słoneczko Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 jak w temacie - czy ktoś wie tę bezcenną dla mnie rzecz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek804 Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Słoneczko nie ten dział..:D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Jak to nie ten?? a gdzie indziej o to by pytać jak nei w dziale mechaniki... no więc nie wiem czy jest prawy czy lewy, na ogół jest odwrotny w stosunku do kierunku obrotów kosza.. (tak, żeby się nakrętka nie odkręcała siłą bezwładności, tylko jakby się sama "miała dokręcić", ale mi sie zawsze wydawało, że wystarczy spojżeć na gwint i już się wie:)jeśli więc pytasz jaki on jest to znaczy że nie masz go przed oczyma.. a jeśli nie masz przed oczyma to motorek nie rozebrany.. a jeśli nie rozebrany to po co chcesz to wiedzieć? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Jak to nie ten?? a gdzie indziej o to by pytać jak nei w dziale mechaniki... no więc nie wiem czy jest prawy czy lewy, na ogół jest odwrotny w stosunku do kierunku obrotów kosza.. (tak, żeby się nakrętka nie odkręcała siłą bezwładności, tylko jakby się sama "miała dokręcić", ale mi sie zawsze wydawało, że wystarczy spojżeć na gwint i już się wie:)jeśli więc pytasz jaki on jest to znaczy że nie masz go przed oczyma.. a jeśli nie masz przed oczyma to motorek nie rozebrany.. a jeśli nie rozebrany to po co chcesz to wiedzieć? :DA Ty kolego mechaniku potrafisz odróżnić nakrętkę lewo-zwojną od prawo-zwojnej bez zaglądania do środka gwintu?Producent oznacza takie nakrętki i możesz nas uświadomić. :( :( Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Piotrek a w jaki sposób oznacza sie takie nakretki ??:( Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Zazwyczaj takie nakretki sa neciete, lekko przytoczone (powstaje taki rowek/rowki) bynajmniej tak ja zawsze widzialem (nie w motocyklach bo kolo nich nie robie tzn robie ale nie tak gleboko zeby rozkrecac nakretki z lewym gwintem) ale co tam ja sie nie znam :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Na 3/4 obwodu mają przetłoczone nacięcie w postaci rowka a czasami dodatkowo literka "L" (ta literka ma przypadkowo uniwersalne znaczenie bo lewo, links lub left )lub jeżeli to nakrętka o podwyższonej wytrzymałości dodatkowo np 8.8 lub 10.2 Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi