janek2 Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Witam w moim ogarku nie moge ustawic wolnych obrotow myslalem ze to linka wiec kupilem nowa i dalej jest to samo a wogule to nowa linka wypada mi z manetki ,wiec przy gazniku zalozylem podkladke ktora naciagla troche linke ale chcialbym zeby to bylo dobrze zrobione. Prosze o porade ?????????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 (edytowane) to w końcu chcesz ustawiać wolne obroty czy linke gazu ? nic z tego nie zrozumiałem :/ editA już wiem o co chcodzi :D zrozumiałem poczekaj chwile mam książke serwisową od jawki 50 to ci ją moge dać ;) Daj swojego maila to ci wyśle :) Edytowane 24 Lipca 2007 przez ozi159 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Kupić dedykowaną linkę gazu i manetkę do ogara 200 lub pomajstrować z dopasowanie linki od ogara 205 (z regulacją luzu jest). Tak w ogóle to w ogarze 200 na gaźniku jest takie coś czym sie reguluje luz na lince. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek2 Opublikowano 26 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Kupić dedykowaną linkę gazu i manetkę do ogara 200 lub pomajstrować z dopasowanie linki od ogara 205 (z regulacją luzu jest). Tak w ogóle to w ogarze 200 na gaźniku jest takie coś czym sie reguluje luz na lince. WitamZgadza sie ale ta regulacja przy gazniku w moim przypadku jest juz na maxa wykrecona a linka i tak ma luz wiec podlozylem tam podkladek ale i tak nie ma wolnych obrotow.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyszunia1514 Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 (edytowane) luz na manetce reguluje się też tą śrubą przy lincehttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/322179443f1d097d.htmlaha i mam nadzieję, że obroty regulujesz śrubą przy gaźniku ?i obrotów też czasami nie można ustawić jak się ma zły skład mieszanki paliwowo-powietrznejprzez zapchany lub nieszczelny filtr powietrza Edytowane 26 Lipca 2007 przez szyszunia1514 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Skład mieszanki w silniku jawki50 reguluje sie za pomocą iglicy i ustawianiu poziomu paliwa.Obroty na biegu jałowym przez śrubkę którą podnosi przepustnice.Dysze w gaźniku mają być wkręcone na max. Nimi sie nic nie reguluje. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek2 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Skład mieszanki w silniku jawki50 reguluje sie za pomocą iglicy i ustawianiu poziomu paliwa.Obroty na biegu jałowym przez śrubkę którą podnosi przepustnice.Dysze w gaźniku mają być wkręcone na max. Nimi sie nic nie reguluje. Czy sroba ktora reguluje obroty to ta przez ktora linka od gazu wchodzi w gaznik czyli do iglicy?????Moj ogar nie reaguje na ta wlasnie srobke ;-(A w jakim punkcie ustawic iglice????Czekam na poradyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiler Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Czy sroba ktora reguluje obroty to ta przez ktora linka od gazu wchodzi w gaznik czyli do iglicy?????Moj ogar nie reaguje na ta wlasnie srobke ;-(A w jakim punkcie ustawic iglice????Czekam na poradyPozdrawiamJezu czy ten gaźnik jest aż tak bardzo skomplikowany że nie widzisz na nim śruby do regulacji ????? :) tam jest tylko jedna śrubka regulacyjna powinna być koło dysz i powinna być pod nią sprężynka . a regulacja przy lince gazu służy tylko do ustawienia luzu na lince - jak skręcasz kierownicą żeby silnik nie zwiększał obrotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi