czaki38 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Tak tak jakość kawasaki w ostatnich latach się bardzo poprawiła i moim zdaniem przewyszsza konkurencje swymi rozwiązaniami technicznymi . Ja kupiłbym oczywiśćie Kawe i nietylko za jakość ale także za wygłąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nullek Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 witamo kawie słyszałem wiele złego i co NIC wielkie g.... z tego gadania , sprzet daje rady olej od zmiany do zmiany , technika dobra , pamietaj o jednym JAK DBASZ TAK MASZ POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojanek Opublikowano 20 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 Od trzech lat dosiadam LTD 450 z 1988 roku, czyli zabytek. Lubię moją Kawę i zadowolony jestem z tej marki. Tak jak u większości olej od wymiany do wymiany i systematyczne serwisowanie, czyli jak słusznie stwierdził Nullek: "jak dbasz tak masz". Nawet wsród najlepszych marek trafiają się "babole" i jak ktoś trafi na taki to się uprzedzi i idą w świat różne opinie. Ale nie należy generalizować. Sprzęt obecnie produkowany jest technologicznie bardziej zaawansowany czyli to musi dobrze działać, tym bardziej, że kupujesz sprzęt fabryczny. Nie nabijaj sobie kasku pierdołami, podoba się moto - kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Od trzech lat dosiadam LTD 450 z 1988 roku, czyli zabytek. Lubię moją Kawę i zadowolony jestem z tej marki. Tak jak u większości olej od wymiany do wymiany i systematyczne serwisowanie, czyli jak słusznie stwierdził Nullek: "jak dbasz tak masz". Nawet wsród najlepszych marek trafiają się "babole" i jak ktoś trafi na taki to się uprzedzi i idą w świat różne opinie. Ale nie należy generalizować. Sprzęt obecnie produkowany jest technologicznie bardziej zaawansowany czyli to musi dobrze działać, tym bardziej, że kupujesz sprzęt fabryczny. Nie nabijaj sobie kasku pierdołami, podoba się moto - kupuj. Wojanek wstydź się. Nie wiesz dlaczego? To masz: http://forum.motocyklistow.pl/Posiadacze-k...LTD-t83294.html Krótko mówiąc jesteś poszukiwany :buttrock: A co do jakości kawasaki to z nowymi sprzętami nie problemów większych niż z konkurencją. A z używaki to wiadomo jak jest- jak się dba to się ma. A że w Polsce z reguły się nie dba to ostrożność mile widziana przy zakupach ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeb Long Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Od pół roku ujeżdżam VN 2000. Żadnych problemów ze sprzętem, apetyt na paliwo umiarkowany. Wcześniej jeździłem Marauderem i też było ok. Nie przejmować sie stereotypami tylko dobrze wybrać sprzęta. Zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłek Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Moją kawką smignołem w tym sezonie ponad 10 tyś km. Nic się nie działo i wszystko chodziło w jak najlepszym pozadku. No raz mi sie kosa zacieła, ale to normalne w vulcanach 800 (wystarczyło tylko przeczyscic i chulało jak nowe) :biggrin: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojanek Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Wojanek wstydź się. Nie wiesz dlaczego? To masz: http://forum.motocyklistow.pl/Posiadacze-k...LTD-t83294.html Krótko mówiąc jesteś poszukiwany :icon_question: Ok dark rider dopadłeś mnie ale ja tylko wykonywałem rozkazy, poza tym nic nie pamiętam bo byłem pijany, nic nie powiem dopóki mój adwokat nie przyjdzie i ja tu tylko sprzątam. Pozdrowienia, a tak na poważnie to luknę na stronę powyższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł z Łodzi Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 Kawasaki.....vulcany coś w sobie mają,jakoś nie mogę się się rozstać ze swoim,a i tak jeśli drugie moto to też vulcan.Te sprzęty mają to coś w sobie(duszę).Myślałem o VTX ale to nie to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Mylse, ze drobne usterki w kazdym motocylu sie zdazaja. NP. Wojtaq'owi zacial sie czujnik rozlozonej stopki. Wystarczylo popsikac WD40 i po temacie - ale czy taka rzecz swaidczy o niskiej jakosci KAWASAKI i czy to mozna nazwac usterka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary kapuchan Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 Mylse, ze drobne usterki w kazdym motocylu sie zdazaja. NP. Wojtaq'owi zacial sie czujnik rozlozonej stopki. Wystarczylo popsikac WD40 i po temacie - ale czy taka rzecz swaidczy o niskiej jakosci KAWASAKI i czy to mozna nazwac usterka?? ... mam 1600c i jest to mój trzeci vn (800, 1500, 1600) i powiem Ci tragedia :icon_mrgreen: . Cztery lata "jak Cię mogę", aż tu nagle awaria w vn 1600 - upierdoił mi się wieszak od tłumola – żenada, jak to możliwe jest, że w japońskim motocyklu można zainstalować taki bubel :crossy: ... :) :eek: :D ... a tak poważnie, jak już wcześniej ktoś napisał: między bajki należ włożyć zasłyszane informacje o wadliwych rozrządach, blokujących się skrzyniach, nadmiernym zurzyciu oleju w 1500 przed 98'(bo nie jest nadmierne - jest katalogowe, zerknij w manuala np nowej linii BMW - po prostu "te typy tak mają" i już) ŚMIAŁO POLECAM KAWASAKI Z SERII VN – bo znam ją z autopsji i jest BARDZO OK! :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Mojego "Grzmota" kupiłem w czerwcu br. z przebiegiem 37700km.Na dzień dobry wymieniłem olej i filtr oraz kompletnie zużyty zestaw napędowy. Od tego czasu nawinąłem ponad 6000km i nic się nie działo z wyjątkiem wymiany włącznika światła stop :D przy prawej klamce. Koszt naprawy 23 zł + 15 minut (odkręcenie 1 śrubki) + 2 godz. bo obok stał czteropak browca :banghead: :D pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus_Drifter Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 ... zerknij w manuala np nowej linii BMW - po prostu "te typy tak mają" i już)to nie tak jak mysliciekoncepcja bmw (zgadzam sie z niemi) ze całkowita wymiana oleju jest do dupy -dlatego zuzywaja olej aby dolewac swiezy pozdrklaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nullek Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 hehehhe Klaus jak zwykle dałeś rady po co wymieniać jak mozna dolać i ciągle świezy :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 i ja melduje sie na kawasaki VN900....jazda bajka, mialem maly problem ze wskaznikiem paliwa, ale na gwarancjii jeszcze takze wymieniony.....i bajki ciag dalszy :P :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł z Łodzi Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 A jeszcze zapomniałem dodać o jednym mega minusie firmy KAWASAKI-cena częsci jest to jedna z droższych firm w eksploatacji...ale pozatym.....a jeszcze inna bajka to ich dostępność w naszym kochanym kraju....,co nie zmiena faktu że i tak kocham vulcana :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi