KiKu205 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Mam pytanie co się stanie gdy do swojego ogara 205 założe gaźnik z simsona s51b prosee o odpowiedz. :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drbig800 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 silnik moze zaczac lepiej pracowac lub gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKu205 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Dzięki z góry za odpowiedz bo mój ogar jest dla mnie za wolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczi013 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 To go sprzedaj i kup simsona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiKu205 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 To go sprzedaj i kup simsona Niemam tyle floty ale zarembiste są Simsony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pucek123123 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja proponuje wsadzić CYLINDER 60ccm! Ale będziesz dopi*erdalał:icon_twisted: Będziesz wtedy królem szos:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Z tym gaźnikiem - mój kolega tak zrobił i praktycznie nic ciekawego się nie działo, powiedział bym nawet że zwolnił go jeszcze, być może dlatego że nie zrobił zwężki między gaźnikiem a cylindrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Z tym gaźnikiem - mój kolega tak zrobił i praktycznie nic ciekawego się nie działo, powiedział bym nawet że zwolnił go jeszcze, być może dlatego że nie zrobił zwężki między gaźnikiem a cylindrem. Ja tak mam, gaznik ze skuterka simsona, kanal dolotowy w cylindrze odpowiednio poszerzony i wypolerowany. Jezdzi lepiej, tylko bardzo wazne jest powiekszenie kanalu dolotowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 ogar to motorower... na poczatek sprawdź ile kolanko wchodzi do tłumika powinno wchodzic około 3cm jesli dłzuej wchodzi nalezy go przyciać;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 (edytowane) to w ogarze 200 i jawkach była blokada dłuższego kolanka (wchodziło w tłumik 10 cm za dużo :crossy: jeszcze był króciec ssący z mniejszym przelotem mniejsza zębatka (11z powinno być 13) i jeszcze blokada była w tłumiku :) to chyba tyle :crossy: Edytowane 23 Sierpnia 2007 przez szyszunia1514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z3US Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ale on ma ogara 205 z silnikiem dezamet 023. Simsonowski gaźnik ma 16mm, a rometowski 13 albo 12, już nie pamiętam... Kiedys z kolegą przymierzaliśmy te gaźnik do rometa i może być problem z założeniem, bo gaźnik simsona ma bardzo niską komorę pływakową i wadzi o kartery. Trzeba by robić kolanko i takie tam. Za dużo zabaway, wzgędem korzyści z tej przeróbki... Romet to romet :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi