krystian14l Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Witam, jakiś czas temu jechałem moja hondą, i nagle totalny muł brrrrrrryy i zgasła próbowałem ja odpalić ale nie odpaliła. Odkręciłem manetkę do oporu i kopnełem i odpaliła strasznie kopciła i kręciła tylko 5 tyś obrotów, jak puściłem manetkę to zgasła tak więc dopchałem do domu i pierwsze co to rozebrałem cylinder ale tam wszystko ok nawet wymieniłem pierścionki. Rozkręciłem dekiel i wymieniłem simmering na wale ale też nic nie pomogło dalej kręci tylko do 5 na full, odpaliłem ją bez oleju w silniku i też strasznie kopciła tak więc co to może być?? może sie zwyczajnie wydech zapchał?? pomóżcie pliz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A który simmer wymieniałeś? ten od strony kosza sprzęgła i oleju? czy może pod magnetem?jest też taka ewentualność, że puszcza olej między karterami ze skrzyni do komory korbowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14l Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 wymieniałem simmering od strony sprzegła bo przeciez od magneta niema oleju a i jeszcze 1 przeciez odpalałem go bez oleju w skrzyni i kopcił :) ale mam dozownik moze coś padło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 tak to jest jak wymienia się same pierścienie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14l Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 może najpierw przeczytaj ze pierścienie wymieniłem po usterce :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Nurtują mnie takie rzeczy.... co z zapłonem? Jak świeca? Oraz może weź odepnij ten dozownik zrób nieco mieszanki na 1:40 i sprawdź jak chodzi....no i ta elektryka... może to moduł? Chociaż wątpię niemniej jakby coś zapłonem bo widze ze już poza tym wszystko robiłeś chyba... Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sydney Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Weź zajmij się gaźnikiem. Ja miałem MTX to straszne fazy miał, chodził ładnie i nagle spadały obroty do 3 tyś. Jak postał to było okej. I ciągle kopcił, wymieniałem pierścienie, simeringi, świece ,moduł, membranę, i dalej tak było. Dopiero jak zaczełem kombinować z gaźnikiem zaczeło być lepiej. Ale i tak świrował, więc go sprzedałem i miałem spokój ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14l Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 to może mi powiecie ile oleju wlać na litr paliwa?? bo jestem z tej strony zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 ilość paliwa dzielisz przez np 40 jeśli chcesz 1:40 Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 na jaki kolor kopci? To jest cieczak? Może uszczelka pod gowicą poszła? Nie ubywa płynu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian14l Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 tak to jest chłodzony cieczą i przecież jak zmieniałem pierscienie to zmieniłem odrazu uszczelke pod głowicą a pozatym teraz jest bez oleju w skrzyni i bez płynu w chłodnicy a kopci na taki szarawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi