Icea_PL Opublikowano 6 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2003 Witam! Jak w temacie... chcę oddać do proszkowania parę czesci (stelaz, stopka, wajchy itp. - na czarno), moze mi ktos poleci jakiegos dobrego lakiernika w wawie - oraz kosztorys. Czy proszkowanie nadaje się takze do plastiku i wlokna szklanego - mysle tez nad odrestaurowaniem kuferku. thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 7 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2003 A więc mój motorek miał być lakierowany proszkowo i dowiedziałem się kilka rzeczy:-lalkier jest wypalany w temperaturze około 200stopni C-szpachla itp. odrazu odpada od blachyCzy proszkowanie nadaje się takze do plastiku i wlokna szklanego - mysle tez nad odrestaurowaniem kuferku. Plastik chyba przy takiej temperaturze się poprstu stopi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 7 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2003 Aha jeszcze jedno. Miałem mieć lakierowane : bak, skrzynkę nażedziwą, osłoną łańcucha i błotniki. Wszystko za 200zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 9 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2003 Jezeli chodzi o Warszawe, bezkonkurencyjny cenowo jest Pimstal (www.pimstal.pl). Z jakoscia roznie bywa, trzeba ich ostro pilnowac. Kumplowi zgubili tabliczke znamionowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 9 Października 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2003 a jakies rozeznanie cenowe, np. kierownica, stelaz, stopka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samson Opublikowano 9 Października 2003 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2003 Jezeli przyjezdzasz z takimi drobiazgami to na 100% szef krzyknie Ci 40pln. Nie wiem czemu, ale zawsze tyle mowia jezeli dajesz im kilka drobiazgow.Raz przywiozlem bagaznik, boczna nozke, kierownice i kilka malutkich drobiazgow od MTXa - zaplacilem 40pln.Nastepnym razem dalem dwa uklady wydechowe (mbx, mtx), kierownice od mbxa i pelno innych rzeczy i tez zaplacilem 40pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 12 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2004 odswiezam temat... jak mam przygotowac (stelaz, stopka, tlumik, kierownica itp.) czesci do lakierowania. Czy przywiec im je na zywca - sami sobie przygotuja. Jak z zaplata - przy odbiorze itd itp itd itp. ;) :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BUSH Opublikowano 12 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2004 Rowniez kilka razy korzystalem z uslug tej lakierni - polecam ;) Jezeli chodzi o przygotowanie czesci to Ty nic nie robisz, poprostu przywiez wszystko w takim stanie jak jest. Jedynie jezeli w ktoryms z elementow masz jakies "wrazliwe" gwinty to je zabezpiecz. Placisz oczywiscie przy odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2004 Hehe - jak zobaczylem ten topic to od razu pomyslalem ze sie wam pochwale ;-)Dzisiaj oddalem do malowania (nie proszkowego tylko zwyklego ;-) ) bak, boczki i owiewke od charta :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 12 Stycznia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2004 Dzisiaj oddalem do malowania (nie proszkowego tylko zwyklego ) bak, boczki i owiewke od charta opisz jak najszybciej efekty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 12 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2004 Opisze jak tylko te rzeczy odbiore - czyli nie wiem kiedy :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 16 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2004 Spox, wreszcie nowy lakier, naklejki też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 16 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2004 Tak :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 Dzisiaj dowiedzialem sie ze charcik juz pomalowany od kilku dni :-)Co prawda jeszcze go nie widzialem ale podobno jest tak snieznobialy ze az w oczy daje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 17 Stycznia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2004 podobno jest tak snieznobialy ze az w oczy daje :-)... dzięki czemu będzie na nim widać każdy pyłek. :lol: Jak już będziesz miał (u siebie) pomalowany, to zapuść jakieś foty, zobaczymy,czy naprawdę tak daje ;) .Ile dałeś za lakierowanie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi