Skocz do zawartości

ku przestrodze: jakie miny widziałes na sprzedaż

awful
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Bo kupujacy nie pytal. Zreszta, motocykle/auta od uczciwych sprzedawcow w naszym kraju sie nie sprzedaja, dlatego jest jak jest. To samo jest z przebiegami.

Pzdr

dlatego dobrze, że jest taki temat na forum. To wyglądało na tej zasadzie

k - kupujący (ja)

s- sprzedający

k- prosze mi powiedzieć co jest nie tak

s- to to i to

k- yhmm , no dobra a to ?

s- a no tak zapomniałem, fakt coś tu jest nie tak.

k- no dobra ale nie tylko tu , bo jeszcze to, to i to

s- a no taaak ale to poprzedni właściciel, ja nie wiedziaaaałem

no ale to jest Polska, czemu ja się dziwię?

• 2 tygodnie później...

http://otomoto.pl/honda-cbr-600-rr-2005-okazja-transport-M2650834.html

NIE POLECAM !! :)

Dobrze, że mieliśmy tylko 130 km w jedną stronę.

Motocykl aż kapie od plaku, wypryskane wszystko łącznie z oponami. A teraz konkrety:

Strona lewa: wahacz od spodu poorany, dekiel uszkodzony, dziura w plastiku niby po migaczu, jakieś rysy na zadupku, dźwignia zmiany biegów krzywa, plastiki nie przykręcone - nie zbyt do siebie pasują, mocowania wygięte, podnóżki kierowcy i pasażera starte od szlifowania

Przód: Czacha nie pasuje do prawej lampy, jest dziura, czacha spawana, brak śrub i pourywane mocowania w lampie, szyba porysowana, felga wygląda na naprawianą i miejscami pomalowaną (górki na rancie - słabo wyszlifowana ;) ) do tego duuużo gram obciążenia, stelaż krzywy bo jadąc prosto przód patrzy bodajże w lewo.

Strona prawa: naklejki z plotera, dekiel porysowany, plastiki popękane albo kiepsko pasujące do siebie, set kierowcy wymieniony (jest jeszcze na nim opis markerem czarnym) stary wbił się w osłonę kolektora po czym są ślady, linka sprzęgła nie udolnie puszczona, przetarta od plastiku, pocąca się laga

Opony nie za ciekawe, napęd niezły, przód (zawieszenie) wygląda na nierozbierane. Właściciela przemilczę, najpierw utrzymywał, że moto jest idealne, wspaniałe, po wytknięciu tych wad powiedział, że nie mamy o czym rozmawiać i schował motocykl.

Silnik raczej okej, zbiera się nieźle, ale bałem się mocniej bo tak jak pisałem opony zdrowo potraktowane plakiem - strasznie śliskie.

Pozdrawiam

zielorz

Mina oczywista ale facet mnie rozbawił,polecam przeczytanie opisu bezwypadkowego rarytasu przygotowanego do sezonu,plus oczywiście fotki :rolleyes:

http://otomoto.pl/suzuki-gs-500-f-M2434982.html

Pozdr

Oj tam, się wyjebał jak to GS 500. Nie bardzo nawet, więc co to za mina? Wszystko widać

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Oj tam, się wyjebał jak to GS 500. Nie bardzo nawet, więc co to za mina? Wszystko widać

Czyli jeżeli ktoś pisze że sprzęt jest bezwypadkowy,gotowy do sezonu(sprawny technicznie i bezpieczny dla kupującego) a moto ma pogięte dekle,pospawane owiewki,sety i cholera wie co jeszcze,nowe opony wyglądają jak moje po 9tys itd to jest ok? :banghead:

Szukam GS-a dla koleżanki i normalnie ręce opadają,niezależnie czy ten sam rocznik kosztuje 10,5tys czy 8 tys wyglądają podobnie,oczywiście bezwypadkowe i gotowe do jazdy

Żeby było jasne nie szukam taniej okazji tylko czegoś w dobrym stanie,chcę jej pomóc bo wiem że inaczej kupi podszykowaną padlinę i zrobi sobie krzywdę.

Znalazłem jedną maszynę w Dzierżoniowie ale boję się że pojadę i zobaczę kolejną podszykowaną padlinę :angry:

Pozdr

Znalazłem jedną maszynę w Dzierżoniowie ale boję się że pojadę i zobaczę kolejną podszykowaną padlinę :angry:

Cpt. Obvious says: nie jedź, nie zobaczysz! :D

PS. spawane sety? Po takim mikro szlifie? A tylna opona nie wygląda na 9 tysięcy.

Edytowane przez Greedo

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

• 2 tygodnie później...

Link : http://allegro.pl/kawasaki-er-6f-er6f-er6-f-nie-gsxf-cbf-cb-gs-i1661721332.html

Sprzedający allegro : dworzynskia

===

Na zdjęciach w ogóle tego nie widać, ale motor miał szlif lub mocny upadek na lewą stronę. Ewidentnie widać mocno starty crashpad, pomalowane plastiki w kilku miejscach (zacieki widać i smugi), starta jedna rączka pasażera (dość mocno), plastik z lewej strony obok licznika - nie ma go wcale. Generalnie moim zdaniem motor niekompletny, ewidentnie po jakimś małym wypadku. Co do samego silnika, nie mam zarzutów, pali od razu, wkręca się ładnie na obroty. Natomiast wiszące kable elektryczne i zasyfiony pojazd, pozostawiają wiele do życzenia i jak ktoś jedzie z daleka, niech o wszystko wypyta przed przyjazdem, bo ja się bardzo zdziwiłem, ale na szczęście nie byłem napalony na kupno.

Nie jestem specjalistą, ale na moje oko uchwyt od tablicy rejestracyjnej też był zmieniany na nowy, bo widać, że coś tam było kręcone.

• 4 tygodnie później...

Jakby ktoś chciał kupić Hondę Hornet 600cm3 2001r. z Nasielska, nawet nie radzę jechać - szkoda czasu. Byłem dziś, złom jakich mało. Aż się mechanik załamał, że takim da radę jeździć. Uprzedzam bo gościu ma ją nie długo wystawić na Allegro.

http://moto.allegro.pl/honda-vtr-sp-1-zam-na-r1-gsxr-dodatkowe-owiewki-i1707595142.html

Tak na szybko.

Salon Polska, drugi właściciel.

Leżała z prawej, lewej strony i strzał od przodu.

Lagi ciekną, chłodnice poklejone, carbon odpada z wahacza, silnik był z ramy wyjmowany, większość śrub dokręcona przecinakiem.

Felgi lakierowane, przednia prostowana.

Polakierowany na srebrno strasznie kiepsko, wcześniej była czerwona.

Silnik pracuje ładnie.

Wartość moto oceniam na 5000zł.

Co ty gadasz! Przecież w ofercie jest napisane-IDEALNY! :icon_razz: