coco27 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Witam W moim motocyklu zauważyłem ze cieknie mi olej z amortyzatorów.Motor ostatnio stal kilka miesiecy nie uzywany dokladnie 5 Czy przyczyna wyciekow moze byc czeste stawanie na koło i to ze bardzo długo stoi nie jezdzony?Mam dopiero przejechane 850km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jak cieknie, to trzeba simmeringi zmienić. Można ew. podczyścić stare, ale to zabieg chwilowo poprawiający stan simmeringów.Opis czyszczenia masz tutaj: http://sokol.poznan.pl/jp2/infopage.php?id=241pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zapewne cieknie ci spod uszczelniaczy. Jesli wyciek jest maly mozesz sprobowac uzyc kliszy, by wsunac ja pod uszczelniacz i przeczyscic w tym miejscu lage. Jesli to nie pomoze i olej bedzie dalej cieknac to zapewne do wymiany sa uszczelniacze. Jest z tym troche roboty, ale powinno pomoc jak nie masz bardzo skatowanej rury, bez wytarc, prosta, itp. Co do przyczyny - glownie zuzycie i moze jazda bez oslon w terenie. Jazda na kole moze w delikatnym stopniu rowniez wplywac, szczegolnie gdy kolo opada i olej naciska na uszczelniacz. Co do stania motocykla - nie ma to nic do rzeczy. POZDRO Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Administrator Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Co do stania motocykla - nie ma to nic do rzeczy. POZDRO Jak nie ma?? Ma zasadnicze!!n Im więcej motocykl stoi nieużywany, tym większa pewność, że uszczelniacze puszczą. To jest część wykonana z gumy. Guma nieużywana parcieje, traci swoją elastyczność itd. Mam takich przypadków bardzo dużo w serwisie - chodzi o ludzi pracujących za granicą, którzy odpalają moto po kilkumiesięcznych przerwach. To standardowy serwis po powrocie z pracy.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coco27 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jak nie ma?? Ma zasadnicze!!n Im więcej motocykl stoi nieużywany, tym większa pewność, że uszczelniacze puszczą. To jest część wykonana z gumy. Guma nieużywana parcieje, traci swoją elastyczność itd. Mam takich przypadków bardzo dużo w serwisie - chodzi o ludzi pracujących za granicą, którzy odpalają moto po kilkumiesięcznych przerwach. To standardowy serwis po powrocie z pracy.pzdr[/quot Masz racje pracuje za granica W swieta bozego narodzenia jezdzilem i bylo ok!Jak bylem w maju w polsce zauwazylem ze jest plama na ziemi i leci z amorow Motor mialem postawiony na stopce Moze powinienem stawiac go na podnosniku zeby kola byly w gorze?Motor jest praktycznie nowy ma zrobione 850km I lagi sa jak nowe i jezdzilem nim tylko po miescie Motor to husqvarna SM510R Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soku11 Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jak nie ma?? Ma zasadnicze!!n Im więcej motocykl stoi nieużywany, tym większa pewność, że uszczelniacze puszczą. To jest część wykonana z gumy. Guma nieużywana parcieje, traci swoją elastyczność itd. Mam takich przypadków bardzo dużo w serwisie - chodzi o ludzi pracujących za granicą, którzy odpalają moto po kilkumiesięcznych przerwach. To standardowy serwis po powrocie z pracy.pzdr No rzeczywiscie przepraszam za wprowadzenie w blad.... Nie wzialem tego pod uwage... Jednak chyba moto by musial bardzo dlugo stac. Myle sie?? Cytuj Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Warto po dłuższym postoju przed jazdą pohuśtać się na przednim hamulcu zeby uszczelniacze sie odkleiły i rozruszały. Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi