lehoo73 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Witajcie! To i ja się dołożę. Również używam CB od jakiegoś czasu i bardzo sobie chwalę ;-) W załączenu kilka fotek - jak to można zrobić. Zakładałem sam. Antenę stroiłem sam. Przy okazji założyłem gniazdo zapalniczki. W kasku zestaw. Działa bardzo dobrze. Gdyby ktoś był zainteresowany - służę pomocą. https://picasaweb.go...feat=directlink PozdrawiamLehoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herodom Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 witaj lehoo73 możesz dokładniej opisać jak całość podpinałeś i jaki zestaw kaskowy masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryhu Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 (edytowane) No to mają fajny sposób Niemcy i w Polsce też to już widziałem. Są światła j jest radar (ale nie fotoradar). Gdy przekroczysz 50 km/h zapala się czerwone i musisz stanąć mimo pustego przejścia dla pieszych. W efekcie wszyscy zwalniają bo nie chce im się zatrzymywać. pozdr.F.We Włoszech na nacjonalkach są takie sygnalizacje przed przejściami dla pieszych zintegrowane z pomiarem prędkości w co drugiej wichurze. Ja się zatrzymywałem a włosi mnie objeżdżali po czerwonym. Kwestia przyzwyczajenia :) . Edytowane 16 Października 2012 przez ryhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lehoo73 Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Cześć. Zestaw mam do kasku szczękowego: Albrecht do Alana 42 - OHS-500. Są też do integrali CHS-300. Taki zestaw zawiera samoprzylepne słuchawki na gąbce i mikrofon na giętkim wysięgniku, który można przykleić, lub wcisnąć pod wyściółkę. Ten do integrali cały jest samoprzylepny. Do Zestaw oczywiście dołączone są rozłączne kabelki do wpięcia w radio i jest też przycisk do nadawania. Podłaczenie przed jazdą polega tylko na spięciu kabla z kasku z kablem z motocykla. Słychać przywoicie tak do 210, potem zbyt duży szum w kasku. Teraz co do instalacji. Antena - najlepiej helikalna. Ja testowałem dwie. Teraz mam dv-kę 60 cm. Zasięg około 4 -6 km. Czasem więcej. W mieście mniej, ale wystarczy. Udało mi się ją zestroić podręcznikowo, chociaż masy tam niewiele. Kabel antenowy przyciąłem do odpowiedniej długości. Przymocowałem go trytytkami. Zasilanie jest zintegrowane z gniazdem do nawigacji/ładowania - po przekaźniku. Bez stacyjki nie działa. Ot i cała historyja. Wszystko widać na zdjeciach, do których link jest wyżej ;-) Radio jest tak zamontowane, ze można je regulować na postoju, bez wyjmowania. W razie dodatkowych pytań - służę :-)LwG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras12 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 A może tak antyradar, małe to cudo i pięknie mryga diódkami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romans Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 nie jestem miłośnikiem fotoradarów, ale lepiej je ustawiać przy przejściach dla pieszych, a nie na odcinku leśnym prostej 18 km na 90 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swietyy Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 fotoradary powinny być, ale nie na motocyklistów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejayslonio Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Fotoradary jak najbardziej tak ale w konkretnych miejscach. Jestem za takimi, które łapią za przejazd na czerwonym świetle ale stawianie ich na trzypasmowej drodze z ograniczeniem do 50 lub 40km/h to nic innego jak nabijanie budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus119 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Słyszeliście o najnowszej metodzie na wykonanie planu wpływu pieniędzy z radarów do budżetu? Jeśli nie to objaśniam. Wysyłają standardowe wezwanie, oczywiście bez zdjęcia, z informacją, że było popełnione wykroczenie w miejscowości...., w dniu .... o godz. . itp. Jeżeli ktoś odpisze, ze tego dnia nie był w tym miejscu, albo odmawia przyjęcia mandatu i chce skierowania sprawy do sądu to przysyłają pismo z informacją, że system odczytujący tablice rejestracyjne się pomylił i sprawa jest zakończona. Niektódzry przyjmą jednak madat. Edytowane 3 Maja 2013 przez markus119 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi