Skocz do zawartości

Hayabusa gsx1300r vs cbr1100xx Blackbird

Rekomendowane odpowiedzi

...ale jest przysłowie gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta i od dwóch miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem BMW K 1200 S i na razie sądze że to jest dopiro cacko i to chyba pod każdym względem. :icon_razz:

#

he, he ja to nawet bym sie pod tym textem podpisal.

k.w. kupiles nowke czy uzywke ?

:icon_razz:

zawieszenie + haya

hamulce = maly +haya

pozycja w trasach +XX

elastycznosc + haya

kultura pracy +XX

ochrona przed wiatrem =

zwrotnosc porecznosc +haya

U mnie inaczej, a znam oba moto.

Hamulce - xx lepiej i to duzo

Tak samo zwrotność.

Co do osiagow - oba moto sa bardzo szybkie, tak naprawde roznice wyczujesz tylko w konfrontacji, tam wygrywa hayka.

Pawel

Żeby Busa jeszcze miała taką kulturę pracy jak Honda to już bym nie miał jej nic do zarzucenia :)

Kiedyś miałem okazję przejechac sie XX-em... tylko wtedy jeździełm na R6 także to była całkiem inna bajka.

A teraz chętnie dla porównania odsiadłbym XX-a to mógłbym coś powiedzieć:)

Z wyglądu jak dla mnie Busa.. Ale oczywiście kwestia gustu...

Witam, użytkownikiem żadnego wymienionego motocykla nie byłem, bazuję na doświadczeniach innych i wiem, że Busie zdażają się "drobne wpadki jak: problemy z wtryskiem, wysprzęglikiem, pękającym stelarzem pod siedzeniem (od któregoś roku to zmienili ale nie pamiętam dokładnie). A XX jeździ, jeździ i jeździ....

kwestia wyglądu, to kwestia gustu, na ten temat dyskusję uważam za jałową ;)

wybór należy do Ciebie

skoro nie wiesz jak jest z trwałością w tych motocyklach to po chu.. w ogóle coś piszesz :) skoro właśnie o trwałość pyta założyciel tematu, naprawde mu chłopie pomogłeś pisząc ze wg Ciebie haya jest ładniejsza, mocniejsza i szybsza :flesje:

... i że jego wujek ma xx'a

A XX jeździ, jeździ i jeździ....

gwoli scislosci, jako wlasciciel XX moge dodac ze az taka "swieta" to XX tez nie jest, bo do znanych i czestszych dolegliwosci nalezy regulator napiecia, i .....jak sie to po polsku nazywa ?

regulator napiecia lancuszka rozrzadowego (Steuerkettenspanner)

A pozatym, to XX jest naprawde dobrym motocyklem.

Adam

(Steuerkettenspanner)

Napinacz lancuszka rozrzadu - powiedzialbym.

:crossy:

No i kupiłem Busę. Rocznik 2004, przebieg 13600, od pierwszego właściciela. Po pierwszym dniu jestem bardzo zadowolony. Ogromny zapas mocy a przede wszystkim kochanych niutonometrów. Na razie się jej uczę. Dziękuję wszystkim za posty i do zobaczenia na trasie.

• 4 lata później...

Witam.

Jak w tytule czyli z którego będę bardziej zadowolony. Moje wymagania to:

1 motocykl nie może być awaryjny, nie mam zamiaru włóczyć się po mechanikach

2 motocykl musi mieć dosyć spore osiągi

3 spalanie nie jest dla mnie najważniejsze

4 motocyklem mam zamiar robić po 25tys km w sezonie więc musi być trwały

w grę wchodzi hayabusa z lat 1999 do 2000 (ponieważ były to wersje otwarte)lub cbr 1100xx gaźnikowy albo wtrysk z lat 99 (miał tą samą moc co gaźnikowiec, młodsze miały już tylko 152)

Nie wiem na który się zdecydować, chętnie wysłucham opinii użytkowników wyżej wymienionych motocykli lub osób które miały z nimi styczność

I jeszcze jedno: jaki przebieg dla tych moto nie jest zabójczy( czyli ile przelecą kałmetów bez remontu)

PS. nie piszcie mi o stylistyce tych motocykli ponieważ oba mi się podobają

POZDRAWIAM

Edytowane przez Przemyslaw912

Cześć, jeśli ten motocykl ma ci służyć do turystyki, to szczerze mogę ci polecić Kawasaki ZZR1200. Moim zdaniem dużo lepszy motocykl od tych wymienionych przez ciebie. Rzuć okiem na opis tu na forum...

No i udanych zakupów :crossy:

Klub Anonimowych Piratów Drogowych

Młotek zawsze można nazwać impulsatorem kinetycznym o napędzie mięśniowym, ale po co ... ?

stopkai.jpg