Belgu Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Kurna jak tu jechac jak wstalem o 6.00 patrze za okno a tu mokro.Ale mysle sobie... powoli schnie... wiec nie spieszac sie kapiulkaitd... wygladam i kuzwa leje :) ... przeczekam...ale po 30 min spokoju znowu ulewa... wiec odpuscilem sobie. Niestety, masz rację. To bardzo fajny i unikalny obiekt. Jedna z lepiej zachowanych twierdz tego typu w Europie. M.in. budynek o długości prawie 3 km. Trochę znam Twierdzę i lotnisko bo siedziałem tam przez rok w ramach zaszczytnego obowiązku służby ojczyźnie :) . Czasem zaglądam do Modlina odświeżyć wspomnienia i aż żal patrzeć, co się porobiło. To fajny cel wycieczki z W-wy. Tym bardziej, że w Bramie Ostrołęckiej, w dawnej wartowni, jest knajpa z dobrym żarciem. Polecam soliankę i pierogi. Reszta dań też niezła.pzdrIgor... kurka jak ty znasz te okolice to musimy sie tam kiedysrazem wybrac abys pooprowadzal troszke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Igor... kurka jak ty znasz te okolice to musimy sie tam kiedysrazem wybrac abys pooprowadzal troszke. jestem za :buttrock: trzeba sie kiedyś umówić na dokładne oglądanie wraz z "przewodnikiem". Twierdza jest warta powtórki :crossy: Może ustalimy jakiś konkretny termin i pewnie znajdą się chętni do oprowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 ... trzeba sie kiedyś umówić na dokładne oglądanie wraz z "przewodnikiem". ...Ponamawiaj mnie jeszcze :icon_mrgreen: . Generalnie da się zrobić. Na miejscu jest knajpa z niezłym żarciem, w dawnej wartowni w Bramie Ostrołęckiej. Może jesienią będzie jakaś słoneczna i niezbyt zimna sobota czy niedziela.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Ponamawiaj mnie jeszcze :icon_mrgreen: . Generalnie da się zrobić. Na miejscu jest knajpa z niezłym żarciem, w dawnej wartowni w Bramie Ostrołęckiej. Może jesienią będzie jakaś słoneczna i niezbyt zimna sobota czy niedziela.pzdr To super :) Sprawdzę jaka ma być pogoda za 2 tygodnie i jeśli będzie ciepło to mi pasuje ;) Dzięki za ofertę przewodnictwa. Jeśli zapowiedzą słoneczko (lub brak opadów) to zapodam nowy temat i zbierzemy chętnych :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Ja to raczej w charakterze bajarza i historie z wojska opowiedzieć mogę :) . Parę budynków też jeszcze potrafię zidentyfikować. Chyba dobrze byłoby skontaktować się z tymi ludźmi i pogadać o zwiedzaniu. Dzięki nim można wleźć na wieżę i zobaczyć twierdzę z góry. Oni też mają klucze do pozamykanych na ogół miejsc i może daliby zajrzeć w nieudostępnione zakamary.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Może jest jakaś osoba "zaprzyjaźniona" która mogłaby nam zorganizować takie zwiedzanie. Proszę o zgłoszenia bez wywoływania do tablicy :D Myślę, że ok 10 osób chętnych by się znalazło. Czy ktoś podejmie się zorganizowania takiej soboty lub niedzieli?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kate Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 a może znajdą się chętni na małą wycieczkę 29 września do Modlina?? W tym czasie są przewidziane uroczystosci, a szegóły są tu:http://www.twierdzamodlin.pl/imprezy.html dajcie znać kto by się wybrał. I gdzie się spotkamy ?? Proponuję, żeby na miejscu być ok 12-13Co Wy Na to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 ktorymi? :(oj tu nie wiem czy dam rade... Może lekko popadać, ale pogoda bez dramatu. Myślę, że jest szansa że się wybiorę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castro Opublikowano 29 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2007 :bigrazz: znowu w pracy byłem dlaczego sobota zawsze te wypady są a nie w niedzielę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto1002 Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 A może jeszcze w tym sezonie uda nam się odwiedzić Twierdzę w Modlinie? Jakieś propozycje co do terminu? A wszyscy razem zaklinamy pogodę ... żeby nie było jak poprzednim razem :D Pozdrawiam,R. Cytuj NO SALSA - NO FUN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 30 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2007 A może jeszcze w tym sezonie uda nam się odwiedzić Twierdzę w Modlinie? Jakieś propozycje co do terminu? A wszyscy razem zaklinamy pogodę ... żeby nie było jak poprzednim razem :banghead:Pozdrawiam,R. Dobry pomysł, moż w następną niedzielę (część ludzi w soboty pracuje) ?Trzeba tylko zmobilizować Igora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Można się przejechać :crossy: . A nawet zrobić jakąs pętelkę, a na trasie Modlin. Nawet obiad tam można zjeść.Tyle, że mi niedziela absolutnie NIE pasuje. Sobota tak.pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 Można się przejechać :P . A nawet zrobić jakąs pętelkę, a na trasie Modlin. Nawet obiad tam można zjeść.Tyle, że mi niedziela absolutnie NIE pasuje. Sobota tak.pzdr Ha ! W tej sytuacji może dałoby się Marcinkowi tą pętelkę z Modlinem wstawić w program I-ego Moto Rajdu "Wdupiemamto gdzie , byle po asfalcie".Tylko Castro się zapłacze, że sobota. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 (edytowane) Ha ! W tej sytuacji może dałoby się Marcinkowi tą pętelkę z Modlinem wstawić w program I-ego Moto Rajdu "Wdupiemamto gdzie , byle po asfalcie".Tylko Castro się zapłacze, że sobota. :notworthy: siur ting - załatwione. Proponowana traska: http://picasaweb.google.com/marcinlow/Wypr...295390267252818 można by wystartować spod dawnego Boldoru 10:00/11:00 a zakończyć w powsinku na kawie :biggrin: Tyle, że ja w modlinie nigdy nie byłem i nie chciał bym go przejechać będąc 100 metrów od niego :notworthy: Może uda mi się w tygodniu przejechać w okolicy i popatrzeć jak to wygląda /EDIT zdublowały mi się cytaty /EDIT2 nie ma to jak zdjęcia satelitarne. Powinienem trafić do Modlina :biggrin: Edytowane 1 Października 2007 przez Marcin SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 1 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2007 siur ting - załatwione. Proponowana traska:http://picasaweb.google.com/marcinlow/Wypr...295390267252818Tyle, że ja w modlinie nigdy nie byłem i nie chciał bym go przejechać będąc 100 metrów od niego :D Może uda mi się w tygodniu przejechać w okolicy i popatrzeć jak to wygląda/EDIT zdublowały mi się cytaty/EDIT2 nie ma to jak zdjęcia satelitarne. Powinienem trafić do Modlina :D No może być, dla mnie OK. Chyba że ktoś wpadnie na lepszy pomysł.A o Modlin się nie martw, Belgu i ja wiemy gdzie jest Modlin, w sobotę za przewodnika myślę że będzie robił Igor, specjalista od Modlina i od popasu w Modlinie (zna knajpę w jakiejś bramie gdzie nie trują). No to chyba można zapodawać temat coby się chętni zgłaszali. Szczegóły się dopasuje.A potem o 18:00 na ognisku lejemy się po pysku (znaczy się powrót z rajdu powinien być deczko albo dwa deka wczesniej wcześniej).Aha, i cały czas zaklinaj pogodę coby do soboty nie zwiała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi