Skocz do zawartości

Tor Gostyń

Mac89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktokolwiek był na torze kartingowym w Gostyniu ( http://www.pzm.pl/Karting/Tory_Kartingowe/...ingowy__GOSTYN_ ) lub słyszał cokolwiek o nim? Czy można tam wjechać od tak sobie (oczywiście odpłatnie), czy raczej nie jest to możliwe? Od dawna chciałem się na jakiś tor wybrać i szukałem czegoś blisko. Poznań raczej odpada ze względu na moje skromne umiejętności i kwestie finansowe :crossy: ale myślę, że ten by się nadał... Ktoś coś wie?

Bys sie zdziwil...ekipa leszczyńska chciala tez tam jezdzic sobie i dzwonili do goscia, ktory zajmuje sie wynajmowaniem tego toru. Wolaja 50zl w wyznaczonych godzinach jesli dobrze pamietam, wiec zrezygnowali (cena nie wiele nizsza niz w Poznaniu na torze)...poszukaj w zlotach, w Lesznie (Motocyklisci z okolic Leszna). Z tego co pamietam, to chlopacy stwierdzili, ze za ta kase nie ma sensu. Tor jest maly i jak to stwierdzili ledwo 2 bedzie mozna wrzucic. Moze sie wypowiedza, ale najprawdopodobniej Ci odradza go.

Pozdrawiam

Edytowane przez Beti

Jak już z Leszna jesteście, to zasuwajcie do Kisielina pod Zieloną Górę :>

Za cały dzień zasuwania (znaczy się 6 godzin, więcej nie byliśmy w stanie :P

płaciliśmy 50 zł od łba, byliśmy w jakieś 12 osób.

Polecam, naprawdę kapitalna sprawa. I macie bliżej niż ja z zadupia Wrocka ;)

http://www.pzm.pl/Karting/Tory_Kartingowe/...STARY_KISIELIN_

• Administrator

Hmm... A ile sobie liczą za wjazd na tor w Poznaniu??

Korzystaj z wyszukiwarki!!

40 zł za 2 godziny treningu. (jeśli spytasz, w jakich terminach są treningi, dostaniesz ostrzeżenie :buttrock:

pzdr

Wiedziałem, że zaraz ktoś mnie do szukajki odeśle, ale sorry, nie mam dziś na to siły :buttrock: Hmm... Czy poza Gostyniem i Poznaniem są jakieś tory we wielkopolsce lub okolicach? Dodam, że widziałem już spis torów kartingowych na pzm, więc proszę mnie tam nie odsyłać :bigrazz: Dzięki za pomoc :(

Zacytuje jeszcze raz:

terminy środa-piątek w godzinach od 9-14 i 16-19, biorą 50 zeta od głowy, cena nie do negocjacji "bo tyle biora od kartingowców" :]

Mysmy stwierdzili ze sie to nie oplaca szczeolnie ze jak juz mowili poprzednicy tor maly. Lepiej sie na tor Poznan wybrac.

Na tor w ZG tez chcielismy jechac jednak w weekedny jest niestwty zajety.

• 2 tygodnie później...

No to tor kartingowy w Zielonej Górze zaliczony . Ogólnie jestem rozczarowany .

Słaba przyczepność asfaltu , zwłaszcza na zakrętach . Już po oględzinach wzrokowych nie budzi zaufania . Jakby wyślizgany . Niby można się pochylić w zakręcie , ale już trochę większe otwarcie gazu powoduje gwałtowne uciekanie tylnego koła . Gostyń może się pochwalić o wiele przyczepniejszą nawierzchnią . A i na szosie jest wiele miejsc , gdzie można sobie pozwolić na duże otwarcia gazu i lepiej kontrolowane poślizgi na winklu .

Być może po pierwszym razie nie wjeździłem się zbyt dobrze . Zrobiłem moze z 20-30 okrązeń . Ale jako że jazda nie sprawiła mi przyjemności (z powodu braku zaufania do nawierzchni) , opuściłem obiekt wcześniej niż zamierzałem .

Miałem założone ME M-1 przód , Z-6 tył . Temperatura około 25 stopni .

Jakby ktoś pojechał , i nikogo by nie było widać , trzeba użyć klaksonu .