytowane 28 Października 2014 przez Tomasz Rokita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Tomek zmiana motocykla czy pauza ? Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi