Astarte Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Czolem,Moze spojz tutaj:http://motorfan.pl/kurtki_-_kolekcja_damsk...ans_world_lady/Kosztuje wiecej niz 800pln, ale moze warto, szczegolnie jak jakies promocje beda. Dealerzy sa i w Zywcu, i we Wroclawiu.pozdrawiamJacTo też jest jakaś ewentualność... kolor odpowiedni i wypinane bajery. Jednak za taką cenę to wolę Halvarssons'a ciuszki. Bardziej optycznie mi odpowiadają :) (no wiecie baba w końcu ze mnie :) ). Kurtki Modeki jakoś nie przemawiają do mnie... we Wrocku w sklepie firmowym nawet pracują moi znajomi, ale jak powiedział jeszua... mają kurtki w jedynym słusznym kolorze - czyt. czarnym, a to je dyskryminuje od razu w moim rankingu :D W weekend pojadę do Warszawki na salony :D I zobaczę co stolica ma w swoich magazynach :D pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majek Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) proponuję na wszelki wypadek zastanowić się dlaczego czarny dominuje. moda na pewno działa, ale..sądzę, że praktyczność również...1. mucha rozbryzguje się na czarno2. ewentualny szlif (oby tylko teoretycznie) - po czarnym3. kurz, olej, smar - na czarnym nie widać. i po co komu jasne? PSjeśli chodzi o membranę to następna jaką kupię będzie się nazywać Gore-Tex. Jakoś straciłem zaufanie do innych... pozdrawiam, Edytowane 18 Października 2007 przez majek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 1. mucha rozbryzguje się na czarno2. ewentualny szlif (oby tylko teoretycznie) - po czarnym3. kurz, olej, smar - na czarnym nie widać. i po co komu jasne? ad. 1. mucha jest czarna, jej wnętrzności nie :D ad. 2. że niby zostawia czarne ślady? bujdaad. 3. kurzu nie widać na czarnym? od kiedy? co do reszty się zgodzę tyle, że: muchy i inne zanieczyszczenia zmywa się wodą, w ostateczności z mydłem. a smary... cóż, zakładam, że babrając się przy smarach mechanik nie będzie ubierał się w moje ciuchy do jazdy :icon_rolleyes: a jasne są po to, żeby słoneczko w lecie nie grzało tak potwornie. większość wycieczek motocyklem odbywamy w okresie od wiosny do jesieni, przy możliwie jak najlepszej pogodzie. jak powszechnie wiadomo (i nie jest to wiedza tak "powszechna" i rzekomo "oczywista", jaką wciska nam nasz krótki acz pękaty premierek), czarna powierzchnia znacznie mocniej się rozgrzewa pod wpływem słońca. co z resztą łatwo sprawdzić :Dakurat takie a nie inne warunki postawione ciuchom wynikają z określonych doświadczeń pytających. mnie na przykład przekonuje arabski burnus :icon_question: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Może inaczej powinnam zacząć mój temat :buttrock: Czarne ciuszki na niższe temperatury już mam... nawet przy ok. 6 st. C spisują się znakomicie (sprawdzone początkiem marca i ostatnio jadąc z rana motocyklem :buttrock: ). Chcę zakupić sobie jakiś drugi komplecik, który będzie spełniał moje wymagania także w ciepłych krajach. W lipcu mam zamiar wybrać się do Portugalii... i szczerze powiedziawszy w czarnym stroju sobie tego nie wybrażam... albo inaczej - wyobrażam sobie i to mnie martwi :buttrock: Zdaję sobie sprawę, że czarny jest bardziej uniwersalny... mniej brudzący, itp. Ale nie do tego ma mi nowy komplet służyć. Chociaż w końcu od czegoś mam pralkę jak kupię jaśniejsze ubranko :buttrock: pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lombardo Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Może inaczej powinnam zacząć mój temat :crossy: Czarne ciuszki na niższe temperatury już mam... nawet przy ok. 6 st. C spisują się znakomicie (sprawdzone początkiem marca i ostatnio jadąc z rana motocyklem :clap: ). Chcę zakupić sobie jakiś drugi komplecik, który będzie spełniał moje wymagania także w ciepłych krajach. W lipcu mam zamiar wybrać się do Portugalii... i szczerze powiedziawszy w czarnym stroju sobie tego nie wybrażam... albo inaczej - wyobrażam sobie i to mnie martwi :clap: Zdaję sobie sprawę, że czarny jest bardziej uniwersalny... mniej brudzący, itp. Ale nie do tego ma mi nowy komplet służyć. Chociaż w końcu od czegoś mam pralkę jak kupię jaśniejsze ubranko :clap: pzdr @starte W sierpniu zrobiłem małą trasę Poznań-Triest-Shkodrer-Balaton-Poznań na podstawie której mogę powiedzieć że; - jeżeli kurtka i spodnie to jasne z wypinaną membraną, jazda 300 km w upale w czarnej szczelnej kurtce (Retbike)jest przekleństwem mimo odpinania wentylacji,tak samo jak w szaro-czarnych spodniach(Metro)(najlepsze co można zrobić to wsadzić kurtkę do sakwy i dalej jechać w krótkim rękawku i motocrosowych rękawiczkach, co oczywiście uczyniłem ):bigrazz: -co do deszczu,to po 200/300 kilometrach w ulewie przemaka prawie wszystko i jeżeli nie posiadamy kombinezonów przeciwdeszczowych to możemy być tego pewni.Te ciuchy zdały egzamin w drodze na Bałkany i powrotnej ponieważ były odcinki drogi gdzie temperatura spadała do kilkunastu stopni i padał deszcz.Według mnie, jeżeli wybierasz się do Portugalii to w grę wchodzą tylko jasne ciuchy z możliwością wypinania wszystkiego co nie jest przewiewne ale jak tylko pogoda sie pogorszy zawsze będziesz mogła podpiąć to co w danej chwili uznasz za niezbędne. Pozdrawiam :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 A ja powiem że gówno prawda - Czarna kurtka (membrana itd.), czarne spodnie (membrana itd.),zrobilem Warszawa-Poznań-Reims-Barcelona-Valencia-Marbella-Lyon-Berlin-Warszawa .............. w Siepniu 2006 i co? No spociłem sie jak Mops, ale tylko w trakcie postojów, a tak to bardzo sobie chwale wentylacje, oddychanie skóry i inne bajery. Jechałem najdłużej 34 godziny z różnicami temperatur- +35-+10 Celcjusza i było komfortowo :clap: Po zrobieniu ponad 7500 km w największych upałach powiem że kolor ubrania Gówno daje, naprawde :clap: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Kurteczki takie jak mówisz robi firma BF , ceny rozne za kurtke o katalogowej cenie 900zl zaplacilem kolo 600 i jestem zadowolony (BF dakar chyba sie zowie ) membrana i podpinka oddzielnie. na lato spoko sprawa jak zostawi sie sama kurtke bez wpinek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Kurteczki takie jak mówisz robi firma BF , ceny rozne za kurtke o katalogowej cenie 900zl zaplacilem kolo 600 i jestem zadowolony (BF dakar chyba sie zowie ) membrana i podpinka oddzielnie. na lato spoko sprawa jak zostawi sie sama kurtke bez wpinek BF nie robi już Dakara ale jego następcą jest Desert. Ja mam Dakara i jestem z niego bardzo zadowolony. Ostatnio moja dziewczyna kupiła BF Desert i muszę powiedzieć że w tym modelu poprawili kilka rzeczy w stosunku do Dakara. Aha i ten Desert oczywiście występuje w jasnych kolorach oraz świetnie leży na kobiecie. Wcześniej miała HG Tuareg i wyglądała w nim trochę jak robocop he he Edytowane 24 Października 2007 przez hubert_afri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@ca Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 podrzuccie link do stronki BF .. bo mi w googlu wyskakuje tylko Battelfield :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_afri Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 podrzuccie link do stronki BF .. bo mi w googlu wyskakuje tylko Battelfield :cool: Proszę bardzo: http://www.bf-hardwear.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 26 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2007 W Polsce ciuchy w BF można dostać w sklepie http://www.motoandrzej.plSą na każdym motobajzlu. Mój plecaczek śmiga w kurtce Dakar i sobie chwali. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas600 Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 Mojej kobiałce tez kupiliśmy komplet BF Desert no i jeśli chodzi o funkcjonalność, komfort i wygląd są naprawdę super.Z tym ze są czarne z pomarańczowymi elementami (napisami)Ostatnio widziałem je w Larsonie.Sam mam Halvarssons'a (Raptor + Tromb) i bardzo się cieszę z dokonanego wyboru. Warto zobaczyć co jest w KOBI-SKLEP.pl na promocji... Równiez wg mnie jak się jedzie to ciemny kolor nie ma az tak duzego wpływu.Co innego w pełnym słońcu na postoju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo54 Opublikowano 30 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 (edytowane) wszytko tylko nie metro i retbike. polecam poszukac na bajlzu HG na wypinanym goretexie. jeszcze nic lepszego nie wymyślono.lub tanie ciuszki typu polo pharao, występują w jasnych kolorach. najlepiej w ogóle bez membrany na lato i cos na deszcz miec przy sobie Edytowane 30 Października 2007 przez rambo54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 31 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 polecam poszukac na bajlzu HG na wypinanym goretexie (...) a możesz podać model/ modele..?TIAjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi