konse Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Mam transalpa 650. Ruszam zębatką i ma lekki luz. zawleczka zdaje się być jeszcze dobra ale luz jest wyczuwalny. Czy to ma mi dać do myślenia ? i jeszcze jedno pytanko, wysunąłem zębatkę i na wałek nałożyłem smaru czy to nie błąd ? Miałem wcześniej motocykl ale jakoś nie pamiętam jak tam z tym było i nie mam porównania. Proszę o pomoc w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 luz na osi wałka może występować, nic strasznego Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Zębatka na wałku zdawczym powinna mieć spory luz montażowy zwłaszcza na boki.Jest to związane z układaniem się zębatki w stosunku do biczującego na boki łańcucha w czasie szybkiej jazdyNa wieloklinie powinno być troszkę smaru zabezpieczającego przed korozją ale nie za dużo bo po jeździe w deszczu błoto ze smarem może usztywnić zębatkę i będzie ją szybko podcinało na bokach zębów a i łańcuch też dostanie na wewnętrznych lamelach. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konse Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 dzięki za uspokojenie mnie. Piotrze, nasmarowałem bo pomiędzy zębatką a wałem było całkowicie sucho. A nadmiar napewno odpadł na boki :biggrin: od obrotów. Ale skoro mówisz że może być z tym problem sprawdzę to za kilka dni. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi