V12 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 WitamZakupiłem GPZ 500 i mam dziwny problem ze skrzynia przy wzucaniu biegów słychac takie wyraźne klikniecie jakby pojedynczy zgrzyt najbardziej 2 nie raz nawet potrafi zgrzytnac ale przy wyskokich obr nie wiem moze jestem przeczulony nie mam duzego doswiadczenia w zmianie biegów w 4T bo dotychczas jexdziłem 2 T pozatym biegi wchodza lekko problem ten nie wystepuje przy redukcji lub tez gdy zmieniam biegi bez sprzegła aaa jeszcze jedna cikawstka na postoju nie idzie wbic 2 mimo rusznia kołem w prawo w lewo dopiero gdy moto nawet toczy sie 5km/h to wchodzi jak w masło nie wiem czy mam sie matrwic bo silnik chodzi jak igla czy w tych modelach kawasaki jest awaryjna skrzynia a dokładniej mówiac 2 biegpozr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 zupelnie normalnie, nic sie nie dzieje nia ma co sie martwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Te skrzynie tak pracują więc się nie martw tym i ciesz się jazdą... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Te skrzynie tak pracują więc się nie martw tym i ciesz się jazdą... pozdrawiamA u ciebie Damiano_2013 tez potrafi przyzgrzytać???????pozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil11 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 WitamZakupiłem GPZ 500 i mam dziwny problem ze skrzynia przy wzucaniu biegów słychac takie wyraźne klikniecie jakby pojedynczy zgrzyt najbardziej 2 nie raz nawet potrafi zgrzytnac ale przy wyskokich obr nie wiem moze jestem przeczulony nie mam duzego doswiadczenia w zmianie biegów w 4T bo dotychczas jexdziłem 2 T pozatym biegi wchodza lekko problem ten nie wystepuje przy redukcji lub tez gdy zmieniam biegi bez sprzegła aaa jeszcze jedna cikawstka na postoju nie idzie wbic 2 mimo rusznia kołem w prawo w lewo dopiero gdy moto nawet toczy sie 5km/h to wchodzi jak w masło nie wiem czy mam sie matrwic bo silnik chodzi jak igla czy w tych modelach kawasaki jest awaryjna skrzynia a dokładniej mówiac 2 biegpozr Witam.Taka budowa skrzyni biegow.Jednak nalezy zwrocic uwage czy przy kliknieciu nie slychac metalicznego dzwieku co moze byc oznaka wybitej gumy zabieraka tylnej zebatki. Co do niemoznosci wlozenia 2-ki na postoju to raczej zaleta niz wada. Kawasaki GPZ wyposazony jest w jakis tam wyszukiwacz biegu jalowego czyli objawia sie to w ten sposob ze na postoju mozna wrzucic tylko 1 i luz.Pozdrawiam:) Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 to normalka, nie masz sie czym martwic, ja mam gpz 600r i u mnie tez tak klika, czasem sobie zgrzytnie lekko, zupelna norma pozdrawiam :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 A u ciebie Damiano_2013 tez potrafi przyzgrzytać???????pozdr Tak ale tylko jak sis zapina 1 i są troche za duze obroty silnika wtedy sprzęglo jest zlepione jeszcze olejem i przez to powstaje zgrzytanie natomias z innymi biegami nie mam problemów wchodza bardzo dobrze z lekkim kliknięciem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 (edytowane) dzieki za wszystkie odpowiedzi :) :notworthy: :flesje: bo dla mnie moto jest swietne i szkoda jak by sie miało posypać :crossy: a jeszcze jedno małe pytanko czy w tym modelu jest wytrzymała skrzynia czy dosyć częste przełaczanie biegów ale bez katowania moze ja zniszczyc(duzo latam po kretych drogach i musze zwaniać)pozdr Edytowane 23 Lipca 2007 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano_2013 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Ja jeszcze nie słyszałem żeyby te skrzynie były awaryjne ale dosć krótko mam ten sprzet więc niech sie wypowie ktos kto jeżdził nim sopro... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 24 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 o awaryjnosc to wiem ze w gpz 600r lubi czsem piaty bieg walnac, ale pewnie sporadycznie i trzeba sie o to postarac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Parę osób mówiło mi, że dwójka sie sypie jak za ostro ją eksploatujesz. Mi na razie jeszcze działa :icon_evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 25 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 w sumie mi nic nie pokojacego mi sie nie dzieje tyle tylko że zauwazyłem ze czy nie raz zgrzytnie zalezy od stylu puszczenia gazu i wcisniecia sprzegła ale zastanawia mnie fakt dlaczego nie moge wbic 2 kiedy motor stoi mimo ze ruszam kołem do przudu i do tyłu a jedynka ładnie wejdzie natomiast gdy juz motor jedzie nawet 5/kmh wytarczy tylko puknac wajche i ładnie 2 wejdzieczy we tez tak macie w GPZ 500pozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil11 Opublikowano 25 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2007 Co do niemoznosci wlozenia 2-ki na postoju to raczej zaleta niz wada. Kawasaki GPZ wyposazony jest w jakis tam wyszukiwacz biegu jalowego czyli objawia sie to w ten sposob ze na postoju mozna wrzucic tylko 1 i luz.Pozdrawiam:) Juz o tym pisalem.W gpz500 nie ma mozliwosci wlozenia 2ki na postoju. Jest to spowodowane obecnoscia wyszukiwacza biegu jalowego (luzu). Pozdrawiam. :crossy: Cytuj Fotograf ślubny WarszawaZdjęcia ślubne Ostrów Mazowiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 29 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Nadal martwi mnie ta skrzynia bo kurde nieraz zgrzytnie ta 2 i 3 a nie raz i nie wiem od czego jest to uzaleznione olej był zmieniany jak sie juz jedzie tym biegiem to nie ma dziwnych odgłosów jakiegos jeczenia czy takiego czegos jak to skrzynie lubia wydawac ale zastanawia mnie dlaczego naj wiecej zgrzyta jak ostro dam na 1 w palnik i daje na 2 Nie wiem czy jeździc dalej czy pozbyc sie tego grata dopóki "jeździ" bo jak sie posypie skrzynia to kupe kasy i jak sie zrobi to i tak gwaranci nie ma ze bedzie chodzicjak miałem JAwe 350 to mi sie sypła skrzynia 3 razy a przed usterka zawsze zaczynała zgrzytaćpozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 A probowales wkladac 2 z preloadingiem dzwigni ?Tlumaczylem ten sposob wielokrotnie na forum. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi