janek2 Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 WiTAM Mam klopot ze sprzeglem w SHL 175 ccm 3-biegowej strasznie ciagnie i nie wiem jak mam je wyregulowac.Teraz nawet nie moge zalozyc dekla prawego bo ta lapka od sprzegla jest jakby za bardzo ODCHYLONA. Prosze pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys Opublikowano 9 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2007 wejdż tutaj i wszytko na talerzu podane .http://www.shlka.prv.pl/warsztat.php?id=sprzeglo.html. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek2 Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 A moze ma ktos jeszcze jakies porady lub materiały czekamPOZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Jeśli łapka wysprzeglająca jest wygięta tak, że nie możesz założyć dekla, to znaczy, że coś żle złożyłeś. nasuwają się następujące możliwości:1.Zastosowałeś inną sprężynę dociskającą tarcze lub też jest ona za mocno ściśnięta. Zwoje opierają się o siebie i nie można wysprzęglić tarcz.2. Zastosowałeś dłuższy pręt wyciskowy, lub włożyłeś więcej niż trzeba kulek (jeśli pręt składa się z 2 części)3. Pokrywka dociskająca tarczkę oporową ze śrubą jest uszkodzona i styka się z kielichem w którym umieszczono sprężynę w inny sposób niż przewidziany przez konstruktora.4. Tarcze korkowe są bardzo cienkie, lub włożyłeś mniej niż powinno być zamontowane.Są to moje przemyślenia na gorąco. Myślę, że powinieneś sprzęgło ponownie zdemontować, a nastepnie składać je zgodnie ze schematem ze strony http://www.shlka.prv.pl/warsztat.php?id=sprzeglo.htmlPozdrawiam :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteq Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 z tego co piszesz to prawdopodobnie odkręciła ci się śruba dociskająca sprężyne, rozkładałeś silnik czy stało się to samoistnie ?? czy bolec od sprzęgła w ogóle wchodzi w otwór gdy wciskasz sprzęgło ? przy dzwigni sprzęgła (przy silniku) jest regulacja, śruba + nakrętka, można tym zmienić położenie dzwigni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi