Kamsel Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Derbi sie zajmuje sprżetami tylko małogabaratowymi, jeśli chodzi o skuter może Derbi zrobić lepszy, jeśli chodzi już o enduro - japoniec, wieksze doświadczenie w tworzeniu tego typu sprzętów. Aprilia rx też nie jest zła, a włoska :) motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Aprilia rx też nie jest zła, a włoska :) RX włoska? Poczytaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 (edytowane) A ja bym wolał o wiele bardziej takiego Keeway'a niż za*eb** japońca, w którym nie wiadomo kto i co robił :evil: Nowe to jest nowe i moim zdaniem ta kwestia nie podlega dyskusji, tym bardziej że silnik jest 2 a nie 4suwowy..... Nie rozumiem aluzji do motocykli, które nie są japońskie, austriackie, włoskie( ogólnie "nie markowe") w końcu Chińczycy co raz bardziej ulepszają swoje " konserwy" i pewnego dnia takim motocyklom nie będzie wiele brakować do Japonii.... A z tą wagą to ktoś chyba deczko przesadził 130kg w 50ccm to nie ma takiej opcji.... Chociaż dane są różne http://keeway.katalog-motocykli.pl/motocyk...-ray-50-enduro/ 86kg http://www.formika.kqs.pl/index.php?p178,k...-xray-enduro-50 111kg pozdro :flesje: Edytowane 22 Grudnia 2008 przez damian-kmx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 no dobra ale za 7 tyś co już nawet żwawego Japońca można kupić, http://www.allegro.pl/item512699706_yamaha...007_okazja.html pierwszy lepszy przykłąd z allegro dt 50 z 2007 roku, to prawie nowy motor i to Japoński!!!! ja bym sie nie zastanawiał nawet nad chińszczyzną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 no dobra ale za 7 tyś co już nawet żwawego Japońca można kupić, http://www.allegro.pl/item512699706_yamaha...007_okazja.html pierwszy lepszy przykłąd z allegro dt 50 z 2007 roku, to prawie nowy motor i to Japoński!!!! ja bym sie nie zastanawiał nawet nad chińszczyzną tym bardziej że z awaryjnoscią made in china(czy podobne) różnie bywa... :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) no dobra ale za 7 tyś co już nawet żwawego Japońca można kupić, http://www.allegro.pl/item512699706_yamaha...007_okazja.html pierwszy lepszy przykłąd z allegro dt 50 z 2007 roku, to prawie nowy motor i to Japoński!!!! ja bym sie nie zastanawiał nawet nad chińszczyzną I wygląda jak pół du** z za krzaka.... A silnik w chińczyku wydaje mi się że silnik to żadna nowość tylko jakaś w miarę sprawdzona jednostka, a tym bardziej że to 2t to z serwisem nie było by problemu.... Pewnie 90% użytkowników mnie potępi za to co napisałem, ale takie jest moje zdanie i w tym przypadku raczej go nie zmienię :icon_razz: pozdro Edytowane 23 Grudnia 2008 przez damian-kmx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Pewnie 90% użytkowników mnie potępi za to co napisałem, ale takie jest moje zdanie i w tym przypadku raczej go nie zmienię icon_razz.gif ja popre ......... zasada jest taka znasz sie masz obcykaną mechanike i po dźwięku silnika jesteś w stanie ocenić ile pojeździ to owszem szukaj używki...... nie znasz sie ?? albo kup szrota i remontuj aklbo kup nową chinke...... nawet jeśli chinka okaże sie gratem to będzie leżec w serwisie i oni będa z tym walczyć a jak kupisz japonie minę to będziesz pól roku latał za ch****nie drogimi częsciami i walczył z tym silnikiem (najtańsze częsci są do komorków zajawek itd potem są chińczyki a do japońców są drogie.........) pozatym od strony serwisowej chinole to kopie z reguły bardzo starych silników i są dosyć łopatologiczne a do japoni trzeba już sporo kultury technicznej...... i nie mówcie mi że 2005 czy 2006 to na tyle nowe roczniki że będa bezawaryjne......Polak zaradne stworzenie i oszczędne zawsze da radę ja ostatnio widziałem dt 50 rocznik 2006 z silnikiem od chińskiego quada 50 bo własciciel zatarł silnik i stwierdził że taniej kupić ten od chińczyka niż zrobić remont :D bez komentarza......... "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Landryss25 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ten Keeway pod względem silnikowym nie powinien być zły bo jest to kopia słynnego minarelli AM6. W skuterach siedzi kopia minarelli takiego jak był w aprlikach i yamahah i jest całkiem udana (kumpel sam od nowości nakręcił ponad 10k i nie narzekał. Sądzę że z tym Am6 jest podobnie. Silnik ok ale ciekawe jak zawieszenie itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 ja popre ......... zasada jest taka znasz sie masz obcykaną mechanike i po dźwięku silnika jesteś w stanie ocenić ile pojeździ to owszem szukaj używki...... nie znasz sie ?? albo kup szrota i remontuj aklbo kup nową chinke...... nawet jeśli chinka okaże sie gratem to będzie leżec w serwisie i oni będa z tym walczyć a jak kupisz japonie minę to będziesz pól roku latał za ch****nie drogimi częsciami i walczył z tym silnikiem (najtańsze częsci są do komorków zajawek itd potem są chińczyki a do japońców są drogie.........) pozatym od strony serwisowej chinole to kopie z reguły bardzo starych silników i są dosyć łopatologiczne a do japoni trzeba już sporo kultury technicznej...... i nie mówcie mi że 2005 czy 2006 to na tyle nowe roczniki że będa bezawaryjne......Polak zaradne stworzenie i oszczędne zawsze da radę ja ostatnio widziałem dt 50 rocznik 2006 z silnikiem od chińskiego quada 50 bo własciciel zatarł silnik i stwierdził że taniej kupić ten od chińczyka niż zrobić remont :D bez komentarza......... ja wyrażnie powiedziałem ze prawie nowy i 2007, jeszcze troche i będziecie chwalić ustrój panujący w Chinach....... żenada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReD-GreeN Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) peugot xp6---> ja takiego mam i sobie bardzo chwale... AM6 Miranelli brak problemu z częściami wiem chociaż nic jeszcze nie wymieniałem mam 2006 i naprawe moto godne polecenia.... silnik montowany w 60 modelach innych marek: -yamaha -derbi -cpi -reju -aprillia i wiele innych! :) pozdrawiam Edytowane 23 Grudnia 2008 przez ReD-GreeN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 imho kupic kilkuletni uzywan japoniec, wloch , czescie z 2 reki sporo za maly pieniadz , nauczy sie mechaniki ( co w wypadku ciecia kosztow bardzo sie przydaje). Z tego co wiem chinskie silniki nie sa najgorsze ( chociaz widzialem chinskie silniki z agregatow pradotworczych - kartoflaki na calej lini) . najgorsza jest w nich calka reszta :) od elektryki, po zawieszenie. Motocykl ma jezdzic, a nie stac w serwisie NA GWARANCJI KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Po wtóre japonie można poddać modyfikacją, części tuningowych jest pod dostatkiem. Z keewayem już gorzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 Jakiś świerzak odkopał temat przed ponad roku... nie ma sensu ciągnąć go dalej bo jest duzo poodobnych tematów... ps. "ReD-GreeN" derbi ma swoje silniki a nie AM6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychuda Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Dajcie ten temat do działu Chińskiego może komuś to pomoże w wyborze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Dajcie ten temat do działu Chińskiego może komuś to pomoże w wyborze To temat z sierpnia 07 wiec kolo pewnie juz coś kupił motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi