Skocz do zawartości

Motocykl vs. auto czyli odwieczny konflikt kto szybszy

ks-rider
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba dodac w Swiecie 2 kol w Niemczech- bo jakos w mistrzostwach swiata- slabo mu szlo- a Rohl to inna para kaloszy o wiele bardziej znany na swiecie...

zresza pewnie my dwaj na tym forum wogole wiemy kto to Dane :-)) . I tak czuje respekt i chyle czola przed Doktorem(tak, tak facet ma tytul doktora) Denem w przeciwienstwie do tzw Doctora:-)).

Ale co tu bedziemy sie licytowac- akurat taki test zrobili i tak wyszlo- zeby Danowi nie zgrabialy palce od zimna pokazalby wiecej :icon_mrgreen: ...

A swoja droga "chlopaki" sie trzymaja :buttrock: :clap:

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

Uważam że ciekawym porównaniem byłoby gdyby panowie przejechali po 2 kółka z zamianą pojazdów, suma czasów i wtedy mogło by być ciekawie :) Pewnie nie było by to porównanie ani czy któryś z pojazdów jest szybszy ani czy któryś kierowca jest lepszy ale widowisko chyba większe.

A ja napisze od siebie że zawsze jak przeciskam sie miedzy puszkami w korku i 1wsze stoji BMW <każdy rocznik> to chce sie ze mną ścigać jak stane obok. Mój Stary ale jary GS zwany Zuzią jest chyba dla nich jak motorynka albo cos. No ale cóż, zawsze zostają w tyle i to jest ważne :icon_twisted: Tylko ja mam takei szczescie do kierowców BMW czy wy też :icon_twisted: ?? pozdrawiam :icon_exclaim:

A ja napisze od siebie że zawsze jak przeciskam sie miedzy puszkami w korku i 1wsze stoji BMW <każdy rocznik> to chce sie ze mną ścigać jak stane obok. Mój Stary ale jary GS zwany Zuzią jest chyba dla nich jak motorynka albo cos. No ale cóż, zawsze zostają w tyle i to jest ważne :lalag: Tylko ja mam takei szczescie do kierowców BMW czy wy też :buttrock: ?? pozdrawiam :P

No, moze, nie tylko Ty. Ja tez. I ks-rider, mysle, czasem. I patrz. Szok. Ja, jak chce, tez jestem pierwszy. I mysle ze ks-rider tez. No, motocykle gora. :clap:

Uważam że ciekawym porównaniem byłoby gdyby panowie przejechali po 2 kółka z zamianą pojazdów, suma czasów i wtedy mogło by być ciekawie :evil: Pewnie nie było by to porównanie ani czy któryś z pojazdów jest szybszy ani czy któryś kierowca jest lepszy ale widowisko chyba większe.

Osobiscie jestem ciekawy czy Walter Röhrl w ogole ma PJ kat. A ?

Jezeli nie umie jezdzic motocyklem to raczej nie mialoby to sensu. To tak jakby kazac hydraulikowi murowac a murazowi kanalize robic co to pokaze ?

No, moze, nie tylko Ty. Ja tez. I ks-rider, mysle, czasem. I patrz. Szok. Ja, jak chce, tez jestem pierwszy. I mysle ze ks-rider tez. No, motocykle gora. :wink:

Szczerze mowiac mi to dynda, jak ktos chce sie dowartosciowac to prosze bardzo niech czuje sie lepiej, przez reszte dnia czy nadstepny miesiac :icon_mrgreen: . Swiadomosc mojego momentu obrotowego wystarcza mi calkowicie :icon_mrgreen:

:clap:

Edytowane przez ks-rider

A ja napisze od siebie że zawsze jak przeciskam sie miedzy puszkami w korku i 1wsze stoji BMW <każdy rocznik> to chce sie ze mną ścigać jak stane obok. Mój Stary ale jary GS zwany Zuzią jest chyba dla nich jak motorynka albo cos. No ale cóż, zawsze zostają w tyle i to jest ważne :) Tylko ja mam takei szczescie do kierowców BMW czy wy też :biggrin: ?? pozdrawiam :)

Mnie nie zdarzyło na swiatłach, może dlatego, ze widzą napis 1300 ;)

Ale fakt faktem są debile, że próbują się mnie trzymać. Wówczas zwalniam tak, aby ten ktoś mnie wyprzedził... Nie chcę aby jakiś debil wjechał mi w d..pę... bo łaskaw nie wyhamował... kiedyś raz słyszałem pisk opon z tyłu, za mną i mało co we mnie przyp... nie toleruję takiej rywalizacji...

A wracając do tematu - motocykl vs samochód - było, jest i będzie zawsze porównywanie tych pojazdów, czy to ma sens czy nie. Na stronach toru wyścigowego w Poznaniu to raczej samochody maiły lepszy wynik... gdzies też było o tym mowa na forum...

Mnie sprawia więcej przyjemności motocykl i to się liczy, ale też frajdą jest jazda samochodem co ma 500KM, i tego też nie da się ukryć.

Trudno zeby sportowy motocykl kosztowal wiecej niz sportowa puszka. A bez sesnu to jest porownywanie cbr 1000 z np chevroletem lacetti, corsa itp. bo przeciez sa w podobnej cenie.

Sam konflikt powoduja slepy. Motocykl bedzie wolniejszy, a jesli ktos nie umie sie z tym pogodzic i nie widzi zalet przebijajacych ten fakt to moze powinien jezdzic tylko puszka.

dokladnie

Ja nie rozumiem takich porównań. Z góry wiadomo, że nawet Bugatti Veyron nie przyspiesza do 100 km/h jak motocykl ale ciągle porównują. Wiadomo, że na torze dla motocykla będzie wolniej z oczywistych powodów - winkle, przyczepność. Ale o czym my w ogóle Panowie rozmawiamy. Gdzie cztery kółka a gdzie dwa. Dziewczynki się ścigają na 4 :crossy: