somebody Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 witam, mam pytanie co do aerografu i sprężarki które mam zamiar zakupić. o tóż aerograf mam już upatrzony, jak myślicie, czy nada sie taki z allegro za cene ok.70zł?no i najważniejsze, kompresor czy też sprężarka, jak kto woli:) nie ukrywam że nie mam za dużo kasy i chciałbym kupić coś co bedzie mi dobrze służyło przynajmniej przez dwa lata i żeby dało sie tym malować...no i nie wiem co wybrać:/ czy kompresor za 200zł to nie złom? czy nadaje sie tylko do malowania modeli samolotów itp.? jeśli ktoś może to niech mi doradzipozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ja używam teakiego zestawu: http://www.allegro.pl/item242099599_kompre..._poradnik_.html Mi do zastosowania w modelarstwie, całkowicie wystarcza. PozdrawiamJanuszm Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somebody Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 mi zestaw miałby służyć do malowania po czym popadnie czyli scianie w garażu, płytach blaszanych a jak sie naucze to może cos spróbuje podłubać przy upiększaniu monocykli itp, kaski itd.co myślisz o takim zestawie:aerograf i np cos takiego:kompresormysle że aerograf da rade tylko zastanawiam sie nad kompresorem...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Mi kiedys wujek wyciagnal sprezarke z lodowki, wiec mozesz isc na jakis zlom i sprobowac wymontowac jakas dzialajaca. Na pewno masz jakiegos elektryka w rodzinie ktory Ci to podlaczy. dokladasz rurke i masz sprezarke za 10zl a dziala calkiem calkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 i wdmuchuje olej trzeba zmontować filtr odolejacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 i wdmuchuje olej trzeba zmontować filtr odolejacz moja nie wydmuchiwala bo miala skrecona pare razy ta rurke wylotowa, ale filterek tez taniutki i w dalszym ciagu wychodzi grubo mniej niz te sprezarki na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
somebody Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 proboewałem już takim patentem ale moj agregat chyba jest zje... bo nie chodzi a w lodówce jeszcze przed wymontowaniem chodził :/ ale taki kompresor raczej najlepszy nie bedzie chociaż faktycznie już słyszałem troche dobrych razeczy o takiej zabawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Truemaker Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 jedyna jego wada to stale cisnienie, chociaz i na to pewnie jest jakis patent z zaworkami. zalezy co chcesz robic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maverik Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 witam, mam pytanie co do aerografu i sprężarki które mam zamiar zakupić. o tóż aerograf mam już upatrzony, jak myślicie, czy nada sie taki z allegro za cene ok.70zł?no i najważniejsze, kompresor czy też sprężarka, jak kto woli:) nie ukrywam że nie mam za dużo kasy i chciałbym kupić coś co bedzie mi dobrze służyło przynajmniej przez dwa lata i żeby dało sie tym malować...no i nie wiem co wybrać:/ czy kompresor za 200zł to nie złom? czy nadaje sie tylko do malowania modeli samolotów itp.? jeśli ktoś może to niech mi doradzipozdro do takich rzeczy sie nada, bardziej pro polece Paasche vsr albo vl do mniej precyzjnych rzeczy, ja uzywam Iwaty Hp-c, czyli najwyzsza polka, jesli chcesz malowac sciany i wieksze rzeczy bedziesz potrzebowal kompresora min 25 L, te z allegro pod aerograf za 200 zl do niczego sie nie nadaja, pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek45 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 (edytowane) Może ktoś się z tego usmieje, bo nie pisze tego broń Boże do do profesjonalistów.Jestem też nie tylko motocyklistą ale i modelarzem.Aerograf zrobiłem sobie sam, naprawde prosto. Nie będe jednak go opisywał ,zeby nie zanudzać,natomiast sprężarke do aerografu mam od lodówki , daje wspaniałe równe ciśnienie , ale musi byc jeszcze naczynie wyrównawcze przed pistoletem. malowałem tym nie tylko modele , ale i części do motocykla. Edytowane 19 Września 2007 przez Leszek45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Y0m0_ Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=251200647http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=247145393 ja mam taki aerograf jak w 1 i kompresor z 2 i daje rade bez problemu nie grzeje sie,nie mam zadnych problemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi