przemkom78 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Witam wszystkich!Jakie jest wasze zdanie, czy przy uszkodzonym wałku rozrządu,dźwigienkach,luzie na korobowodzie,wytartym w niektórych miejscach cylindrze(NIKASIL) itd... jest sens naprawy takiego silnika?Czy lepiej szukać drugiego silnika?Wstępnie się orientowałem w kosztach, to chyba dużo taniej mnie wyniesie zakup drugiego silnika, tylko znalezienie takiego silnika pewnie będzie bardzo ciężkie.Jak by ktoś może słyszał o jakimś silniku to proszę o info. Pozdrawiam,Przemo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 sam sobie odpowiedziałeś...dużo taniej będzie jak poszukasz silnika... allegro, ebay itp. a na pewno coś znajdziesz :)powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Siema >>> Najlepiej by było kupić drugi >>> tylko znaleźć taki żeby polatał jakis czas to nie będzie łatwe bo 90% sprzedawanych silników to truposze często nie nadające się nawet do naprawy. Chyba ze z moto młodego po jakimś dzwonku gdzie ryzyko że to trup będzie mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 (edytowane) Owszem w wypadku silników wielocylindrowych prościej poszukać drugiego...ale jesli ma się jedne garnek to raczej ja bym naprawiał...Druga sprawa...o ile silników do motocykli sportowych na allegro , ebay trochę jest o tyle znaleźć coś do enduraka to już problem... ścigi rozbijają się częściej i są delikatniejsze od enduraków dlatego silników do sportów jest więcej... Ja bym odżałował parę złotych i zrobił ten silnik na tzw. pipeczkę co by mieć na jakiś czas spokój... kupisz silnik zarżnięty i dalej bęziesz stał w tym samym miejscu z wyrzuconymi pieniędzmi i bez moto, a jek zrobisz sam będziesz miał pewność że jest tip top. Edytowane 14 Sierpnia 2007 przez cabaniero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemkom78 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam wszystkich!Jakie jest wasze zdanie, czy przy uszkodzonym wałku rozrządu,dźwigienkach,luzie na korobowodzie,wytartym w niektórych miejscach cylindrze(NIKASIL) itd... jest sens naprawy takiego silnika?Czy lepiej szukać drugiego silnika?Wstępnie się orientowałem w kosztach, to chyba dużo taniej mnie wyniesie zakup drugiego silnika, tylko znalezienie takiego silnika pewnie będzie bardzo ciężkie.Jak by ktoś może słyszał o jakimś silniku to proszę o info. Pozdrawiam,Przemo.Witam, Dzięki za odpowiedź. W sumie namierzyłem jeden silnik na ebay'u,tylko,że silnik jest w Wielkiej Brytanii...Licytacja trwa...W sumie cena jak na 4 dni przed końcem licytacji jest na poziomie 400 PLN. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi