jarek s Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 Mam prośbę o pomoc-nie orientujecie się jak zweryfikować stan łańcucha rozrządu w XTZ 750?Na słuch silnik ładnie chodzi, ale wolałbym podeprzeć się jakimś bardziej obiektywnym parametrem niż własne ucho.Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek gawlik Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 musisz go zmierzyć. W serwisówce znajdziesz na jakim odcinku mierzyć i do jakiej długości może być wyciągnięty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek s Posted August 22, 2007 Author Share Posted August 22, 2007 Jak na razie nie udało mi sie jeszcze ściagnąć "dużej" serwisówki, dostałem na emaila "dużą" ale niestety bez kodu do rozpakowania. Ma ktoś może pod ręką opis mierzenia plus wymiar graniczny?Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted August 22, 2007 Share Posted August 22, 2007 a moze sprawdzić ile zostało jeszcze napinacza? Quote http://czcross.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antuan Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Dokładnie, ja zawsze oceniam to sprawdzając napinacz(zakładm ze masz mechaniczny).Wymaga to chwili skupienia :eek:Zdejmujępokrywę zaworwą, ustawiam wałki i wał na znaki, dla pewności na łańcuchu i na wałkach robie swoje znaki białym markerem, odkręcam napinacz wyciągam go i wkładam.Pomiędzy napinaczem a silnikiem ostaje szpara, im większa tym lepiej bo łańcuch jest mniej rozciągnięty.Po sprawdzeniu wkładam malutki śrubokręcik do napinacza,, cofam go,, i składam moto do kupy :icon_razz: Cała filozofia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 W xtx. wykrecasz srube 19 i wyjmujesz spręzyne. Potem dwa ampule 5 i patrzysz ile ząbków da sie wysunąc. Potem cofasz i zakładasz w odwrotnej kolejności. Quote http://czcross.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek s Posted August 23, 2007 Author Share Posted August 23, 2007 W xtx. wykrecasz srube 19 i wyjmujesz spręzyne. Potem dwa ampule 5 i patrzysz ile ząbków da sie wysunąc. Potem cofasz i zakładasz w odwrotnej kolejnościI o to mi właśnie chodziło. Podziękował serdecznie :crossy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts