goodidea Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 WItam.Mam Ogromny problem z odlanezieniem punktow do ustawienia fsz rozrzadu w VN750 z 86 r?Bylbym wdzieczny za udostepnienie mi takowych lub podpowiedzi gdzie moge to znalezc:)Pomozcie Srodek sezonu a ja stoje:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 akurat ten silnik to wyższa szkoła konstrukcji silników moto.Dwa cylindry a cztery łańcuszki rozrządu.Potrzebny Manual Book i dużo cierpliwości. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 WItam.Mam Ogromny problem z odlanezieniem punktow do ustawienia fsz rozrzadu w VN750 z 86 r?Bylbym wdzieczny za udostepnienie mi takowych lub podpowiedzi gdzie moge to znalezc:)Pomozcie Srodek sezonu a ja stoje:( Siema >> nie pękaj nic to nie jest takie straszne jak pisze Piotrek !!! Idź na stronke www. blackbears.ru i tam masz do pobrania manual do VN 750 >> ściągnij go sobie i wtedy wyjaśnią się twoje wątpliwości >> tylko składaj uważnie a nic złego się nie stanie >>> KONIECZNIE PRZED ODPALENIEM OBRÓĆ WAŁEM I SPRAWDŹ CZY ZNAKI SIĘ ZGADZAJA . Pozdro i głowa do góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja go wcale nie straszę ale w manualu jest kilka błędów i trzeba bardzo pogłówkować aby nie zrobić kuku w silniku.Jedno sprawdzenie to mało kilka obrotów wałem i kolejne sprawdzanie znaków. To chyba najgorszy silnik do poskładania i powinien być pomocą naukową podczas szkolenia mechaników moto. Kilka lat temu rozbierałem taki silnik dla warsztatu ze stolicy a i tak chłopcy nie kumali o co chodzi mimo że patrzyli mi na ręce. Zbrali w częściach a za miesiąc przywieźli do poskładania. Wszystko jest dla ludzi tylko powoli i ostrożnie bo Paradowscy czekają na następnego klienta. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goodidea Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja go wcale nie straszę ale w manualu jest kilka błędów i trzeba bardzo pogłówkować aby nie zrobić kuku w silniku.Jedno sprawdzenie to mało kilka obrotów wałem i kolejne sprawdzanie znaków. To chyba najgorszy silnik do poskładania i powinien być pomocą naukową podczas szkolenia mechaników moto. Kilka lat temu rozbierałem taki silnik dla warsztatu ze stolicy a i tak chłopcy nie kumali o co chodzi mimo że patrzyli mi na ręce. Zbrali w częściach a za miesiąc przywieźli do poskładania. Wszystko jest dla ludzi tylko powoli i ostrożnie bo Paradowscy czekają na następnego klienta. Kurde fakt jest to wyzsza szkola jazdy silnik tak przekombinowany zeszok;/ale powoli skladam lancuszek wymieniony ale te punkty..;/Poszukam a tym manualu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro36 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 (edytowane) Kurde fakt jest to wyzsza szkola jazdy silnik tak przekombinowany zeszok;/ale powoli skladam lancuszek wymieniony ale te punkty..;/Poszukam a tym manualu Siema >>> No moze nie jest to najłatwiejszy silnik ale bez przesady da się go poskładać >> ważne !!!! na łańcuszkach masz kropki farby a w manualu pokazane co to oznacza >>> popatrz dokładnie i po założeniu łańcuszka na wałki dokładnie wszystko posprawdzaj i policz ogniwka łańcuszka tak jak w serwisówce jest to pokazane . Mi zmontowanie jednej strony zajęło ok 20 min . KONIECZNIE OBRÓĆ WAŁEM KILKA RAZY I ZA KAŻDYM RAZEM SPRAWDZAJ ZNAKI >>> BO TAK JAK NAPISAŁ PIOTR >>ŻEBY NIE ZROBIC KUKU !!!! No chyba wystarczjąco jesteś przerażony >>więc weź się do roboty <<< POWODZENIA !!!! IIIIIIII WAŻNE !!!! ŻEBY ZŁOŻYĆ KOŁA NA WAŁKU BALANSUJĄCYM WG INSTUKCJI >>SPRAWDŹ PRZED ZAŁOŻENIEM BO CI SIĘ SILNIK ROZPADNIE <<< SĄ NA WAŁKU KROPKI FARBY I ZNAKI NA KOŁACH BALANSERA - PAMIĘTAJ O TYM !!!! Edytowane 10 Sierpnia 2007 przez Daro36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi