Skiba_gpz Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) witam pytanie czysto teoretyczne...zasadniczo w prawie kazdym moto sa rowki na iglicy co by podnosic iglice aczkolwiek opuszczac w miare checi wlasnych...zazwyczaj temat ten pokazuje sie w momecie wymiany wydechu, filtra powietrza, dysz...ale moje pytanie brzmi, czy majac seryjny moto bez jakichkolwiek zmian podnoszenie /opuszczanie igly cos daje...ida dalej...po co fabryka wypuszczajac moto zaklada mozliwosc tej zmiany... pozdro Edytowane 11 Października 2007 przez Skiba_gpz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2007 Oczywiscie ze daje - opuszczajac czy podnoszac iglice wzbogacasz / zubazasz mieszanke na srednich obrotach.A fabryka robi to po to zebys w miare zuzywania sie silnika motocykla mial mozliwosc uzyskania jego prawidlowej pracy przez zmiane nastawow.2 powod to uzytkowanie motocykla na roznych wysokosciach, co powoduje koniecznosc zmian nastawow gaznika. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 I wierz mi w to ,że czasem można być zaskoczonym podłączając moto pod analizator, jak diametralnie różne nastawy powinny mieć gąźniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moonraker Opublikowano 12 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2007 Pozatym w instrukcjach zabytowych motocykli (patrz moja CZ175 z 1962r) stoi napisane żeby w okresie docierania podnieść o 1 ząbek w góre iglice w cemu wzbogacenia mieszanki (lepsze smarowanie 2sówu).No i oczywiście do redulacji bo po większym przebiegu wyciera się iglica a jej gnizado się rozkalibrowuje a tym samym mieszanka się wzbogaca i zeby ją zubożyć opuszczamy iglice.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi