Skocz do zawartości

benzyna smierdzi

truwcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam taki problem z może to nie problem ale wole sie skonsultować z fachowcami

a mianowicie śmierdzi mi z wydechu benzyna mam aprilke rs 50

nie wiem czy to powód do bania sie czy to normalne ale wcześniej tak nie miałem

może oleju nie dostaje albo coś ale jak by oleju nie dostawał to by sie już chyba zatarł

wiec co to może być jeżeli mam sie tym przejmować lecz przyznam ze niepokoi mnie to.

kopci chyba normalnie z wydechu, a mam dozownik nie wlewam oleju do paliwa

bawiles sie moze gaznikiem w ostatnim czasie?

mozliwe, ze dostaje za duzo paliwa, ktorego nie daje rady spalic no a dalej to wiadomo. mialem ten sam problem w ns1.

poza tym, to jest 2T gdzie nigdy nic nie jest idealne... :icon_question:

pzdr:)

Jak chodzi dobrze, to nie maco się przejmować. 2T zawsze będzie trochę śmierdzieć z wydechu

no ale nie benzyną tylko przepalonym i niedopalonym olejem. To zupełnie inny zapach.

Najpierw jeszcze raz powąchaj otwarty bak a potem wydech i stwierdz czy to ten sam zapach bo jak tak to faktycznie trzeba by obnizyc iglice o jakiś jeden ząbek

Witam

mam taki problem z może to nie problem ale wole sie skonsultować z fachowcami

a mianowicie śmierdzi mi z wydechu benzyna mam aprilke rs 50

nie wiem czy to powód do bania sie czy to normalne ale wcześniej tak nie miałem

może oleju nie dostaje albo coś ale jak by oleju nie dostawał to by sie już chyba zatarł

wiec co to może być jeżeli mam sie tym przejmować lecz przyznam ze niepokoi mnie to.

kopci chyba normalnie z wydechu, a mam dozownik nie wlewam oleju do paliwa

Witam >>> Silnik 2T to takie ustrojstwo że zawsze wypluje trochę benzoliny w wydech a dokładniej smrodu . Śmię myśleć że nigdy nie wąchałeś wydechu i jak to zrobiłeś to twemu przerażeniu nie było końca . Nie martw się nic bo nic złego się nie dzieje a jeśli dostaje zbyt dużo paliwa to nawet dobrze bo lepiej jest smarowany wał ( aby nie dostawał za ubogo to cała reszta to pikuś) Pozdrawiam.

Witam

wydaje mi sie ze wydechu specjalnie nie wachales tylko poczules kiedy jest na chdzie. faktycznie moze ci sie trodszke przylewa paliwkiem i niech ktos ci to wyreguluje jezeli sam nie potrafisz. a to co mówią ze z wydechu zawsze smierdzi pliwem to jest nie prawda bo wysoka temperatura wydechu je natychmiast spala niewielkie ilosci paliwa chyba ze naprawde masz rozlegulowany gaznik.