mini Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Wyjaśni mi ktoś różnice ? pomiędzy normalnymi hantlami a właśnie tymi w tytule tematu Może ktoś z was koledzy ma moto z takim układem hamulcowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Najprawdopodobniej chodzi o pompę radialną, nie wiem jaka jest różnica w budowie ale jej skuteczność jest dużo większą, takie montowane są m. in. przy przeróbkach do supermoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 łojesu... hantle, pompa zamiast zacisków...znawcą nie jestem, ani mechanikiem, ale generalnie chodzi o to, że...a s*ał to pies; tu masz obrazek:http://www.carbibles.com/images/radialcalipers.jpgi dalej na tej http://www.carbibles.com/brake_bible.html stronce jeszcze więcej ciekawosteka pompa radialna może być niezależnie od radialnych zacisków może jakiś mechanik coś więcej powie..?jsz ps. jeśli już, to hample, nie hantle - te ostatnie to z siłowni, nie z motura... Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CBRedzio Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 Ja nie mechanik, ale mam taką wizję:radialny, a więc związany z promieniem, okręgiem. prostopadły = ~prostopadły Pompa radialna - płaszczyzna tłoczka jest stale prostopadła do bolca, ten z kolei prostopadły do klamki. Bolec przy wciśnięciu dźwigni porusza się po obwodzie okręgu. Zacisk radialny - tłoczki ułożone są na obwodzie okręgu o promieniu nieco mniejszym od tarczy (żeby wypadały na środku powierzchni ciernej). Korzyści z powyższych rozwiązań - jak dla mnie, oczywiste. Cytuj pozdrMichał, WrocławKTM EXC-R 530 Six-Days, Husaberg FS 650 Force Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi