Jump to content

Jaki jest stan drogi??

Mary Lou
 Share

Recommended Posts

Witam.

Mam problem. Slyszalam ze na trasie Warszawa-Hel sa straszne przebudowy/budowy drog.

Czy ktos moglby mi powiedziec jak to wyglada? Mam zamiar sie wybrac autem( starym trupem) w tamte okolice i nie chcialabym jechac 11 godzin albo stac w korkach pod wiekszymi miejscowosciami.

Pozdrawiam.

Highway to Hell jest ok :icon_mrgreen: troche zamieszania przy obownicy Elbląga ale generalnie jest git. Za Płońskiem jest ładnych paredziesiąt km nowej nawierzchni, dalej tez jest naprawdę nieźle.

Info sprzed 4 tyg ale wątpie zeby cos sie mocno pozmienialo.

Witam.

Mam problem. Slyszalam ze na trasie Warszawa-Hel sa straszne przebudowy/budowy drog.

Czy ktos moglby mi powiedziec jak to wyglada? Mam zamiar sie wybrac autem( starym trupem) w tamte okolice i nie chcialabym jechac 11 godzin albo stac w korkach pod wiekszymi miejscowosciami.

Pozdrawiam.

Lepiej wybierz się pociągiem (dojedziesz szybciej i wygodniej niż samochodem, a przede wszystkim nie będziesz stresować się drogą). Jakbyś chciała urozmaicić sobie podróż, to z Sopotu jest dogodne połączenie z Helem drogą wodną (statek odpływa z sopockiego molo).

Nie chcę Cię straszyć, ale w sąsiednim pokoju w Sopocie, gdzie bawiłem w zeszłym tygodniu, mieszkała para, która przyturlała się z Warszawy leciwym katamaranem. Samochód odmówił posłuszeństwa i musieli go zholować do Gdańska (do warsztatu), wrócić do Warszawy pociągiem, a potem - za parę dni (czyli pewnie w tym tygodniu) - przyjechać z powrotem po samochód. Dziękuję za takie atrakcje. To ja już wolę niczym niezatroskany wypocząć nad morzem i delektować się dobrą książką podczas podróży InterCity.

Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300