jaco14 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam! Jak w temacie. Ślizga się sprzęgło powyżej 7-8 tys. obrotów, tarcze są w dobrym stanie. Czego to może być wina? zalany do silnika jest Castol Power 1 GPS 4T, z katalogu na stronie castrola. I jeszcze mam pytanie, jak w kosz wchodzą dwa pręty, jeden dłuższy,drugi krótszy to pomiędzy nimi jest śrut, czy coś? I jaka powinna być grubość oryg. tarcz. Sprzęgło w sumie zaczęło się ślizgać po zmianie oleju, wcześniej (jak kupiłem) nie wiem, co było zalane,ale chyba gdzieś płyn się dostawał,bo z oleju zrobiło się ''mleko'' :/ Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez jaco14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qReK Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 to mleko to opiłki metalu z trybów :-) a ślizganie sie to powód złego oleju :-) kup przekładniówke bo to co zalałeś to chyba silnikowy do 4T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Kup olej 75w90 do skrzyn biegow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truwcio Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 ta najpierw dłuższy później kulka a później ten co popycha czyli ten z łepkiem :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco14 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 to mówicie,żeby zmienić olej? Tylko jaki konkretnie? Bo to brałem ze strony Castrola i pisało, że do skrzyni ten co zalałem. A że nie mam tej kulki to może mieć jakieś złe skutki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Połsyntetyczny olej do skrzyn biegow 75w90. Np Mobil Mobilube lub znany i ceniony przez fachowcow Hipol :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 co do mleka to na pewno jest plyn do chodzenia sie dostaje do skrzyni wiem bo sam tak mialem jak mi sie simering zepsul i musialem kupic nowy i po klopocie. co do sprzegla to po zmianie oleju tez mialem takie objawy ze mi sie slizgalo zrobilem kilka kilometrow i sie przestlo slizgac. sprobuj porobic jakies zrywy pokrec go na biegu w trakcie jazdy i powinno byc dobrze. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco14 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zrobiłem koło 70km i bez zmian, więc chyba zmienię olej, jak radzili poprzednicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba350 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Olej masz dobry,ale mozna byloby sie pokusic o rozebranie sprzegla i zmatowic tarcze i przekladki oraz wszystko wymyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Olej ma zly. Do silnikow minarelli leje sie 75w90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 do mnie w ksiazce serwisowej polecaja Agip 40w/50 4t full syntetyk. jak zmienilem z hipolu na ten Agip to tez mie sie slizgal a potem przestal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 a ja wyczytałem ze do AF1 jest 10W30.... i bądz tu mądry i pisz wiersze. echhh Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaco14 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 dlatego ja zalałem tamten.. tak pisało na stronie Castrola. Ale w serwisówce jest napisane, że olej to ten Mobilube, a on jest chyba 75W90, więc <b>Kwiatek<b> miał chyba rację. Ale moto nie mam na miejscu, więc dopiero pod koniec tyg.,będę mógł się przekonać. Szkoda tylko kasy, bo Castrol 40zł kosztował :/ Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Podstawowe pytanie - jaki jest luz dźwigni sprzęgła, w jakim stanie jest cięgło? Co to znaczy tarcze w dobrym stanie? Czy sprężyny mają właściwą długość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Ale są AF1 125 i AF1 50 - leje sie od nich rozne oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi