Tomek Kulik Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Mam prośbę do osób znających się na obsłudze Hondy XR400: jak sprawdzić prawidłowo poziom oleju w tym motocyklu i jak wygląda procedura jego wymiany.Dziękuję z góry :P Najspokojniejszy Instruktor We Wsi Quote kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortis Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 Najlepiej żeby silnik popyrkał sobie na wolnych obrotach parę minut następnie wyłączamy i sprawdzamy poziom oleju.Jeżeli na bagnecie dalej nic nie widać to należy operację powtórzyć. Nie wiem czy tak powinno to sie odbywać ale u mnie działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam M. Posted August 4, 2007 Share Posted August 4, 2007 To pewnie silnik z sucha miska olejowa - poziom oleju sprawdzasz na goracym silniku. Wymiana polega na zlaniu oleju ze zbiornika i jezeli jest spust z miski to rowniez stamtad. Ilosc oleju w misce olejowj jest zawsze b.mala. Adam M. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts