Karol vn Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 :smile: WITAM ! SZUKAM POMOCY W SPRAWIE MOTOCYKLA ,DO DZIS JEZDZE VN 700 WULKAN. PLANUJE KUPIC SCIGACZA :HONDA CBR 1000 F ;600 F NIE WIEM NA CO SIE NASTAWIC ,MOZE INNA MARKA . SZUKAM MARKI LUB MODELU MALO AWARYJNEGO . OSOBY Z DOSWIADCZENIEM PROSZE O POMOC . POZDRO. Kolego wyłącz caps lock, bo na nasz krzyczysz, dziękujemy - Dominik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 po pierwsze nie krzyczpo drugie kwestią zasadniczą jest do czego motocykl ma służyć: lans "pod kolumną" (lub lokalnym odpowiednikiem w szczecinie), turystyka, sam czy z plecaczkiem, z jaką ilością bagażucbr1000f jest uznawana obecnie za coś w rodzaju protoplasty motocykli do tzw szybkiej turystyki, choć nazwa wskazuje że honda wyprodukowała ją jako supersporta; 600f natomiast jest lżejsza i niewątpliwie popularniejsza, uznawana faktycznie za motocykl mało awaryjnyna koniec kwestia kasy: ile możesz wydać. szacowana wartość zakupu pozwoli wyeliminować zbyt młode/ stare propozycjejsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 a moze uderz pomiedzy te dwie cebry i szukaj VFR , ja też szukałem na początku cbr 1000f sc24 ale po dłuższych przemyśleniach i porównaniach zdecydowałem sie na VFR , lżejsza a gabaryty podobne , komfort też , osiąg też ... VFR na trasie potrafie zejść do 5/100km przyprędk. 120-150 , cebrą mało prawdopodobne by to było , cebra strasznie ciezka a opony do tanich nie należą , zjada jak cholera i ten napinacz rozrządu , VFR ma bezproblemowy rozrząd na kołach i ... belikatny reg. napiece który mi narobił małego bigosu(reg , aku i moduł szlag trafił , moto czeka na moduł po naprawie... ) pozdro Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 witam,ja podobnie jak załorzyciel tematu byłem w dylemacie co wybrac,chciałem CBR 600,przejechałem sie dwoma egzemplarzami,prowadzenie fajne,silnik tez,ale jak dla mnie troszke mała,pozniej przymierzyłem sie do CBR 1000 znajomego,nie jezdziłem ale moto spore i durzo miejsca jest,ja jezdze VFR i kupiłem ja przez przypadek ale jestem zadwolony,to jest tak jakby cos miedzy CBR 600 i 1000,do turystyki sie nadaje i mozna tez podzidowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol vn Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam,bardzo dziekuje za odpowiedzi,i przepraszam za duże litery.Motocykl który chcę kupić ma służyć do jazdy po mieście,jak i w dalekie trasy.W 90% będę jeżdził z osobą towarzyszącą.Kwota jaką chcę przeznaczyć na zakup motocykla to ok.9,000:pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Witam,bardzo dziekuje za odpowiedzi,i przepraszam za duże litery.Motocykl który chcę kupić ma służyć do jazdy po mieście,jak i w dalekie trasy.W 90% będę jeżdził z osobą towarzyszącą.Kwota jaką chcę przeznaczyć na zakup motocykla to ok.9,000:pozdrawiam Jeśli masz zamiar smigać w długie trasy i w większosci z "plecaczkiem" a do tego dysponujesz kwotą ok. 9 tyś. PLN, to faktycznie rozejżyj się za ładnie utrzymaną CBR 1000F. Sześcsetkę podmęczysz na długich przebiegach z pasażerem i bagażem a ładną VFR-kę za tą kwotę ciężko wyrwać, choć jeśli znajdziesz, to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylikat Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 no na traske to 1000 bym bral,w miescie troche nie poreczny i troche sie grzeje ale jak na traske z plecaczkiem to piekna sprawa,pelna wygoda dla obu elastyczny silnik z kopytem nawet na 6 biegu z malej predkosci ladnie ciagnie,a silnik nalezy do jednych z najlepszych pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi