Zywiec Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Witam, mam pytanie dot. tlumikow - mianowicie: czy montaz tlumika od innego motoru moze spowodowac znaczny spadek mocy? Nie mam na mysli tlumikow uniwersalnych ale np. montaz wydechu dobrej marki od 1200tki do 600tki (lub z motoru o podobnej/takiej samej pojemnosci) Ceny nowych tlumikow dedykowanych do konkretnego modelu zabijaja, warto zaoszczedzic i wylozyc 1200+ PLN, czy nie warto "przeplacac" i rozsadniej jest kupic uzywke za 600-700? Slyszalem na ten temat wiele opinii i chce poznac tez Wasze zdanie. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedi Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Sama pucha niewiele tu zdziała.Jak chcesz odczuć jakikolwiek wzrost mocy zainwestuj w cały wydech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 i w dysze dynojeta i filtr powietrza i regulacje:) Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Sama pucha niewiele tu zdziała.Jak chcesz odczuć jakikolwiek wzrost mocy zainwestuj w cały wydech.Nie tak do końca, w Bandytach (szczególnie dużych), wymiana końcówki na przelotówke daje ok. + 5-7 KM wzrostu mocy :) Zacytuje kolege ANGLIKA: " B12 ma największy zysk mocy z jakichkolwiek produkowanych motocykli przy zmianie wydechów. Sam tego nie wymyśliłem, z tabeli wydechów SCORPION wynika że końcówka to zysk 7 KM a całego układu to 17KM!" Pozdro Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Bo Bandit akurat jest tlumiony na wydechu. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Sorry za :biggrin: ale właśnie przeczytałem na opakowaniu od tłumika (Leo Vince): WYRÓB PRZEZNACZONY DO SPORTU WYCZYNOWEGO, NIE MOŻE BYĆ UŻYWANY NA DROGACH PUBLICZNYCH :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zywiec Opublikowano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Juz nawet nie chodzi mi o wzrost mocy, ale o to, zeby jej nie stracic. Czy montaz "nieodpowiedniej" koncowki moze dac taki efekt? A moze przelot to przelot i nie nalezy sie martwic o to, ze zabraknie KM po zmianie tlumika w Bandycie? Co sadzicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 jeśli dobrze zrozumiałem chodzi Ci o montarz w swoim moto (650) przelotowej puszki renomowanej marki, dedykowanej np. do B12?Jeśli rura dolotowa (łącząca kolektory z końcówką) jest jednakowa (kształt i średnica) dla obydwu modeli to będzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zywiec Opublikowano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Chodzi mi o montaz przelotu dedykowanego do B12 lub innego motocykla, mysle, ze z sama rura dolotowa nie powinno byc problemu, zwykle da sie ten element dopasowac. Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 WYRÓB PRZEZNACZONY DO SPORTU WYCZYNOWEGO, NIE MOŻE BYĆ UŻYWANY NA DROGACH PUBLICZNYCH Co w razie gdy policja złapie ? :icon_twisted: u mnie też na końcówce był napis " not for road " ale ktoś ładnie potraktował to wyciął :banghead: Ale co gdy nie ma homologacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Co w razie gdy policja złapie ? ;) u mnie też na końcówce był napis " not for road " ale ktoś ładnie potraktował to wyciął ;) Ale co gdy nie ma homologacji ?Mój ma ;) ...a w kufrze DB KILLER......... tak na wszelki wypadek :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zywiec Opublikowano 9 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 Koledzy jakie macie te wydechy zamontowane w swoich Bandytach??? Kupiliscie nowe/uzywane? Pozdrawiam,Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 ART, kupiłem go już z moto, ale jak masz do niego dostęp to naprawdę polecam, słyszałem kilka wydechów - niewiele ale na prawdę ART był najlepszy. Chociaż chyba trudno z dostępnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Ja mam nówke, tłumik + rura. :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 10 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2007 Ja tez mam nówke.....cały komplet.Puszka, rura i inne pierdoły.SBK LeoVince............doskonały produkt w konkurencyjnej cenie. To nie reklama. Za Akra lub Yoshi trzeba grubo ponad 2 tysie wyłozyć. SBK za niecałe 1300PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi