Sadriss Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) Chce wyczyścić używany tłok z nagaru i brudu tak do połysku, tłok ma być piękny i robić za dekoracje więc nie musi być zachowana jego użyteczność. I teraz pytanie, czym w warunkach domowych to zrobić? Chodzi też o to by sie nie namordować za dużo :biggrin: Edytowane 12 Września 2007 przez Sadriss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 (edytowane) papier ścierny, potem drobniejszy papier ścierny, potem jeszcze drobniejszy papier ścierny, potem wodny papier ścierny, na koniec szmatka i pasta polerska, i ło :clap: ps: gradacje tak pokolei ok 100, 200, 800, 1500... na koniec pasta polerska lekkościerna... tylko nie woskująca! ;) powodzenia... chociaż ja mam na półce jako popielniczkę tłok od WSK 175 ze starych magazynów prl jeszcze, który kupiłem kiedyś z kartonem nowych części od 80 letniego dziadka... ten tłoczek to dopiero cudo, jeśli chodzi o ozdobę :flesje: Edytowane 12 Września 2007 przez Lysy5g1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stifler Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 papier ścierny, potem drobniejszy papier ścierny, potem jeszcze drobniejszy papier ścierny, potem wodny papier ścierny, na koniec szmatka i pasta polerska, i ło :D ps: gradacje tak pokolei ok 100, 200, 800, 1500... na koniec pasta polerska lekkościerna... tylko nie woskująca! :flesje: powodzenia... chociaż ja mam na półce jako popielniczkę tłok od WSK 175 ze starych magazynów prl jeszcze, który kupiłem kiedyś z kartonem nowych części od 80 letniego dziadka... ten tłoczek to dopiero cudo, jeśli chodzi o ozdobę :biggrin: Po co zaczynać od 100.. Tłok starczy jak 500 objedzie bo nie będzie wiekszych wżerów..no chyba, że będa.. a reszta jak dalej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 nozem odkroić nagar z denka;) a potem papier nawet 800;] pasta polerska i filc na wiertarce tłok wypolerowany w godzine;] p.s. piekne popielniczki wychodza z takich tłoczków:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 ja ostatnio czyściłem w aucie część pordzewiałej tarczy to której felga przylega , oczywiście wiertarką , krążek ścierusa 1200 wyczyścił tarcze prawie na lustro :buttrock: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi