KURARA Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Witam Mam pytanie może ktoś sie orientuje czy w golfie II smaruje sie przekładnie kierowniczą i czy jest jakaś śruba do kasowania nadmiernego luzu w przekładni.Mam takie wrażenie jakbym miał za duży luz no i troche ciężko sie kręci kierownicą i wyczuwam delikatny stuk w przekładni.Z góry dziekuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 w golfie da się kasować luz na przekładni kierowniczej z tego co sie orientujea gałki kierownicze sprawdzałeś? może to nie przekładnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURARA Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 To jest w miejscu gdzie sie łączy kolumna z listwą Gałki sa ok. Jak jesteś zorientowany to napisz czy dam sobie rade z tym w garażu czy może wymaga to fachowej roboty w warsztacie no i gdzie jest ta sruba do kasowania luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Rozumiem ,ze przekładnia jest bez wspomagania.Moze sie okazać jak dokrecisz śrubę od regulacji ,ze luz skasujesz ,ale bedzie strasznie cięzko chodzić kiera.Może juz są takie wypracowania ,ze nie da sie usunąc luzu.Nie bawiłbym sie ,można kupic za 300zł nowa regenerowaną przekładnie z drążkami i masz problem z głowy.W warunkach garażowych spokojnie wymienisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Coś ty za 300zł to dostaniesz kolumnę do Golfa III (sam kupowałem) do 2 bez wspomagania maks 100-150zł. Pozdrourban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 Urban załatw mi przekładnie za 150zł do Golfa II ,nową ,nie chińską.Biore od ręki :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 A kto mówi o nowej, ja mówię o używanej. NOwa to pewnie z 700zł. Ja bym w życiu nowej nie założył. Jak masz dobre źródło, z dobrymi starymi częsciami to nie bierz nowej. Ja takie mam. Tylko 40 km ode mnie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 26 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2007 A ja mówiłem o nowej.Nie czytasz uważnie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Nie mówiłeś o nowej tylko o regenerowanej :biggrin: A to jest wielka różnica. :icon_rolleyes: Ale dobra już koniec tematu Pozdrawiamurban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markom13 Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 Różnica w czym ??? Chyba cenie.Wiesz na czym polega regeneracja takich podzespołów ? Ale jak mówisz koniec tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid482 Opublikowano 28 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 spokojnie to powinieneś zrobić w garażu-nie wymieniaj kolumny narazie bo to jest bez sensu-spóbuj delikatnie dociągnąć śrubę od regulacji i zobacz jak chodzi kierownica jeśli ju regulacja nie będzie pomagała to potem mozesz myśleć o wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazirro Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 http://forum.vwgolf.pl/ polecam to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi