Skocz do zawartości

Chrapka na Fazera

Rekomendowane odpowiedzi

i tak właśnie wyglądają zakupy okazji, świeżutkich importów, itp. i to jest powód, dla którego z zasady unikam handlarzy w tym kraju: musi zarobić, więc żeby zaoferować motocykl w niskiej cenie - nie ma innej możliwości, jak kupić złom, przyklepać gdzieniegdzie żeby na zdjęciach dobrze wyglądało, a wcześniej czy później znajdzie się napaleniec, któremu padnie na oczy i kupi :/

prawdziwe okazje owszem, zdarzają się - ale nie chodzą stadami i nikt, żaden handlarz, nie odda motocykla w zaniżonej cenie tylko dlatego, że taniej go kupił. wystawi w normalnej cenie i po prostu lepiej na nim zarobi

swoją drogą motocykl jest zarejestrowany, czyli przeszedł badania techniczne. moim zdaniem diagnosta, który je podpisał, kwalifikuje się pod prokuratora :)

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

a ja juz myslalem ze przeplacilem za mojego fazera placac 13.600 rok temu...ale fakt jest taki ze poza wymiana plynow i filtrow oraz opony nic wiecej sprzet mnie nie kosztowal... no wymiana klockow hamulcowych jeszcze doszla - caly ten serwis kosztowal mnie mniej niz 1100 pln... wydaje mi sie ze nie przeplacilem jednak

Jedyny wniosek jaki się z tego nasuwa, to żeby przed wyjazdem poprosić właściela o więcej zdjęć pokazujących detale:kolektory, podnóżki, lagi itp. Swoją drogą zmienił teraz treść ogłoszenia-już nie jest "bezwypadkowy"!

Może facet sam nie wiedział co kupił?? Dopiero ty mu to uświadomiłeś??

Jedyny wniosek jaki się z tego nasuwa, to żeby przed wyjazdem poprosić właściela o więcej zdjęć pokazujących detale:kolektory, podnóżki, lagi itp. Swoją drogą zmienił teraz treść ogłoszenia-już nie jest "bezwypadkowy"!

Może facet sam nie wiedział co kupił?? Dopiero ty mu to uświadomiłeś??

hyhyh ... a myślałem że ja mam tylko takie doświadczenia z "okazjami" w naszej babanowej republice .. :crossy:)

Ja stwierdziłem że pojade po fazera do naszych zachodnich sąsiadów .. godom po ichniejszemu wiec wypytam sie pierwsze wszysktiego przez telefon, poprosze o fotki .. a dopiero potem pojade .. może i koszty bedą troche wieksze .. ale przynajmniej zwieksze swoje szanse na moto w dobrym stanie .. ale i kultura jazdy w niemczech jest troche inna ... no i ksiązka serwisowa w ASO nie jest tematem TABU w germani :wink:))

pozdro i udanych łowów

Jeszcze ja :)

Jest to Fazer z 2000 roku w szatach 2002-2003. Zegary są z 2001 roku ponieważ te nowsze miały zegarek w obrotomierzu.

Edytowane przez Occult

Tak, macie zupełną rację co do tego motocykla. To totalny składak o czym pisaliśmy już wcześniej. Zupełnie już nim zapomniałam i wy też zapomnijcie ;). Gość nie miał zielonego pojęcia co sprzedaje - może ktos wcisnął mu kit, że moto jest bezwypadkowe ;)

Zmienił już ogłoszenie, ale wprowadził też pewną istotną zmiane: 10tys, cena nie ulega negocjacji ;)

Cóż...może nadal nie zdaje sobie sprawy z sytuacji w jakiej się znalazł. Biznes is biznes i każdy chce swoje zarobić. Tu już nie ma mowy o jakiejkolwiek uczciwości wobez drugiego człowieka. Może znajdzie jakiegoś jelenia, czego z całego serca mu nie życzę ;)

pozdrawiam

Karolina

ps. Co do dokładnych fotek, przed oglądnieciem motocykla w realu, jak najbardziej się zgadzam. Trzeba o tym pamiętać, domagać się i molestować sprzedającego :biggrin:

Tak, macie zupełną rację co do tego motocykla. To totalny składak o czym pisaliśmy już wcześniej. Zupełnie już nim zapomniałam i wy też zapomnijcie :D. Gość nie miał zielonego pojęcia co sprzedaje - może ktos wcisnął mu kit, że moto jest bezwypadkowe :cool:

Zmienił już ogłoszenie, ale wprowadził też pewną istotną zmiane: 10tys, cena nie ulega negocjacji :D

Cóż...może nadal nie zdaje sobie sprawy z sytuacji w jakiej się znalazł. Biznes is biznes i każdy chce swoje zarobić. Tu już nie ma mowy o jakiejkolwiek uczciwości wobez drugiego człowieka. Może znajdzie jakiegoś jelenia, czego z całego serca mu nie życzę :)

pozdrawiam

Karolina

ps. Co do dokładnych fotek, przed oglądnieciem motocykla w realu, jak najbardziej się zgadzam. Trzeba o tym pamiętać, domagać się i molestować sprzedającego ;)

Karolina,

Szukając swojego Fazera oglądałem w Polsce tylko jednen egzemplarz, kótry miał nie być po szlifie, a był :D

Zamówiłem swojego Fazera u kolegi, który zajmuje się sprowadzaniem motocykli z DE. Sprowadza wyłącznie motocykle nienaruszone. Jeżeli będziesz chciała ubić z nim dil napisz do mnie na pw.

Mój Fazer jest opisany w ostanim ŚM. Wszysycy myślą, że jest nowy... :cool:

• 3 tygodnie później...

Witam.

Szczerze powiem ze tez oglądalem ta fazerke.Stoi chyba tu juz dobre 6 miesiecy na allegro i nikt nie chce jej kupic teraz wiadomo dlaczego. Ja swoja kupilem w czerwcu rocznik 2000 r. czerwono czarna dalem 10tyś ale naparwde wyswichtana po jakiejs babce jedynie martwi mnie to ze musze troche w nia wlozyć bo czeka mnie wymianka opony tylnej i układu napędowego tak poza tym nic wiecej nie trzeba bylo zrobic .Co prawda polatam jeszce na tym ten sezon ale w zimie szykuje sie wydatek.A i jeszce ako mam padniete. Predzej nie ogladalem zadnego na zywca tylko czytalem i czytalem na necie wypowiedzi i myśle ze nie wtopiłem i jestem zadowolony z zakupu. :icon_evil:

Witam.

Szczerze powiem ze tez oglądalem ta fazerke.Stoi chyba tu juz dobre 6 miesiecy na allegro i nikt nie chce jej kupic teraz wiadomo dlaczego. Ja swoja kupilem w czerwcu rocznik 2000 r. czerwono czarna dalem 10tyś ale naparwde wyswichtana po jakiejs babce jedynie martwi mnie to ze musze troche w nia wlozyć bo czeka mnie wymianka opony tylnej i układu napędowego tak poza tym nic wiecej nie trzeba bylo zrobic .Co prawda polatam jeszce na tym ten sezon ale w zimie szykuje sie wydatek.A i jeszce ako mam padniete. Predzej nie ogladalem zadnego na zywca tylko czytalem i czytalem na necie wypowiedzi i myśle ze nie wtopiłem i jestem zadowolony z zakupu. :)

Zestaw napędowy ok 400

Akumulator 200

Nowa opona 500-600

Wymiana oleju 200

:icon_evil:

U mnie wyszło dokładnie tak:

DID x-ring wzmocniony + zębatki JT ok. 450 zeta

Opona tylna Continental RoadAttack ok. 530 zeta.

Aku jeszcze nie miałem okazji wymieniać.

Boniek

gg 644826

Yamaha TDM900

Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl