pancur Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Z ciekawości nawet zciągnij sobie manuala. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Filtr kolego masz w plastykowej obudowie, pod siedzeniem zaraz przy baku, w filtrze wymieniasz tylko samą gąbkę, lub ją pierzesz, jeżeli jest oczywiście w dobrym stanie ;) http://allegro.pl/ir-filtr-powietrza-kawasaki-z-440-a-ltd-80-83-i3720857879.html pozdro. Filtr trzeba jeszcze nasączyć specjalnym olejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skobelcx70 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 dzięki mongor,damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stary wyga Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Nowy filtr już jest nasączony, a jeśli chodzi o tego po praniu, to tak :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swierek27 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Witam. Mam na imię Łukasz od niedawna jestem posiadaczem Kawasaki KZ440A z 1982r.Przymieram się do wymiany łańcuszka rozrządu i moje pytanie do was koledzyczy ten będzie pasował http://allegro.pl/lancuch-rozrzadu-kawasaki-ltd-440-z440-lancuszek-i3781730520.htmloraz czy wiecie gdzie można dostać napinacz. Pozdrawiam. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez swierek27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skobelcx70 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Witaj świerek.Nie wiem czy to jest akurat taki typ łańcszka rozrządu ale mam kontakt z poprzednim waścicielem mojego moto Jak by co to mogę się jego zapytać jaki łańcuszek zakładał do mojej kawy igdzie go kupywał.W moim był wymieniany na wiosnę tego roku.Niedługo się odezwę to ci napiszę co i jak.Chyba,że już będziesz w temacie.Dobrze by było mieć ze sobą kontakt,tym bardziej,ż mamy takie same sprzęty i jesteśmy z lubelskiego.Ja mieszkam 45 km od Chełma w stronę Włodawy.Zaglądam na to foru dosyć często i jak by coś to pisz......Poczytaj wszystkie post na tym forum a napewno znajdziesz wiele odpowiedzi dotyczących problemów naszych kz440A.Pozdrawiam :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swierek27 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Witaj Skobelcx jak byś mógł to prosił bym o tą informacje bo nie chce kupić złego łańcuszka. Ja mieszkam 40 km od Kocka w strone Stoczka Łukowskiego. Pozdrawiam. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez swierek27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skobelcx70 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Cześć Świerek.Jutro zadzwonię do tego gościa i około 20-tej napiszę tutaj posta co i jak.Na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skobelcx70 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witaj Łukasz.Dzwoniłem do tego koleżki ale nie odbiera telefonu,widocznie jest zajęty bo zawsze odbirał lub oddzwaniał.Jak nie dziś to jutro będę coś wiedział.Szkoda,że nie wziąłem od niego starego łańcuszka bo mi go pokazywał Z tego co widziałem to jest z ogniwami które mają potrójne blaszki.Myślę,że nie spieszy Ci się tak bardzo zwymianą łańcuszka.Jutro napewno coś będę wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skobelcx70 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Cześć Świerek. Witam. Mam na imię Łukasz od niedawna jestem posiadaczem Kawasaki KZ440A z 1982r.Przymieram się do wymiany łańcuszka rozrządu i moje pytanie do was koledzyczy ten będzie pasował http://allegro.pl/lancuch-rozrzadu-kawasaki-ltd-440-z440-lancuszek-i3781730520.htmloraz czy wiecie gdzie można dostać napinacz. Pozdrawiam.Cześć Świerek.Skontaktoiem się z tym g ościem od mego kawasaki,mówi,że w tym motocyklu trzeba dostać się do łańcuszka rozrządu i wizualnie zobaczyć ile ma ogniw.Potem trzeba zakuć łańcuszek rozrządu na silniku bo jest najprościej. Za łańcuszek rozrządu zapłacił ok.230zł.czyli nie zakładamy żadnej podróby.Przed kupnem sprawdż sobie nr.ramy i na tej podstawie zamawiaj części.Jak wyciągniesz łańcuszek rozrządu to policz ogniwa i będziesz wiedział co kupić.Zawsze lepiej zamówić łańcuszek z większą ilością ogniw bo lepiej go zakuć.Daj znać jak ci poszło z robotą.WESOŁYCH śWIĄT Tobie i wszystkim zaglądającym na to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Cześć Świerek. Cześć Świerek.Skontaktoiem się z tym g ościem od mego kawasaki,mówi,że w tym motocyklu trzeba dostać się do łańcuszka rozrządu i wizualnie zobaczyć ile ma ogniw.Potem trzeba zakuć łańcuszek rozrządu na silniku bo jest najprościej. Za łańcuszek rozrządu zapłacił ok.230zł.czyli nie zakładamy żadnej podróby.Przed kupnem sprawdż sobie nr.ramy i na tej podstawie zamawiaj części.Jak wyciągniesz łańcuszek rozrządu to policz ogniwa i będziesz wiedział co kupić.Zawsze lepiej zamówić łańcuszek z większą ilością ogniw bo lepiej go zakuć.Daj znać jak ci poszło z robotą.WESOŁYCH śWIĄT Tobie i wszystkim zaglądającym na to forum. Dlaczego podpowiadasz aby wyciągnął stary łańcuszek nie posiadając jeszcze nowego ?Jak po tej operacji założy nowy bez rozbierania silnika ? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Napisał przecie że na silniku zakuje ;) Nie lepiej to odpuścić sobie rzeźbienie przy sliniku ,a zostawic sobie przyjemność dłubania przy prostszych zabawach ? Sugerując się nr ramy przy tak dawnym roczniku może sie okazać że silnik już wcale nie jest z tego motocykla. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skobelcx70 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witajcie chopy.Tak powiedział mi poprzedni właściciel.Robił rozrząd na wiosnę tego roku więc nie ma chyba problemów z dostaniem takiego łańcuszka rozrządu.Nie chcę nikogo wprowadzać na manowce ale myślę,że jak ktoś mocno czegoś pragnie to kiedyś zrealizuje swój cel.Ja mieszkam niedaleko od kolegi Świerka i myślę,że co dwie głowy to nie jedna.Jak będzie chciał to napewno mu pomogęZima jest długa i dopiero się zaczeła więc można pomyśleć nad moto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongor Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Wymieniając łancuszek, najlepiej zaczepić stary o nowy i przeciągnąć. To pewnie Piotr miał na myśli. Tak trzeba to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Wymieniając łancuszek, najlepiej zaczepić stary o nowy i przeciągnąć. To pewnie Piotr miał na myśli. Tak trzeba to zrobić Wymieniając łancuszek, najlepiej zaczepić stary o nowy i przeciągnąć. To pewnie Piotr miał na myśli. Tak trzeba to zrobić Oczywiście a długość łańcuszka możemy sprawdzić w katalogu części aftermarkt lub u dealera Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi