tomano Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 mam stuki przy załączaniu biegów, nie wiem czy to jest normalne bo słyszałem to już w wielu motocyklach taki objaw .przy włączeniu pierwszego biegu to już jest standard , dzwięk jest taki jakby ktoś pukną młotkiem w silnik i lekko zrywa tylne koło na śliskiej nawierzchni , przy włączeniu drugiego biegu i tak do czwartego jest to samo , denerwuje mnie to bo nieprzyjemny jest to odgłos .sprzęgło sie nie ślizga , nalałem wysokiej klasy olej syntetyczny przed rozpoczęciem sezonu , myślałem że to jest od sklejanych okładzin sprzęgła przez olej ale jest to samo niestety . Przy włączaniu biegów bez sprzęgła jest wszystko ok wszystkie stuki milkną ...Panowie proszę o jakąś mądrą radę , bo nie chce niepotrzebnie czegoś spieprzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 całkowicie normalne dźwięki nic nie zmienisz bo tak ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kichacz Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 ja w swojej SC 28 mam silnik z SC 33 i tez stuka - mnie tez to wpienia bo ostro rypie ale cóż poradzisz , to chyba normalka , szczególnie z 1 na 2 jest to bardzo głośne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomano Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 zgadza się trzaski są wk....ce , myślałem że coś mi się dzieje ze skrzynią biegów , dziwiło mnie to bo silnik ma bardzo mało przejechane czytałem gdzieś że można łatwo sprawdzić czy silnik ma przejechane poniżej 45tyś , przełączając pierwszy bieg bez sprzęgła na drugi przy maksymalnym przyśpieszeniu i dodając pełen gaz , u mnie wyszło ok bieg nie wyskoczył...więc ten objaw mnie dziwił ;) mam pytanie jeszcze ,czy masz słyszalny szum skrzyni na biegu jałowym , i czy przy włączonym sprzęgle on milknie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykt7 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 http://forum.motocyklistow.pl/Przegazowka-...oly-t60804.html Jeśli to opanujesz to prawdopodobnie stuki znikną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomano Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 całkiem ciekawe rzeczy tam opisuje :clap: , będę musiał trochę potrenować wg. tych zasad . Tak szczerze to myślałem że są w motocyklach synchronizatory , o wiele bardziej przyjemnie by się jeździło ale wiadomo że w motocyklach sportowych każdy gram jest na wagę złota więc pewnie dla tego ich tam niema . :) No ale najważniejsze że moje moto niema usterki tylko moje technika jazdy musi ulec poprawie :wink: :wink: Jeszce bym prosił o odpowiedz na temat tego szumu skrzyni biegów na biegu jałowym ???? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Jeszce bym prosił o odpowiedz na temat tego szumu skrzyni biegów na biegu jałowym ???? :D też całkowicie normalny objaw.Podobno potrafi szumieć już po przebiegu kilku tys km . ja na takim szumiącym przejechałem ok 38 tys km i dalej szumi ale jus się przyzwyczaiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kichacz Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 co do tego szumu to jest coś takiego , ten czum nawet czuje w kierownicy , a szczególnie jak sie mocno rozgrzeje silnik , wcisne sprzęgło i jest OK . podejrzewałem ze to łorzyska w skrzyni ale kolo który śmigał duzo czasu CBRą mówił ze to standard - skrzynia pracuje i sie wyrabia - POZDRO :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomano Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 łożyska to może nie , prędzej to chyba chodzi o budowę zęba kół zębatych i materiałów z których są wykonane .Ale jeżeli nie jestem jedynym przypadkiem który coś takiego ma w moto to już jestem spokojny , pozdrawiam panowie i dzięki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi