kudza Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Czeka mnie wymiana opon w związku z tym proszę o radę. Mój Bandzior ma opony o rozmiarze 110/70/17 i 150/70/17, a seryjnie montowane były 110/70/17, 150/70/17 w starszych modelach oraz 120/60/17 160/60/17 w nowszych. I teraz pytanie: Jakie opony mi radzicie (producent, model) oraz które rozmiary (głownie ze względu na wpływ na jazdę, a nie na wygląd)?? Musze jeszcze dodać, że cena będzie też ważnym czynnikiem przy wyborze ogumienia. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikitl Opublikowano 21 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Czeka mnie wymiana opon w związku z tym proszę o radę. Mój Bandzior ma opony o rozmiarze 110/70/17 i 150/70/17, a seryjnie montowane były 110/70/17, 150/70/17 w starszych modelach oraz 120/60/17 160/60/17 w nowszych. I teraz pytanie: Jakie opony mi radzicie (producent, model) oraz które rozmiary (głownie ze względu na wpływ na jazdę, a nie na wygląd)?? Musze jeszcze dodać, że cena będzie też ważnym czynnikiem przy wyborze ogumienia. Pzdr Jeśli chodzi o rozmiar - lepiej trzymać się danych producenta, choć w wypadku wyboru miedzy 110/70 a 120/60 - doradzam 110/70 ponieważ 120/60 to opona nieporęczna, niekomfortowa i na dodatek trudna do zdobycia. Model opon jaki powinieneś wybrać jest zależny od stylu jazdy. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudza Opublikowano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Model opon jaki powinieneś wybrać jest zależny od stylu jazdy. Dzięki, za odpowiedz. Co do stylu jazdy - to preferuje szybka turystykę. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Dzięki, za odpowiedz. Co do stylu jazdy - to preferuje szybka turystykę. pzdrPodobnie jak Ty preferuję szybką turystykę i na Bandicie GN77B zdecydowanie najlepiej jeździło mi się na Dunlopach Sportmax D207 i D208. Kiedyś miałem takie ustrojstwo jak Spormax Touring - bardzo dobry kompromis pomiędzy przyczepnością, a trwalością ;) Zdecydowanie rozmiarówka 110 i 150. Zakladając szersze kapcie nic nie zyskujesz. Znacząco straci zaś poręczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy13041981 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Nadszedł czas na wymiane kapci w moim bandziorze.Kupiłem go w tamtym roku jako pierwszy motocykl,więc nie jestem zbyt doświadczonym kierowcą.Ponieważ troche kasa mnie blokuje chciałbym,aby ktoś doradził co wybrać:opone używana,może nową markową(leżakowaną która ma z 5 lat),a może nową mniej renomowanych firm jak SHINKO,MAXXIS,HEIDENAU.Wiem że temat w necie już krążył,ale nie padły kąkretne odpowiedzi,pisze sie że..." na oponach sie nie oszczędza" proponuje się te droższe,albo na jakich kto jeżdzi i jak sobie chwali.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 renomowanych firm jak SHINKO Jaką to renomę posiadają te opony? Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy13041981 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Kolego napisałem mniej renomowanych firm Chyba nie jest to badziewie na krórych wogole nie da się jeżdzić.Dodam że nie biore "winkli"jak Rossi jeżdze bardzo spokojnie i głownie w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaki Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ale hamowanie awaryjne, też robisz godnie i spokojnie? Cytuj Volksdeutsche – określenie stosowane w pierwszej połowie XX wieku wobec osób pochodzenia niemieckiego, niezamieszkujących Niemiec, którzy nie posiadali niemieckiego ani austriackiego obywatelstwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joey69 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Dobrą alternatywa jest bridgestone battlax mocna turystyczna opona ja w swoim bandziorze miałem je i świetnie się sprawdzały jak na "spokojną" jazde polecam z czystym sumieniem Cytuj "Jak każdy włoski sportowy sprzęt z dusza i mocnym charakterem..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ja kupowałbym jakieś nowe opony. Żadnych używek, czy czegoś co leżało 5 lat w magazynie. Sam wprawdzie nie jeżdżę na żadnych z wymienionych ale znam osoby jeżdżące na Shinko i są z nich zadowolone. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy13041981 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ok masz racje.Miałeś doczynienia z tymi firmami.Jak tak to napisz coś,a może jakaś inna propozycja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Dobrym wyborem będzie Pirelli Diablo Strada. Komplet nowych za 750PLN. Alternatywnie możesz zdecydować się na używki. Mnie ta opcja nie zawiodła; ważne, żeby kupować "na miejscu" a nie przez internet - wtedy nie natniesz się na kwadratową oponę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Jaką to renomę posiadają te opony? No maja wszystkie inne opony pod soba albo nad soba :icon_mrgreen: Dobrą alternatywa jest bridgestone battlax mocna turystyczna opona ja w swoim bandziorze miałem je i świetnie się sprawdzały jak na "spokojną" jazde polecam z czystym sumieniem Batlax to generalnie syf, mnie osobiscie juz nigdy nikt na BT nie namowi, no chyba, ze w przyszlosci wyprodukuja naprawde dobra opone :icon_mrgreen: :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Ja bym Ci polecał Conti Road Attack. Ładna, mięciutka oponka w sam raz i na miasto i na trasę. Nie wiem ile kosztują ale chyba nie są drogie skoro ja osobiście je kupiłem kiedyś do GSX600F. :icon_mrgreen: A z Twoich opcji bym polecał nowe, markowe, leżakowane. Kupisz używkę i może być kołkowana lub inny śmieć, kupisz Heidenau na którym nawet Romet 2-biegowy się ślizga. Czyli zostaje "przeterminowana" opona. Miałem kiedyś oponki Cougar czy jakieś takie, w GS500E. Z Malezji czy innego zadupia produkowane. Masakra to była. Na ciepłym, suchym asfalcie zachowywały się jak markowe opony na mokrym i zimnym. :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żunio Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 renomowanych firm jak SHINKO Jaką to renomę posiadają te opony? Made in JAPAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi