Skocz do zawartości

Co zrobić szlif czy nowy zestaw??

pako
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam aprilie classic niewiem czy zrobić szlif czy założyć nowy zestaw. Jeżeli ktoś by mial tłok z pierścieniami nad wymiarowy, lub caly zestaw byl bym zainteresowany.pojemność oczywiscie 50!.

Witam >>> Aprilla to nie żaden wynalazek i chyba taniej by było kupić tłok (nadwymiar ) i przeszlifować cyl. Jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz wymieniać wszystko (tłok i cyl) a to chyba lekka przesada i koszta sporo wyższe. Szlif takiego garnka to groszowa sprawa a tłok bez problemu powinieneś dostać w serwisach motocyklowych i myśle ze koszt takiego to ok 150zł Pozdrawiam....

szlif waha się w granicach 40z-80zł

tłok Vertex 170zł

uszczelki 30- w mojej miejscowowości ( sama góra czyli to co Ci potrzebne)

nowy zestaw najtańszy żeliwo - 317zł firmy TEC

sam teraz zdecyduj. ja wziąłbym szlif bo mam zajefajny tłoczek

Vertexa na którym można polegać...

w tej chwili złożyłem taki sam silnik po remoncie, podsumuje dokładnie koszty i napisze co i gdzie :flesje: no więc tak - tłok - meteor albo vertex (120-130) i 180 zł, polecam bardziej vertexa, komplet uszczelek 25-30 zł - głowica + cylek, łożysko igiełkowe - 30-40 zł wzmocnione, szlif u mnie 50 zł, do tego papier 1000 do minimalnego przeplanowania glowicy i to całość, składasz, zalewasz dobrym olejem, docierasz i wsio :biggrin:

tłok meteor - www.motor-land.com.pl

uszczelki i łożysko www.sklep.mieloch.pl lub www.motor-land.com.pl

tłok vertexa - www.martinmotocykle.pl

Edytowane przez Sloniu