pako Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Mam aprilie classic niewiem czy zrobić szlif czy założyć nowy zestaw. Jeżeli ktoś by mial tłok z pierścieniami nad wymiarowy, lub caly zestaw byl bym zainteresowany.pojemność oczywiscie 50!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Mam aprilie classic niewiem czy zrobić szlif czy założyć nowy zestaw. Jeżeli ktoś by mial tłok z pierścieniami nad wymiarowy, lub caly zestaw byl bym zainteresowany.pojemność oczywiscie 50!. Witam >>> Aprilla to nie żaden wynalazek i chyba taniej by było kupić tłok (nadwymiar ) i przeszlifować cyl. Jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz wymieniać wszystko (tłok i cyl) a to chyba lekka przesada i koszta sporo wyższe. Szlif takiego garnka to groszowa sprawa a tłok bez problemu powinieneś dostać w serwisach motocyklowych i myśle ze koszt takiego to ok 150zł Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 szlif waha się w granicach 40z-80złtłok Vertex 170złuszczelki 30- w mojej miejscowowości ( sama góra czyli to co Ci potrzebne) nowy zestaw najtańszy żeliwo - 317zł firmy TEC sam teraz zdecyduj. ja wziąłbym szlif bo mam zajefajny tłoczek Vertexa na którym można polegać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloniu Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 (edytowane) w tej chwili złożyłem taki sam silnik po remoncie, podsumuje dokładnie koszty i napisze co i gdzie :flesje: no więc tak - tłok - meteor albo vertex (120-130) i 180 zł, polecam bardziej vertexa, komplet uszczelek 25-30 zł - głowica + cylek, łożysko igiełkowe - 30-40 zł wzmocnione, szlif u mnie 50 zł, do tego papier 1000 do minimalnego przeplanowania glowicy i to całość, składasz, zalewasz dobrym olejem, docierasz i wsio :biggrin: tłok meteor - www.motor-land.com.pluszczelki i łożysko www.sklep.mieloch.pl lub www.motor-land.com.pltłok vertexa - www.martinmotocykle.pl Edytowane 26 Września 2007 przez Sloniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi