johnn Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 (edytowane) Jak w temacie. Czy ktokolwiek słyszał lub ma założone tłumiki tej firmy?? Czy warto je kupić i czy dźwięk jest spoko?Aa i jeśli je założę to czy ewentualnie muszę zmienić filtr powietrza, ustawić gaźniki. http://moto.allegro.pl/item244416168_wydec...00_sp1_sp2.html Edytowane 15 Września 2007 przez johnn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Gaźniki na 100% do podregulownia. co do dźwięku słyszałem parę sebringów, i raczejw w każdym przypadku brzmiały ładnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Sam miałem je łyknąć (dokładnie te z tej aukcji) , i dopasować do swego KLV ale kupiłem Remusy od Varadero z homologacją... (po przerobieniu rur dolotowych ładnie pasują) ale wydech z homologacją pracuję tylko nieznacznie głośniej od oryginałów więc efekt dźwiękowy jest wątpliwy... moto jednak wydaje się nieznacznie żwawsze no i ładnie wyglądają te remusy... u mnie jest wtrysk więc nic nie musiałem regulować...poza tym homologowany wydech nie ma przelotu tak jak w sportowym i ciśnienie zwrotne jest napewno inne niż w przelocie...tak więc efekt uboczny (zubożenie mieszanki) jest mniejszy... Co do Seberingów..wyglądają ładnie i cena też nie jest odstraszająca...zadzwoń do gościa może jeszcze opuści co nie co ... ja bym brał...co do regulacji gaźników to mozliwe że będzie konieczna...najpierw załóż wydechy i zobacz co będzie się działo, jak będzie się dławił po gwałtownym odkręceniu manetki i świece będą białe.... to trzeba będzie wzbogacić mieszankę.... nie wiem czy w Twoim motocyklu jest możliwość podniesienia iglicy... jeśli nie to poprostu wstaw większe dysze główne... ale to z kolei wpłynie na większe spalanie...które jak słyszałem w VTR i tak nie jest małe... ale grzmot v-łki na przelotach jest tego wart... miałem kiedyś TLa na sportowych wydechach... grzmot niesamowity... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bunio66 Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 (edytowane) A co z sondą Lambda? Mam Suzuki C 800 moto jest na wtrysku, kupiłem Cobrę, biorę się do zakładania, a tu nie ma mówki do wkręcenia sondy. Dzwonię do sklepu, a oni mówią, że nie musze wkręcać, że można jeździć bez, to samo powiedzieli mi w jednym z serwisów. Gościu twierdzi, że można całkiem wypiąć... ale wtedy wyświetla się błąd. Wykręciłem, ale nie wypiąłem, tak z koli zaleca inny producent wydechów. A tak wogule to pojeździłem tydzień i założyłem oryginały z powrotem. Brzmią pięknie, ale ryk był taki, że matki z dziećmi uciekały do sklepów. Myślę, że głośny wydech jest dobry na zloty, na codzień po godzinie jazdy we łbie dzwoni jak w studni, i obawiam się, że do pierwszego spotkania z niebieskimi. Pozdro :) Edytowane 16 Września 2007 przez bunio66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnn Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 cabaniero dokładnie tak chcę zrobić, czyli zadzwonić do gościa i ponegocjować cenę. A i o filtrze też myslałem. Niestety jaknarazie są to przygotowania do lekkich modyfikacji w moto, bo w tym tygodniu miałem jechać po VTR-kę. Kumpel ma puste wydechy i normalnie ogieńńńńńń :flesje: ale życie się komplikuje. Dzisiaj miałem telefon, że czeka na mnie niby piękna XJR 1300. Kurcze i to u mnie w mieście zatem jutro oglądam i zobaczymy. Dzięki za info odnośnie wydechów. No cóż XJR-ka odpadła zatem dalej szukam VTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnn Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 YUBY może jakaś fotka :clap: i prpozycja cenowa z kilkoma innymi informacjami potrzebnymi przy zakupie!!!!!! :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 ja jak slysze na drodze wysokoobrotowe v2 to kaze wszystkim zamilczec...heh trudno niektorzy beda uciekali, ale za to niektorym jaka frajde sprawisz:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi